my personal 40 days without challenge

woensdag, maart 08, 2017 |
We kunnen er niet onderuit. Het gaat écht slecht met onze planeet. De laatste tijd hoor ik er op school ook meer en meer over wat nu eigenlijk de pro's en contra's zijn van het hele vlees-eten-gebeuren. En ik heb (nog steeds) de visie dat minderen met vlees wel écht kan helpen. Bij deze dus een oproep, naar jullie. Want je zal zien dat ik er niet volledig aan meedoe, maar ik ga wel mijn steentje bijdragen.

Ik woon nog onder het dak van mijn ouders en ik moet me houden aan bepaalde dingen. Zo zijn ze er absoluut tegen en vinden ze het allemaal "gezeik". Dat ik niet moet neuten. Dus ik moet braaf 5 keer in de week vlees eten 's avonds. Op zaterdag en zondag ga ik voor vegetarische dingen. Zelf heb ik nooit écht vrijwillig voor vlees gekozen 's ochtends, 'smiddags of als snackje. Dus da's al een makkelijke. (Oké, ik ga het lastig hebben bij worstenbroodjes en spaghetti bolognaise, maar er mag ook wat uitdaging in zitten, right? Hier ga ik dus nee tegen zeggen de komende 40 dagen.)
Vandaar dat ik mezelf nu op de proef ga stellen en dingen zoals gelatine ga schrappen de komende 40 (oke, oke, 32) dagen. Ik ga géén snoep meer eten en tijdens de middag eet ik vegan. Want alle beetjes helpen. Ja, je kan zeggen "het beest is al dood, eet het gewoon op", maar daar voel ik me gewoon écht niet goed bij. En als ik deze 40 dagen volhoud, dan trek ik dat door naar mijn eetpatroon voor de rest van mijn leven. Want veganist word je stap voor stap, dus laat dit een goed begin zijn.
Stel dat je hier ook graag aan zou willen meedoen, meld je dan even aan bij 40dagenzondervlees.be, hierbij kan je een kalender bijhouden met op welke dagen je vlees at en welke niet. Ook als je bijvoorbeeld erop lette om minder afval te produceren of om plantaardig te eten. Je kan het allemaal invullen. Hij berekent ook hoeveel water je hierbij uitspaart en hoeveel je ecologische voetafdruk reeds gekropen is. (Extra motiverend.) En die krijg je ook nog eens die bevestiging waarom je het ook alweer deed.

Liefs,
Britt

(Nee, dit is niet gesponsord, ik ben gewoon onwijs enthousiast over de website en het hele idee achter het 40 dagen zonder vlees gebeuren. Want geef toe, samen kunnen we echt wel onze planeet een beetje beter maken.)

10 opmerkingen :

 1. Wat leuk dat je het probeert! Ik vind het ook een mooi concept en ben blij dat mijn mama me er in steunt. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Succes met je challenge! Het is een heel mooi concept. Zelf ben ik al enkele maanden bezig met het minderen met vlees (ik ga niet volledig vegetarisch, net als jij door persoonlijke redenen). Maar elk beetje helpt, right? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tof project ik hoop dat je het gaat volhouden! Die laatste foto zag ik ook al op instagram en ik vind hem zo gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Superleuk dat je het probeert! Ik doe zelf ook mee & het lukt tot nu toe goed. Mijn ouders zijn ook vegetarisch dus dat helpt wel. Succes! XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Veel succes! Ik doe ook mee :) Mijn ouders vinden het leuk dat ik eraan mee doe en ze zijn er zelf ook door geïnspireerd om minder vlees te eten dus das top! In de week zit ik wel op kot dus voor mij is het iets makkelijker om zelf te beslissen wat ik wel en niet eet :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk dat je dit gaat proberen! Als ik heel eerlijk moet zijn, kan ik echt niet zonder vlees! Bij warme maaltijd eet ik altijd vlees, maar ik ben wel gestopt met 's middags vlees te eten dus dat is al iets toch? Maar worstenbroodjes, pitta, hamburgers,... Dat kan ik echt niet laten vallen, ik ben te verslaafd aan pitta hahahah :p Jammer dat je niet volledig vegan mag zijn van je ouders :/

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Britt hoe doe je het toch steeds! Ik heb enkel bewondering voor jou, veel succes en hou die spaghetti's en worstenbroodjes op afstand. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tof dat je meedoet! Ik zat net in hetzelfde schuitje: thuis eten wat de pot schaft. Maar nu ik op kot zit, eet ik haast nooit meer vlees. Veganistisch is voor mij niet haalbaar, maar vegetarisch zijn doe ik wel voor 80%. En deze maand dus nog extra ;) Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk dat je dat doet! Ik ben zelf vegetariër en ik ben heel blij dat dat mag van mijn ouders :).

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goed van je! Misschien kan je receptjes posten voor de middag zonder vlees? Ik kan ook wel wat tips gebruiken, haha.

  BeantwoordenVerwijderen