last week's inspiring moments

dinsdag, februari 13, 2018 |
Afgelopen week heb ik enorm veel mooie dingen gezien die echt nog wel lang in mijn hoofd bleven hangen. Vandaar dat het me wel leuk bleek om het te delen. Ik weet dat zo goed als iedereen die mijn blog leest zelf ook een blog heeft en dan is het lastig om geïnspireerd te blijven. Niet alles in deze blogpost is heel inspirerend, maar op zijn minst wel een goeie eye-opener.


z o n d a g  1 1 . 0 2 . 2 0 1 8
Met Lise ging ik naar Gent zondag en er stond een heleboel op de planning, waarvan we de helft zijn vergeten te doen, te veel gebabbeld, oeps. Alleszins, we gingen naar de tentoonstelling DPR Korea van Carl De Keyzer. Het kwam erop neer dat het de eerste fotograaf is die zonder geënsceneerde situatie's zijn foto's mocht delen met de wereld. Ondanks alle vrij negatieve dingen die je over Noord-Korea hoort de laatste tijd, toonde hij het pracht en praal van het land. Noord-Korea is véél meer dan alleen kernwapens. De tentoonstelling vindt plaats in de Floraliënhal in Gent en de hal alleen al is ook wel het bezoeken waard. (klik)

Nog een ander inspirerend dingetje was ons bezoek aan o'yo, de bar zelf is al één bron aan inspiratie qua meubels maar zeker op vlak van eten. Ik had mezelf namelijk voorgenomen om enkel vegan te eten wanneer ik bij Lise was. Al vergat ik even dat ik voor mijn chocolademelk soya melk moest vragen. Het inspirerende naast dat Lise me helemaal schuldig liet voelen? Het is hélemaal niet zo moeilijk om vegan te zijn, als je maar moeite doet. Want ik heb zot lekkere vegan pannenkoeken gegeten. Vegan is goood.

z a t e r d a g  1 0 . 0 2 . 2 0 1 8
Er lag nog een stapel Vogue en Elle tijdschriften op mijn kamer en ik schrok aan de massa aan mooie foto's die erin staan. Die tijdschriften bevatten meer dan alleen graatmagere modellen, geloof me. Ik kon een pinterestbord maken, op mijn eigen muur.


d o n d e r d a g  8 . 0 2 . 2 0 1 8
In de klas waren we al enkele weken de documentaire True Cost aan het kijken. Een documentaire over hoe insane het is dat er elke week nieuwe collectie's hangen in de winkels en de gevolgen van dien. De meest ergste beelden kwamen aan het einde van de documentaire en toen drong het net iets dieper tot me door. Er moet iets veranderen. Ik ben opzich nooit zo'n die hard shopper geweest die 10001 dingen koopt (ik heb een trui die ik al 3 jaar heb en nog steeds een favoriet is) en het na twee keer dragen weggooit. Maar het heeft me doen stilstaan hoe belachelijk er wordt omgegaan met kleren, mensen en de natuur.z a t e r d a g  1 0 . 0 2 . 2 0 1 8
Ik ben een diehard bullet journal chick, ik heb die orde nu eenmaal nodig in mijn leven. En ik zag dat Chantal een nieuwe plan with me video had gemaakt. Jeetje, het is een heel kunstwerkje geworden. Voor mij hoeft zo'n bujo alleen maar handig te zijn, maar ze heeft er weer een pareltje van gemaakt. Tonnen aan inspiratie.

• Britt

16 opmerkingen :

 1. Oh, wat een zalig mooie post dit! Ik ga de trailer even bekijken, het ziet er mij echt super interessant uit! ☺ X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zo mooi die collage-vogue-elle-plaatjes! & die tentoonstelling voer noord-korea lijkt me heel interessant!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ahh een mega fijne post Britt! 'The true cost' wil ik ook echt eens kijken, lijkt me mega interessant (en best shocking denk ik). Zulke mooie plaatjes ook!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het is méga shocking amai! Maar wel écht de moeite waard om te kijken Arjanne, zeker doen!

   Verwijderen
 4. Excuse me, dat schuldgevoel komt helemaal van jezelf haha :) Ik zei alleen maar dat je een chocomelk had besteld toen je zei dat je vegan aan het eten was :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "je kon het ook gewoon me soja vragen" en "ik zou uw chocomelk wel kunnen opdrinken, maar ja he" hmmm, je zou u voor minder schuldig voelen, haha maar hey. je inspireerde me, bekijk het positief x

   Verwijderen
 5. Chantal kan haar Bullet Journals inderdaad gewoon om toveren tot een waar kunstwerk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Thanks voor de inspiratie Britt! Die docu lijkt me echt eend de moeite om te kijken, al ben ik zelf ook niet iemand die haar kleren meteen weggooit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker eens doen, echt de moeite waard! Het laat u nadenken over zoveel simpele dingen.

   Verwijderen
 7. Wat een leuke post! Ziet er leuk uit allemaal! :-)

  Liefs,
  Dascha

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke post!! "The true cost" staat ondertussen al op mijn lijst bij Netflix, lijkt me echt een interessante documentaire! Ook al gooi ik zelf niet echt snel kleren weg, ik wil wel nog bewuster gaan shoppen :)

  BeantwoordenVerwijderen