en toen was ik (eindelijk!!!) een vegetariër

zondag, maart 26, 2017 |
Een blog hoeft niet altijd een heel perfect uitgewerkt idee te zijn, met fancy foto's, vol geforceerde dingen. Het kan ook gewoon een mededeling zijn. Wel eentje die me 100% gelukkig maakt en waar ik vol-le-dig achtersta. En da's hetgeen dat je hierboven reeds kon lezen. Ik eet vegetarisch nu. En ik ben blij dat ik voortaan geen dingen op mijn bord moet zien liggen die hun leven hebben moeten opofferen. Omdat ik eten moet hebben, als het ook anders kan.

Stiekem schrijf ik dit ook omdat ik deze datum niet wil vergeten. De datum vanaf wanneer ik leef zonder vlees. Het heeft me een vrij veel gedoe bezorgd, maar het was het allemaal waard. Sommigen wisten het misschien ook wel dat het al véél langer dan vandaag in mijn hoofd speelde. Het beruchte filmpje van het slachthuis in Tielt was de druppel. Ik heb me er een goeie dag gewoon ziek van gevoeld. Mijn spaghetti bolognaise smaakte me écht niet de daaropvolgende dag.

Dus ik heb goeie gesprekken gehad met mijn ouders en voortaan mag ik altijd vegetarisch eten en moet ik niet meer braaf en flink mijn bordje dagelijkse hoeveelheid vlees binnenproppen. Ik wéét dat ik dit kan, het zal even lastig zijn in het begin en ik moet dan ook enkele keren per jaar bloed laten prikken, maar da's het waard. Ik ben niet meer verantwoordelijk voor de lugubere slachterijen, maar ik ga me ervoor inzetten het te verminderen en de dieren op deze manier te beschermen.

(Oja, en als jij zelf wel vlees eet vind ik dat prima(voor het geval het anders zou overkomen). Dat is jouw keuze. Dit is geen manier om mensen te bekeren tot het vegetariër zijn. Daar moet je immers zelf volledig achterstaan. Dus als jij van je hamburger geniet, dan doe je dat toch gewoon?)

Liefs,
Britt
P.S ik ben een vegetariër nu
P.P.S. ik loop al de hele dag rond met een glimlach rond mijn oren zoals de foto
(en oke oke, eigenlijk ben ik sinds gister al een vegetariër want gister heb ik ook geen vlees gegeten, maar het is de bevestiging van mijn ouders die het nog officiëler maakt, dus tada)

24 opmerkingen :

 1. Ik ben blij voor je dat je nu je eigen beslissing hebt mogen maken! Ik moet ook bloed laten prikken, om te zien of ik geen vleees "nodig" heb. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je enthousiasme straalt van dit stukje af! Prachtig geschreven!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat filmpje was echt gruwelijk hé! Ik ben meestal niet snel gechoqueerd door filmpjes, maar deze was er echt los over. Hoe lief van je ouders ook dat ze het nu officieel toelaten, je hebt er hard voor moeten vechten hé! Maar proficiat :D Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. HOERA. 'Dus als jij van je hamburger geniet, dan doe je dat toch gewoon?', daar sta ik niet helemaal achter, maar dat wist je waarschijnlijk al ;) (vooral aangezien ik al mijn vrienden tot vegetariër/veganist aan het bekeren ben haha) Ik snap niet dat mensen het op hun geweten kunnen hebben dat onschuldige levende wezens door de hel en terug moeten gaan om dan op hun bord te belanden, terwijl het ook anders kan. Maar goed, toen ik klein was at ik ook gewoon vrolijk mijn Ikea gehaktballen en fishsticks op ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, dat snap ik heus wel, maar ik vind ook dat als ik mijn vinger ga wijzen naar vleeseters dan gaan zij dat ook doen en zo komen we ook niet ver door elkaar de put in te gooien. Dus vandaar. Ik snap ook niet hoe sommigen het nog binnenkrijgen, ma bon.

   Verwijderen
 5. Aaah zo fijn voor je Britt! Ik word gewoon blij van deze post hihi<3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super dat je dit hebt besloten (ook al ben ik een echte vleesliefhebbendpersoon)! Knap van je ook. X

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Veel succes en aan je instelling zal het zeker niet liggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha, yay, jij bent ook bekeerd tot het vegetarisme! (wow het lijkt wel een godsdienst op deze manier haha) Welkom bij de club haha! Wat goed van je, en ook dat je iedereen gewoon de vrijheid geeft om te kiezen of zij willen genieten van die hamburger of niet. Zo'n fijn en inspirerend artikel dit! En aaahw je foto is zooooo lief!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb bewust niet naar dat filmpje gekeken, ik ben daar veel te gevoelig voor! Op momenten dat er zo een filmpje verschijnt sta ik er pas bij stil hoe gruwelijk die beesten aan hun einde komen, en dan voel ik me best schuldig dat ik vlees eet! Toch weet ik van mezelf dat ik vlees nooit echt 100% vaarwel ga kunnen zeggen, maar ik ben wel al vermindert (ik eet 's middags al geen bokes met vlees meer) :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, snap ik! Maar ik wilde de confrontatie aan, ik wilde niet dat idee hebben van "ik moet dat allemaal niet weten", puur ook omdat ik al soort van aan het overschakelen was naar het vegetariër zijn hoor. En dat was toen gewoon de druppel en ik ben elke dag nog steeds erg gelukkig dat ik ervoor koos. ((:

   Verwijderen
 10. Zo fijn dat je die keuze voor jezelf hebt kunnen maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goed dat je dan eindelijk de stap hebt genomen! Ik vind vlees zelf denk ik net iets te lekker om het volledig op te geven, maar knap dat jij dit doet!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat knap en goed van je zeg, heel veel succes ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat leuk! Ik heb dat filmpje ook gezien, echt vreselijk :(
  Ik eet zelf wel nog vlees maar niet zo veel. Ik zou het denk ik wel moeilijk vinden om helemaal geen vlees meer te eten. Succes in ieder geval! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hangt er vanaf hoeveel waarde je er zelf aan hecht en wat je persoonlijkheid precies is. (: Ikzelf krijg geen vlees meer binnen zonder die beelden voorbij te zien flitsen, het gebeurt ook gewoon vaak dat ik er doorheen de dag enkele keren aan denk, ik krijg het gewoon niet meer uit mijn hoofd. Ik heb zelfs geen trek meer in hamburgers (zo van die goeie vettige in de mcDo bijvoorbeeld), die krijg ik niet meer door mijn strot gedramd, echt niet. Maar da's ieder zijn eigen keuze uiteraard. (:

   Verwijderen
 14. Normaal kan ik wel tegen bloed ofzo. Maar ik zag dat filmpje inderdaad ook. Ik dacht ''zo erg kan het toch niet zijn'' (oke klinkt heel raar, maar ik had niet gedacht dat het op zo'n brute wijze aan toe ging). En ja ik vond het ontzettend naar om te zien. Ik heb hem niet af kunnen kijken, omdat ik het echt te ver vond gaan. Vooral die varken die levend gekookt werd. Echt afschuwelijk. Ik ben ook ontzettend blij voor je dat je deze stap hebt kunnen maken!! Ik snap je keuze ook heel goed en ik vind het zelf ook goed dat je zegt dat je het oke vind als mensen vlees eten. Echt heel mooi gezegd <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad! Ik kreeg het ook niet af, rond de drie minuten ben ik gewoon gestopt omdat ik het geschreeuw niet meer aankon. En inderdaad, ook ik wist niet dat het er zo brutaal aan toe ging. Maar ik ben blij dat ik het weet nu en dat ik er iets aan kan veranderen.

   Verwijderen
 15. Jaass, wat goed van je zeg! Join the club :) Het lijkt me best lastig als je vegetariër wilt worden, ik ben het al mijn hele leven dus ik heb het makkelijk met m'n ouders :) met "Dus als jij van je hamburger geniet, dan doe je dat toch gewoon?" ben ik het trouwens zo eens! Het is niet zo dat als je vegetariër bent je dan gelijk de rest van de wereld wil dwingen om dat ook te zijn ofzo ;) liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat fijn dat je ouders je hier nu in steunen! Succes de eerste weken!
  xx Alex

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Yo go girl. Wat tof!!! En zeker leuk oom de datum te safe-en. Mijn ouders doen er jammer genoeg een beetje lastig over. Dus ik moet nog even wachten. Fijn dat jouw ouders toestemming hebben gegeven. Veel liefs, Miriam Verkerk

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou het stapje voor stapje doen en hun ook tonen dat je er echt mee bezig bent door enkele recepten op te slaan en dergelijke. Bij mij "hielp" het dat ik dagen heb zitten janken door de video van het slachthuis in Tielt. En dit heeft hun dan de doorslag gegeven om toe te stemmen. (Ookal zijn ze er echt nog volledig tegen hoor)

   Verwijderen
 18. Aaah Britt! Ik ben zo blij dat je ouders er eindelijk mee akkoord gaan dat je volledig vegetariër mag zijn. Ik ben zo blij voor je! Na al die maanden dat we elkaar niet gehoord hebben (wegens school, echt te veel werk, gewoonweg schandalig, hehe), ben ik ook nog steeds van het vlees afgebleven :). Ik ben benieuwd naar alle vervangers en receptjes die je vanaf nu eet! Misschien een ideetje voor een blogpost? Recepten à la Britt :)?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. LOBKEEE ja amai lang geleden inderdaad, wow! Ze doen wel nog steeds moeilijk hoor, als ik het heb over hoe kut ik het vind (nu met die video van die koetjes) dan doen ze weleens ambetant en vinden ze dat ik overdrijf. Maar hey, ik mag gewoon verder doen, dus yay! ((: En zoveel leuke eigen receptjes heb ik nog niet hoor eigenlijk, haha. Behalve basic balletjes van kikkererwten, haha. Of misschien moet ik mijn pizza rolls receptje maar eens delen ;)

   Verwijderen