hotspot verlaten treinwagons baasrode

donderdag, maart 02, 2017 |
Ik denk dat het inmiddels al wel geweten is. Ik zoek graag de verlaten plekken op. Gewoon. Plekjes die een verhaal te vertellen hebben en die niemand kent. Zodat ik er trots op kan zijn dat ik er ben geweest en dat ik niet de honderdduizendste persoon was die er een entree maakte. (Ik ben een hipster voor iets zeker.) Grootste liefde? Urbex. Dat mag ik niet (maar ik doe het toch, "oeps"). Dus kwam Eva met wat anders op de proppen, een verlaten treinspoor in Baasrode met tientallen wagons. Dit heeft ook nog een reden waarom we afspraken, maar da's voor volgende week. ((: (Spanning opbouwen zegt.)


We liepen tussen de sporen en probeerden letterlijk elke deur die we zagen open te doen. In het begin lukte dit, maar het waren openingen naar de motor van de trein. Niks speciaals dus. Tot we plots een ingetrapte deur zagen in een wagon en we konden binnen. Al een chance, want nog geen 5 seconden later werd Baasrode overspoelt door een regenbui van jewelste.
Enkele uren later begon het minderen en zette ons avontuur zich verder, we klauterden letterlijk overal op en in (wat ertoe leidde dat ik nog steeds spierpijn heb, haha). Vaak zonder enig succes maar er was nog een wagon waar we ons in konden wurmen. Zetels lagen verspreid op de vloer. Het was een ravage. Maar ik voelde me intens gelukkig.
Vooral door de regen, waardoor we in dat ene wagonnetje moesten blijven (ik zag het echt al als een huisje, het was gezellig), hebben we maar één deel van het hele terrein gezien, (ja, er was nog) Dus dit is maar een greep van wat er is. Ik wil terug. We willen er overnachten, maar misschien is dat iet wat onverantwoord. (Wie weet, ooit, als de hele organisatie er wat aan toevoegt zodat het veilig wordt. Aka, een heus kampvuurfeest tussen de sporen.)


22 opmerkingen :

 1. Dit is zo een leuke plek om te fotograferen, jullie foto's zijn ook echt superleuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh waaaauw! Wat is dit een leuk plaatsje! Zo fijn dat jullie daar in konden, en vooral voor de regen dan ook! :) Hele mooie foto's, ik ben benieuwd naar je volgende artikeltje :) xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat jullie hebben afgesproken! Toffe foto's, echt cool dat je zulke speciale plekken opzoekt. En groot gelijk dat je het doet! Liefs :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aah we moeten echt terug gaan deze zomer!! Ik ben echt blij dat we dit plekje gevonden hebben, het was de lange reistijd meer dan waard! Ik kijk al uit naar je artikel van volgende week hihi :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een geweldige plek en een geweldige foto's! Ik vind dit zo leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. VOLGENDE KEER WIL IK MEE! Ik zal heel stilletjes zijn echt waar. (Ik wil die verlaten treinen zo graag tekenen!!)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Whaa vet zeg! Dit is echt een toffe plek om te shooten lijkt me.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo'n leuke plek! Mooie foto's! Toen ik 16 was, ging ik ook graag op zoek naar zo'n plaatsen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw, wat een prachtige foto's <3. Ik vind de foto's op dit soort verlaten plekken dan ook altijd zoveel interessanter en boeiender. Tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een gave plek zeg! Waarom heb ik niet zoiets in de buurt?! Maar als dat kampvuurfeest er komt dan reis ik die kant op.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Supertof dit zeg! Verlaten plekken zijn altijd heel interessant om te bezoeken, maar ik ben er nooit zo goed in om ze te vinden, haha

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lijkt mij zalig om daar rond te lopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Aaahh wat een vette locatie! En voor overnachten/kampvuurfeest daar, I'm in hahaha<33

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hihi, zo leuk om te lezen over je treinenavontuur! :) En wat een gave lovatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Aahh, ik vraag me af waar al die verlaten plekken in Nederland zijn, ik wil er ook foto's maken!! Je foto's zijn zo mysterieus en tof :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Echt zo'n leuke foto's, en echt een leuke plek! Hoe kom je toch altijd bij die leuke fotogenieke plekjes? Ik kijk al uit naar je volgende artikel xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Waaaauw dit is zó vet! Echt een geniale plek om te fotograferen of te filmen. Heel tof. Gave foto's hoor! Ik wil ook... :D

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Waaauw, wat gaaf dit zeg! Hele toffe foto's ook :)

  xx Alex

  BeantwoordenVerwijderen