ik zag mezelf op een andere manier, met een frou

zaterdag, februari 04, 2017 |

Een frou, een pony, hoe je het noemen wilt. Ik zat er al lang over te denken. Ik wilde wat anders, iets uitdagends (oh wow) in mijn leven (?), gewoon zoiets waar ik misschien spijt van kon krijgen en waar ik naar kon uitkijken. Dat werd dus een frou. Ik stond al weken een nep frou te maken bij mezelf en god wat vond ik het me goed staan. Het enige wat me tegenhield was dat mijn haar dingen zou kunnen doen die een frou niet hoort te doen (aka ontploffen).

Het werd pas écht officieel toen ik die plukken haar naar de grond zag dwarrelen. Ik kon wel janken, ik vond het niet leuk. Het rotte was dat ik er steeds mee geconfronteerd werd. Ik zag mezelf in mijn lepel als ik at of een reflectie in de spiegel van mezelf met die plukken boven mijn ogen. Steeds die confrontatie was een béétje pijnlijk. Tot ik het steeds leuker en leuker begon te vinden. Eerlijk gezegd snap ik niet waarom ik er zo lang mee wachtte. (Misschien deels doordat ik het enkele jaren terug ook had gedaan en het toen niet zo leuk was, ofzoiets.)

Het lijkt alsof ik nu méér Britt ben en dat dit het laatste stukje was dat ik moest voltooien om volledig te zijn? Voortaan ben ik "die met de frou", en jongens wat ik ben ik blij dat mijn haar geen eigen leven leidt. Het doet wat het hoort te doen en anders bestaat er altijd de stijltang ofc.

Al kan ik wel zeggen dat het tijdens dagen dat de wind door ons landje raast het echt rot is. Mijn frou verdeelt zich dan in twee stukken en het lijkt dan een "gordijntje" om het zo te zeggen, woops. (Zoals die foto in het station, met mijn rode sjaal.) Maar ik vind het zo zo zo leuk. Echt.

Liefs
Britt

(Ik was eerst van plan om me te inspireren op Sonia's foto's van toen zij een frou liet knippen, maar dat heb ik uiteindelijk niet gedaan. Wel wilde ik even zeggen dat ik toch zoiets had van "ik ga het ook doen, ooit" toen ik dat artikel van haar las. Dus thanks!!)

24 opmerkingen :

 1. Het staat je echt heel erg leuk en dat gordijntje vindt ik eigenlijk ook best wel leuk staan, heeft wel wat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aaah deze foto's zijn zo mooi Britt!! En die frou staat je echt prachtig <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje, hihi, ik twijfelde echt over alles, want ja, selfies en alles, meh.

   Verwijderen
 3. Dat gordijntje haatte ik ook altijd. Haha :p Maar het staat je super mooi! Goeie beslissing heb je gemaakt :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is dat of duusd gassen haarlak erin spuiten, maar ach, dat is het ook niet echt, haha.

   Verwijderen
 4. Nu zie ik eigenlijk pas echt goed hoe leuk het je staat!!! (En zelfs dat 'gordijntje' vind ik ook super leuk en schattig - kortom: geslaagde keuze Britt!)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. JE BENT ZO MOOI BRITT!!! En die pony staat je echt ge-wel-dig. Luvv xx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw die pony staat je echt mega goed! Ik zou er echt heel suf uitzien, maar bij jou ziet het er juist prachtig uit. Heel tof! Malou x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat super grappig dat jullie het een frou noemen in België, weer wat geleerd! Het staat je ontzettend leuk Britt, tof dat je het toch hebt gedaan! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh wauw! Het staat je echt beeeeeeeeldig! Ik heb er vroeger ook eentje gehad, en ik vond het zo leuk toen! Alleen durf ik het nu niet meer te proberen ... Omdat ik het wat eng vind, hihi xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oooh Britt het staat je zo prachtig (je bent sowieso al prachtig). En ook hele mooie foto's!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh Britt! Deze frou staat je zo ongelofelijk mooi. Heeft geeft je heel veel karakter aan je gezicht wat prachtig is. Ik zou het niet meer veranderen en gewoon doorgaan met deze frou!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ahh Britt, ik vind 'm zo tof!! Het staat je ook gewoon heel leuk! En je zelfportretten -prachtig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dit staat je zo ontzettend goed! Geef echt zo'n romantisch plaatje, inclusief roos <3

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Staat je echt heel mooi! Een froe is zoiets banaals, maar toch voelt het als zo'n grote stap ofzo. Ik zou het ook wel nog willen, maar momenteel zit ik nog in de fase van zelf froe's maken om te testen of het me wel staat :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die fase heb ik ook doorstaan, haha, voor je het weet zet je de schaar erin en ga je zo blij zijn. ((:

   Verwijderen