de tour door antwerpen die leidde tot huisarrest #bl2kh1

Ik besloot om een paar mapjes vanonder het stof vandaan te halen. Zo ook dit mapje, genaamd bl2kh1. Wat er zich afspeelt in mijn hoofd bij het lezen van die combinatie aan letters en cijfers is onwerkelijk. Een heus avontuur dat ik met jullie ga delen, ik sprak af met Bjorn, Lau, Lise, Klaartje en Helene. (Zie je het al?)

 Natuurlijk moest ik eerst verdwalen in de diepste tunnels van het centraal station van Antwerpen, waardoor ik lichtjes in paniek moest bellen naar de rest (als ik al bel, komt het ver hoor). Uiteindelijk kwamen ze me tegemoet en waren we wat aan het kletsen toen Bjorn en Lau uiteindelijk ook aankwamen.

Radicale plannen als in oude tramspoornetwerken foto's gaan nemen werden afgeketst door het NMBS personeel en zo kwamen we terecht in de Antwerp Tower, waar we een eindeloos zicht hadden over het centrum van Antwerpen. 
Wanneer we klaar waren met de bar wilden we de rest van de tower ontdekken. (Echte urbexers als we zijn, ofc.) Helaas was de lift zo gemaakt dat je of naar de wc's kon of naar het gelijkvloers. Nooit gedacht dat de wc verdieping ook echt zo uitgestrekt was met ramen langs alle kanten waar je je languit op kon gaan leggen.
Op weg naar het MAS passeerden we langs een gezellig marktje met de meest vreemdste fruitsoorten. (Jefkespeer ofzoiets), maar wel het allerlekkerste dat ik ooit at. Je voelt gewoon al aan dat ik de neiging had om op die balkonnetjes te gaan staan. Maar die waren onbereikbaar, helaas. (Nieuwe missie, bij deze.)
Het korte bezoekje aan het MAS, waar ik weer veel te weinig foto's nam. Lau kon al aanduiden dankzij het uitgestrekte zicht over Antwerpen wat de volgende stop was. Een verlaten pand. Meer zeg ik niet, want het moet geheim blijven. xxx


Hoe stoffig we ook waren van al dat geklim en gewurm om in het gebouw te geraken, we bleven doorgaan. Hoeveel prachtige dingen dat er daarbinnen te vinden waren, eindeloos. We waren er niet alleen, een paar andere urbexers waren er ook op een tripje en sloegen zich gek met deuren waardoor ik me haast hees schreeuwde (en viel van het schrikken nét niet van de trappen). Oh en we hebben lampen meegeschoept, als souvenir zeg maar.

Geweldig gewoon hoe leegstaande gebouwen nog behouden worden en zoveel verhalen te vertellen hebben. Oké, het kan gevaarlijk zijn (als we elkaar niet duusd keer gewaarschuwd hadden voor duiven, oeh, wat had er dan wel niet gebeurd kunnen zijn zeg). Ik ben verliefd geworden op dit urbex wereldje. 

liefs
britt

27 opmerkingen :

 1. Oh wow wat cool die plekken! Ik wou dat er daar meer van waren. Echt tof ook voor fotoshoots. Mooie foto's ook! Je gaat het steeds beter doen. XX

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh da's kei lief dat je dat zegt, ben blij dat er toch iets van een verbetering in zit, hihi.

   Verwijderen
 2. Supervet! In België heb je meer van dat soort plekken dan in Nederland. Ik heb het zelf nooit gedaan, maar vrienden van me gaan wel vaak urbexen. Leuk om hun verhalen te horen en hun foto's/snaps te zien :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik hoorde het al dat dat in Nederland vooral wordt afgebroken, zonde of niet? En jaa, de verhalen die achter alle foto's zitten zijn het allerleukste, haha. Moet je maar eens meegaan met hun, je weet niet wat je mist!

   Verwijderen
 3. Alle foto's zijn zo ontzettend gaaf geworden maar die laatste is sowieso mijn favoriet, net een schilderijtje aan de muur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ooh, zo'n urbexfotografie lijkt me ook heel erg leuk om te doen! Super cool dat je dat met zo'n bende kon gaan doen, wel stom dat je d'r huisarrest door kreeg.. Maar hopelijk is dat alweer opgeheven! Leuke foto's Britt :) Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja helaas, ik mag het dus niet meer doen nu, het is opgeheven naar tot de kerstvakantie, duss ik mag in de kerstvakantie weer losgaan, hihi.

   Verwijderen
 5. Zo'n leuke foto's met een geweldig verhaal achter, je foto in de sidebar is echt superleuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh dankjewel! Ik dacht ik doe eens iets anders dan al die rondjes, haha.

   Verwijderen
 6. Wat een onwijs mooie plaatjes!! Hopelijk gaan jullie heel vaak meeten want ik vind de foto's veel te mooi, en wat een toffe plekjes zoeken jullie ook op!<3 Xo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gaan we zéker weten doen, haha, vaak is het puur toeval of net omdat de ene nog iets wist, haha. (:

   Verwijderen
 7. Dat was de beste dag eeeeeeeeeeeveeeeeeeeeeeer, juist jammer van mijn bleinen maar in het vervolg doe ik andere schoenen aan en gaan we onze grenzen nog verder verleggen want dit moeten we toch nog een tweede keer doen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. JAAAAAAA, inderdaad, hihi, juist ja die bleinen, ocharm heb je er nog veel last van gehad? (nee toch?)

   Verwijderen
  2. Neen, juist littekens van overgehouden ;)

   Verwijderen
  3. Hahah, aww, ik zit bijna met hetzelfde dilemma, het inlopen is zo hard. :((

   Verwijderen
 8. Wat een prachtige serie foto's heb je geschoten!

  Liefs, Elbrich

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oooh Britt, zo leuk om al jouw foto's te zien :) (en ik ben heel trots omdat je die ene foto nu aan de zijkant hebt staan hihi)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hihihi, ja wees maar heel erg trots want hij is dan ook suuuper mooi (ja echt)

   Verwijderen
 10. Het was echt zo een leuke dag! Je foto's zijn trouwens ook echt goals geworden! Ik vind echt dat we nog eens zo een gebouwen moeten gaan bezoeken haha! (deze keer wel zonder huisarrest :') x

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wauw! Je kan echt prachtige foto's maken! De laatste vind ik het mooist :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik leef zo ongeveer al mijn hele leven in Antwerpen en steeds ontdek ik nog nieuwe plekken. Zo tof vind ik dat !

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ahhh zo'n gave plek, dat verlaten gebouw!! (haha, lekker rebels om daar gewoon in te gaan :) De foto's zijn ook echt heel gaaf Britt!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben aan het rebelleren, een beetje maar hoor. x Danku!

   Verwijderen
 14. Ooh deze foto's zijn prachtig!! Het contrast tussen je lichte foto's en donkere foto's is zo tof! Aha ik dacht al, waarom die hashtag maar nu snap ik 'm! Echt zo leuk dat jullie vaak meeten <3

  BeantwoordenVerwijderen