niet-cliché kiekjes van parijs

maandag, mei 08, 2017 |
Ik ging met school naar Parijs en hoewel ik er erg naar uitkeek had ik schrik dat het de meest cliché dag ging worden. Zo eentje waar je alle duizenden Tumblr foto's tot leven zou zien komen, aka de eiffeltoren. En daar had ik zó geen zin in. Hoewel deze dag uitdraaide tot enkele niet-cliché momenten die ik heb vastgelegd. Want nee, een foto van de eiffeltoren spot je hier niet.
Niks tegen parijs, ofzoiets, maar na al die plaatjes van de eiffeltoren heb je het wel gezien, toch? (Of is het gewoon deze "in de mainstream verdrinkende hipster?")Ik geef het ook toe, toen we uiteindelijk bij de eiffeltoren arriveerden heb ik me neergeploft op een bankje, met mijn rug er naartoe gekeerd. Het deed me niet echt iets.

Ik kwam zulke fotogenieke balkonnetjes tegen (al was dit wel in de meest poepchique boetiekjes) of om nog maar te zwijgen over wat voor prachtige uitzichten je krijgt bij Montmartre. 

Ik weet dat dit héél vaag is, maar wat wil je dan ook als je alle toeristische plekjes doet op één dag tijd en je babbelt, foto's neemt en rondkijkt tegelijkertijd? (Alleszins, doe de eiffeltoren weg en parijs is nog even mooi, of zelfs mooier.) (en misschien is dit best dubbel, want er prijkt nu een eiffeltoren sleutelhanger aan mijn rugzak

Liefs
Britt

14 opmerkingen :

 1. Haha, die anekdote van die sleutelhanger maakt het wel echt een hilarisch stukje! Mooie foto's Britt, die gevels zijn echt zo schoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hihi, geweldig artikel en ik begrijp wat je bedoelt. De eifeltoren is echt niet zo 'bijzonder' als altijd gezegd en gedaan word. Wanneer je er naast staat voel je niet ineens allerlei vlinders rondvliegen het is gewoon een mooi groot gebouw van ijzer, punt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oja, juist ja, dat andere "wauw" "cliché" ding zoals de liefde was ik vergeten te vermelden, hah. En ik ben het helemaal eens met dit, haha.

   Verwijderen
 3. Ergens heb je inderdaad gelijk. Parijs moet niet altijd gekoppeld worden aan de Eiffeltoren. De foto's zijn heel mooi! Zo zie je maar dat de stad ook ander moois heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hahaha wat is het leven toch moeilijk hè, als Brittster ;P. Nee hoor, ik zal je niet plagen, want je hebt toch maar prachtige plaatjes geschoten! Het is wel zo hoor, want meer dan een grote stalen constructie is het niet en het beklimmen ervan is erg vermoeiend. Punt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. héél erg zwaar, haha. En ja, mijn conditie is nu eenmaal niet zo wauw, haha.

   Verwijderen
 5. haha liefde voor dit stukje <3 En wauw wauw wauw, wat is parijs toch mooi en wat zijn je foto's toch mooi en prachtig! Hihi, ik hou wel van de eiffeltoren (ik heb d'r zelfs een keer, way back op de basisschool m'n spreekbeurt over gehouden haha), cliché maar ach tja oké daar kan ik wel mee leven :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ja ik snap wat je bedoelt! zo overvloeiende met alle toeristen en opdringerige verkoopmannetjes. maar ah, die huizen en straatjes én croissantjes zijn zo fijn <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. JA! DAT OOK! Die verkoopsmannetjes, ik werd er gek van.

   Verwijderen
 7. Haha, heerlijk! De eiffeltoren is op zich ook niet heel speciaal ofzo, gewoon een stalen punt.. Al is hij wel fotogeniek.. Maar hé, jouw foto's zijn ook érg tof! :)

  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hahah ik heb gelachen om deze blogpost! Zonder de Eiffeltoren is Parijs nog steeds mooi inderdaad! Mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Parijs is zo moooiii, mijn lievelingsstad in Europa denk ik <3 ik snap wat je zegt over de Eiffeltoren, toch vind ik 'm ook wel iets hebben (ik denk dat ik de Eiffeltoren nu 3 keer heb gezien en elke keer vond ik 'm toch wel bijzonder, zo groot) maar Parijs is zeker veel meer dan de Eiffeltoren. Mooie kiekjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vond de Eiffeltoren ook niet echt een meerwaarde geven, dus ik snap je echt helemaal. Geef mij ook maar hipster gevels en balkonnetjes haha!

  BeantwoordenVerwijderen