lichtvlekken overmeesterd door schaduw

zaterdag, januari 07, 2017 |
Zonnestralen beslissen waar ze zich stranden op het gelaat van de persoon voor mijn lens. Delen worden opgelicht en enkel die delen zijn zichtbaar voor het oog. De rest valt weg. Als een illusie alsof enkel dat deel het verdient in de schijnwerpers te staan. Blind. Door de overmeestering aan schaduw. Het overige deel wordt vergeten. Maar zowel licht als schaduw is nodig om tot zo'n plaatjes te bekomen.


Wat ik hiermee wil zeggen is dat we verder moeten kijken dan het oppervlakkige. Mensen dragen een heleboel meer mee dan die ene lach of traan. Doorgrondt gewoon alles wat er je wordt wijsgemaakt en vorm je eigen mening. Ik bedoel hiermee niet dat lichtvlekken niet de moeite waard zijn om te bewonderen. (Ik ben het vaak die als een gek gaat commanderen waar mensen moeten gaan staan. Want leuk in zwart wit.)

Lichtvlekjes zijn leuk, maar zie in het leven alsjeblieft meer dan enkel dat deel dat in de schijnwerper staat, durf ook in naar de schaduw te staren en te gissen naar wat er zich daar afspeelt. (Ik heb iets te veel in de schaduw zitten gluren, zeg maar. Ik voel me best rot en zit in een dip, maar daar kom ik wel doorheen. Hoop ik.) De lichtvlekken kunnen op bepaalde momenten overmeestert worden door schaduw, be prepared.

Klaartje (in dendermonde)
Eline en Lise (in Lise haar kot)

22 opmerkingen :

 1. Wauw Britt. Gewoon wauw. Je hebt me weer overdondert met je prachtige foto's en prachtige tekst. Heel mooi! En aah wat stom dat je je niet zo fijn voelt. Hopelijk voel je je snel beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mooi geschreven en mooi ook die zwart witte foto's. Ik hoop dat je je snel weer beter voelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voel je maar snel weer beter lieve Britt <3 Je foto's zijn alleszins echt heel goed gelukt & je lay-out ook! Hij is toch veranderd hé? :) Die profielfoto is wooow. Heel veel liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, wat een prachtige foto's! Zo spelen met licht is echt gaaf! Hopelijk komte het snel weer goed met je, Britt <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De foto's zijn prachtig. Je komt er vast weer boven op, gewoon lekker van je afschrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw Britt dit is zo mooi en diep geschreven! Ik ben echt aan het nadenken over alles wat je schrijft. Gissen in het donker moet echt kunnen. Het leven is nu eenmaal vallen en opstaan maar het is de kunst om jezelf te blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie foto's. Prachtig uitgebeeld met die schaduwen. En ik hoop dat je snel uit je dipje komt, dat is niet leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik hoop dat het snel beter met je gaat! Dipjes zijn stomm. Deze foto's zijn allemaal wel prachtig, heel mooi gedaan met dat licht ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw! Wat heb je dit prachtig geschreven! Ik hoop dat je snel uit je dipje komt en weer kunt genieten van de lichtstralen! <3!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind het wel iets hebben! Mooie foto's :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ooh Britt, je schrijft nog altijd even mooi als vroeger (nu ja, vroeger.. Je weet wel ik loop al een tijdje achter met blogs lezen..), ik beloof dat ik je blog wat vaker ga bezoeken! Je foto's worden echt mooier en mooier, wauw! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wow prachtige foto's Britt!! Het is alleen maar goed dat je mensen tips geeft hoe ze moeten staan, zo wworden de foto's alleen maar mooier. En wat mooi geschreven. Hoe je het hebt omschreven, wauw. Kort maar onwijs krachtig. En hopelijk kom je gauw uit je dip en je kan me altijd mailen <3

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wauwww Britt, die foto's<3 En dan zo'n prachtige filosofisch verhaaltje erbij, love it!! X

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heel heel heel heel heel mooie foto's!!! x

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wauuww!! Wat een mooie foto's! Heel erg inspirerend!
  x Tess

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Deze foto's zijn echt zó mooi! Ik vind je foto in de sidebar van je blog ook altijd supermooi, omdat hij half licht / half schaduw heeft :)

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar da's te danken aan Klaartje, die heeft zij genomen! ((:

   Verwijderen