hersenspinsels over 2016

maandag, december 26, 2016 |
Nog sneller dan het landschap dat aan je voorbij raast tijdens een treinreis. Zo was 2016. Ik had nog onwijs vaak momenten dat ik 2015 schreef. Ik kon het niet vatten.
Doordat ik een boekje bijhoud waarin ik elke dag enkele zinnen schrijf (en deze blog ofc), kan ik zo'n goed beeld vatten van hoe 2016 was. En help, hoeveel kan één jaar met je doen? Te veel om op te noemen, maar ik wil het toch even dat hersenspinseltje samenvatten.


Alleen al een Spotify playlist kan je even de ogen (alleja, oren) doen openen, hoe straf alles evolueert op een jaar. Ik was in 2015 amper bezig met muziek en als mensen me vroegen wat ik leuk vond zei ik de artiest die net een hit had op dat moment. Alles doen zodat ik niet uit de boot viel. Sinds begin 2016 ben ik gaan uitpluizen wat IK leuk vond. Evolutie van indie naar alternatieve rock (en een beetje indie).
Mensen snappen de helft niet van wat ik zeg als ik praat over dat ene toffe nummer dat ik ontdekte, maar hoeft dat? Nee. En da's het dingetje dat ZO belangrijk is. Ik ga los op mijn playlistjes en heb een hekel aan een groot deel van de commerciële muziek die grijsgedraaid wordt op de radio. (Totdat die nummers na een maand de doofpot in worden gestoken, want iedereen is ze beu.) Dat ik niet graag naar feestjes ga, is dat ook helemaal oké? Ja.

Herinnert er zich iemand nog de hele heisa over mijn winterschoenen? "Ik durfde ze niet te kopen/dragen, want wie weet wat zouden anderen zeggen?" Hah, fuck iedereen, ik voel me goed. Ik hoor zelfs van sommigen dat "mijn stijl" me wel staat. Misschien omdat ik me gelukkiger voel dan ooit. Door geen fuck te geven. De stempel hipster voelt aangenaam en niet benauwd.

Ik liet vaak (altijd) over me heen lopen, nu flap ik er dingen uit. Dingen waar ik misschien weleens spijt van krijg hoor, achteraf. Mensen schrikken er soms nog wel van dat ik niet meer "die ene waar je alles van gedaan krijgt" ben. Rebel rebel, mwah, beetje. Voelt goed.

Dat sociaal awkward gehalte ga ik er nooit uitkrijgen, maar misschien is dat net iets "Britt" wat ik maar gewoon zo moet houden.Alles is nog stééds een chaos en ik zag vaak door de bomen het bos niet meer, maar ik overleefde 2016 dus dan moet 2017 een makkie worden.

liefs

(herken je jezelf in mijn 2015 ik? Doe er wat aan pleaseee)

23 opmerkingen :

 1. In zo'n jaar kan alles goed veranderen, in jouw geval gelukkig positief!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik merk ook wel dat ik nu veel meer zeg dan eerst. Maar toch, soms laat ik inderdaad nog wel 'over me heen lopen.' Zo stom eigenlijk! Maar ik vind dit een oprechte en mooie post. Lovvv! <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh dankje Laura! En ja, voelt erg goed om dat te merken zeg maar aan jezelf? Aangezien ik mezelf altijd zag als de stille en toen ik te horen kreeg dat dat niet meer was, voelde het zo goed. (:

   Verwijderen
 3. Dat van die muziek herken ik wel inderdaad! Heb ik nu nog steeds wel een beetje...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het klinkt alsof je steeds meer jezelf gaat zijn en ik denk dat dat heel goed is,. Ik vind het zelf ook steeds belangrijker dat ik tevreden ben met mezelf dan dat anderen tevreden zijn over mij. Hoort misschien een beetje bij volwassen worden denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja! Dat gevoel heb ik ook, want van anderen heb ik ook al zulke dingen gehoord dat dat met het volwassen worden allemaal verandert.

   Verwijderen
 5. Precies, gewoon doen waar jij blij van wordt! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, waauw! Dit heb je echt ontzettend mooi neer geschreven. De wereld zou meer mensen zoals jij moeten hebben, die gewoon doen wat ze zelf willen! En ja hoor, ik vergeet zelfs soms dat ik al 16 ben (en dan wordt ik volgend jaar al 17!), dus ik herken mezelf enorm in de jij van 2015. (Oh, en, dat gifje is echt zooo leuk!) X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ooh, danku, kei lief! Jaa, ik ook en, heel even dat besef van het 17 worden, blijft ZO gek!

   Verwijderen
 7. 2016 is echt zó snel gegaan!! Ik ben blij dat je je minder bent gaan aantrekken van wat mensen denken, het is zo belangrijk om jezelf te zijn (en te blijven, ondanks de negativiteit van sommigen...). "fuck iedereen" zegt het helemaal ☺
  liefs xx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind het soms echt gek om te lezen dat wat jij schrijft, mij ook beschrijft! Ik was vorig jaar ook wel al met muziek bezig, maar dankzij Spotify ben ik veel meer artiesten gaan ontdekken waar ik nu helemaal weg van ben! Onder andere Bazart en Lil kleine, en vaak hebben mensen kritiek op mijn muzieksmaak, maar I don't give a fuck meer! Enkele van mijn "vriendinnen" zeggen dat ik dit jaar serieus verandert ben, maar eigenlijk ben ik blij dat ze dat zeggen. Nu weten ze tenminste dat ik me niet meer laat doen, het verlegen meisje dat ik vroeger was is stilaan aan het overgaan naar een goedlachse en babbelgrage meid! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo gek hoe e samen echt onze evolutie hebben meegemaakt precies! ((: Wil je echt nog eens zien, al zolang geleden!

   Verwijderen
 9. Oh wat goed dat je jezelf hebt gevonden! Ik wou dat ik mezelf had ontdekt op mijn zestiende. Bij mij is dat eigenlijk pas sinds drie jaar ongeveer echt gekomen en het ontwikkelt elke dag (en ik ben al 25 dus dat zegt wel wat hé). Nu draag ik ook gewoon wat ik wil. Zeggen wat ik wil komt ook maar moet ik wel nog wat oefenen. Haha. Maar ik vind het wel belangrijk dat ik mij fijn voel en als iemand anders dat moeilijk of stom vindt, is dat gewoon niet mijn probleem.
  Op naar een sterk 2017!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, inderdaad, dat laatste zinnetje dus! En iedereen heeft er zo zijn moeite mee, ik dacht dat ik de enige was die er mee sukkelde.

   Verwijderen
  2. Nee joh! Eigenlijk zijn we allemaal te veel met onszelf bezig om echt iets te vinden van wat de ander draagt! :) dus dat geldt ook voor andere mensen. Ik denk ook vaak: Het is niet omdat ik bijvoorbeeld het bloesje van een vriendin niet mooi vind, dat ze daarom geen fijn mens meer is. Ze blijft gewoon even leuk. Dus dat telt ook voor mij!

   Verwijderen
  3. Jaa, precies dat! Kleren zeggen niet wie of hoe je bent! Het is niet omdat je dat ene nieuwe truitje hebt gekocht dat je plots een ander mens bent.

   Verwijderen
 10. Ja ja ja ja ik herken mezelf. Ik durf nu meer dingen aan te trekken die ik leuk vind maar nog niet helemaal. Echt zo leuk dat je complimentjes krijgt dat JOU stijl jou goed staat! Alvast een fijne jaarwisseling Britt <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aww, dankjewel, jij ook! Ben blij dat je bij jezelf ook een verandering merkt want zoiets doet goed. ((:

   Verwijderen
 11. wauw als iedereen toch jouw gedachtegang zou hebben, dan zou de wereld er echt op vooruit gaan.. en knap hoe je dit hebt geschreven! een heel liefdevol en gezond 2017 ! X

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ah wauw Britt, je hebt echt een goed jaar achter de rug! Want hoe leuk is het om je eigen stijl te hebben (muziek en kleding) :) En jaaaaa, 2016 ging ZO SNEL. En pff, dan wordt ik volgend jaar alweer 17....

  BeantwoordenVerwijderen