ontsnapt aan de dag, als een nachtraaf

dinsdag, mei 16, 2017 |
Smachtend tuurde ik uit mijn raam, ik zag hoe de zonnige donderdagmiddag zich keerde tot een druilerig klimaat, gevuld met donder. De hemel brak, barstte los en dit hoorde niet bij het plan. Helemaal niet. Het kwam donderslecht uit. Slechts rond een uur of negen hield het op en kon ik op weg naar Sint-Niklaas. Waar Lise klaarstond voor een nachtelijk avontuur.


Liese had foto's nodig voor haar eindwerk en ze had een heel idee in haar hoofd dat dit 's avonds laat moest plaatsvinden. Zo gezegd zo gedaan, daar stonden we dan met een ISO waar je hoofdpijn van krijgt (want doei kwaliteit). Al nam ik hier gretig gebruik van.
Want verlangen we allemaal wel niet naar een moment van rust gedurende de dag? Hopeloos, want dat is er niet. Tenzij je 's avonds de straten op trekt en alleen maar gure types aantreft, stilte inbegrepen weliswaar. Straatlampen en uithangborden zijn je enigste oriëntatiepunt en je hoort de stilte haast, je voelt hem. 
Smachtend naar sensatie van de media. Hoewel we allemaal wel weten dat dit grotendeels leugens zijn? Zo had ik onlangs een (kleine) discussie op school over hoe de vrouw als een lustobject wordt gezien (het barstte los in de klas van opinie's). (En hoewel ik iedereen zijn mening accepteer vond ik dat de reclame van Dolce & Gabana er écht overging, haast een gang rape moet mensen aanzetten parfum te kopen? Ja doei. Of om maar te zwijgen van de advertentie voor tweedehands BMW auto's, waar een vrouw langsboven, liggend op de achterbank (?) wordt gefotografeerd met als titel "you know you're not the first".)

Liefs
Britt

17 opmerkingen :

 1. Echt gave foto's zeg ik vind ze helemaal mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. *advertentie voor tweedehands auto's (kwestie dat mensen begrijpen waarom ze die vrouw in combinatie met die tekst daar zetten) en waar zijn mijn credits voor die aanvulling aan de discussie trouwens haha? (En oh help ik voel al opkomen dat iedereen me vanaf nu Liese gaat noemen)(en 't is niet mijn eindwerk maar maakt niet uit X)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ow, heb ik liese geschreven, hahaha, het is echt een gewoonte, oeps, sorrynotsorry

   Verwijderen
 3. Wauw, echt supermooie foto's! Het heeft juist zo'n mysterieus kantje zo in het donker, echt leuk! XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 4. gaaf deze foto's en de tekst! zo waar ook. x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Those are amazing photos jaysus!! Where have you been all my life????

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ohh wat een gave foto's! (sorry dat ik dit nu pas lees hoor, maar kheb onder een steen geleefd de afgelopen weken haha)
  Je schrijft ook zo mooi!<3 En jaa om zulk soort reclames kan ik me zo boos maken.. dat is echt niet oké!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw, de foto's zijn heel cool! Lekker apart!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw! Wat een coole foto's! Lekker apart.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw zo mooi! Lise is gewoon een perfect model!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Britt, het is echt geweldig geworden. Zo'n mooie sfeer in alle foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat gaaf dit!! Ik heb nu ook zin om er 's nachts op uit te trekken met mijn camera. Hele mooie foto's heb je gemaakt! Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je foto's zijn zo mooi Britt!! Love deze post <3 (en al je andere hihi) x

  BeantwoordenVerwijderen