march goal • going analog

zaterdag, maart 18, 2017 |
Ik ga er een komaf mee maken met die maandelijkse goal artikeltjes, die één grote cliché samenvatting waren aan soort van goede voornemens die ik toch nooit behaalde. Leugens. Dat was wat ik mezelf wijsmaakte. Ik wil er een soort van nieuw iets van maken en ik weet nog niet goed hoe ik het ga aanpakken. Wel weet ik dat deze erg analoog zal worden, joe.

"Hoezo Britt, je hebt je analoge camera al één jaar en je hebt nog geen enkel rolletje ontwikkeld???" Aldus de grote frustratie van Eline en Lise. En ik deel dezelfde frustratie. Dat loodzware cameraatje die je foto's in "enkele decennia terug"-sferen brengt. Waarbij je geen uren moet spenderen om een analoge uitstraling te geven aan je kiekjes. Ja, ik voeg enkele grove korrels grain toe aan mijn foto's, maar da's het nét niet. Analoog is analoog en daarmee uit. Maar het weegt zoveel en vooral, het is mijn grootste angst dat ik ze ga laten ontwikkelen en dat het op geen zak zal trekken. Dat ik een lege envelop terugkrijg. Dus bij deze, schiet ik het vol deze maand. En ik hoop dan ook tegen april het resultaat te kunnen tonen. (Als mijn instellingen goed staan want ik pas nooit wat aan en tja.)

Ondertussen ben ik al zo'n zakje gaan halen bij kruidvat (want ja, jongens, nog een viertal foto's en het is vol, dat heeft me dan een dik jaar gekost). Brand allemaal alvast een kaarsje voor me dat er wat leuks uitkomt. En dat ik geen wannabe analoge chick moet zijn met foto's als hierboven.

Liefs
Britt

9 opmerkingen :

 1. Ik ben benieuwd naar het resultaat. het lijkt mij ook heel spannend foto's te maken met zo'n camera.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oeeeeh spannend :)(ik krijg we stiekem een voorproefje voor ze op de blog staan he?)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. vrij tot zeer zeker, als er wat uitkomt tenminste, haha

   Verwijderen
 3. Nice Britt, ik ben benieuwd naar het resultaat! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo spannend he, ik duim ervoor dat ze goed lukken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ahh, ik ben benieeeuwd! Maarja, vast lang niet zo benieuwd als jij :) bij m'n eerste rolletje was ik ook bangig dat ik alleen maar zwarte velletjes aka onderbelichte foto's, of alleen maar vlekkerige dingen die bewogen waren terug zou krijgen, maar gelukkig niet. Het zijn sowieso supervette foto's geworden, en anders maakt zo'n analoog sfeertje alles anyway 100x cooler ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben zooo benieuwd! Ik zou het vast niet zo lang uithouden haha, puur alleen omdat ik zou willen weten wat er op de foto's staat. Maar des te groter wordt de verrassing straks :D liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben echt HEEL benieuwd naar je foto's!! Ik heb onlangs ook een analoge camera gekregen, en ik ben nu op zoek naar een rolletje. Ik zie het nog gebeuren dat het bij mij ook een jaar duurt vooraleer het vol is hahahah, ik wil zo'n dingen altijd bewaren voor "speciale" gelegenheden :p

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Aah ik ben benieuwd Britt!! Ik weet zeker dat alle foto's er ontzettend mooi uit gaan zien. En wat betreft dat je bang bent dat ze mislukken, same!! Ik heb een instax, maar ik heb er nog maar 1 keer een foto meegemaakt.. oeps!

  BeantwoordenVerwijderen