vervlogen postkaarten zoektocht

zaterdag, januari 28, 2017 |
Het ging allemaal weer heel plots en spontaan. Lise en ik stuurden wat over mijn frou die ik net had laten knippen (crisis enzo, want ik vond hem niet leuk), toen ze plots stuurde of ik mee wou naar een rommelmarkt in Antwerpen. (Ik kon maar een uur, want ja, voor het donker thuis en ik heb ook gewoon zo weinig slaap tegenwoordig.) "Ben jij die rode daar?" Ja, Britt droeg kleur.

Daar stonden we dan, struinden tussen oude postkaartjes.Je kent het vast wel, van die "Tumblr" muren vol met van die kaartjes en frulletjes en andere tierlantijntjes. Van die dingen waar je echt voor moet zoeken en niet zomaar "even kan gaan halen in Ikea". Dat zocht ik, en dat vond ik ook. Ik geloof dat we daar echt een goed halfuur aan hetzelfde kraampje hebben gestaan. Drie dozen vol met kaartjes, hallo.
Het fijne is ook gewoon dat sommigen beschreven zijn maar nooit opgestuurd zijn geraakt. Handschriften van decennia's terug, waarvan ik me haast beschaamd voel dat ik het moet doen met van dat gekrabbel als handschrift, oeps.
Het is ook niet zomaar een kaartje, het vertelt een verhaal. Het heeft in handen (en nu ook de mijne) en bureauladen gelegen van god weet wie. Misschien tranen gedragen. De vrouw die ze verkocht vertelde ons dat ze ze vaak gewoon vond op zolders van huizen die ze opkocht of gewoon van familie. En weet je, da's wel iets tofs om bij stil te staan. Wie weet waar was het kaartje ooit beland geraakt? En nu hangt het gewoon boven mijn bureau. Leuk leuk.

Liefs,
Britt

18 opmerkingen :

 1. Zo'n mooie kaartjes! Ik heb een kleine obsessie voor kaarten en tot voor kort deed ik er niet echt iets mee, maar nu probeer ik ze wat geordend op te hangen. Jaloers op dat mooie handschrift!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een klasgenootje van me heeft dus in de kringloop voor super weinig geld een hele bak van die postkaarten kunnen bemachtigen, ik ben zo jaloers :(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het zijn allemaal prachtige kaartjes, en ook super leuk dat het verhalen met zich meebrengen. Luf it! Mooie foto's <3 xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat supertof dat je van die oude kaartjes boven je bureau hebt hangen die al een heel verhaal met zich meedragen. Mijn fantasie kan echt helemaal losgaan bij dat soort vondsten haha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit is zo leuk Britt, nu ga ik ook op kaartjesjacht! Omdat elk kaartje een verhaal draagt is het juist zo bijzonder, ik denk dat er een nieuwe verslaving bij mij zal ontstaan. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ooh liefde voor al je grain in de foto's!! En die kaartjes zijn zo tof!! Ik had er nog niet bij stil gestaan dat als ze inderdaad wel waren verstuurd, jij ze nu niet had. Maar hoe leuk staan deze kaartjes op je muur!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vindt deze kaarten zo gaaf! Je ziet ze inderdaad dan op zo'n vet mooie foto en wil je ze ook hebben maar ze zijn gewoon onvindbaar...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat is zo gaaf!! Echt een kunstwerkje op zich. Bijzonder dat mensen van persoonlijke kaartjes afwillen, maar ik snap het ook wel weer. Veel plezier ermee (je foto's zijn trouwens echt prachtig!!)!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. gaaf! supertof dat ze soms zo'n verhaal bij zich dragen. een beetje mysterieus is het. echt heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dit is echt tof! Heerlijk zulke vintage kaartjes, denk dat het heel mooi staat aan de muur. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ahhh, ze zijn echt mooi! En wat gaaf om die verhalen aan de andere kant te lezen, gewoon een kijkje in iemands leven lang lang lang geleden!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oooh, mooie kaartjes Britt! Je foto's worden ook echt zoveel leuker steeds (maar dat waren ze al hoor), love it. Liefss!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat leuk! Die kaartjes zijn allemaal prachtig. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh, deze kaartjes zijn écht heel mooi! Daar ben ik werkelijk jaloers op! Ik vind ze zowat iets cools, hipsterachtig hebben! I love it! Super leuk ideetje, om gewoon eens op de wildeweg kaartjes te zoeken die een echte betekenis hebben! Gaaaaf! XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 15. En wie weet waar belanden ze daarna? :) Leuk inderdaad om eens over na te denken. En ze zijn heel erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Zo'n leuke kaartjes! En speciaal dat er eigenlijk een verhaal achter zit :)

  BeantwoordenVerwijderen