en toen was ik geen ukkepuk meer, maar officieel 16

maandag, augustus 15, 2016 |
Dit voelt zo onnatuurlijk, aangezien ik mezelf nog zo'n veel te actieve kleuter vind die liever nog klein wilt blijven, zonder verantwoordelijkheden. Want als zestienjarige ben je plots verantwoordelijk en heb ik zowat het gevoel dat je minder stoten mag uithalen. (Wat als vijftienjarige nog overkwam als "ach, ze is nog jong", daar gaat dat excuus). Een zestienjarige zijn, dat moment waarbij ik me had ingebeeld dat ik echt cool en ruig zou zijn. Het was een illusie, een leugen. Want ik vind opgroeien niet leuk.

Gewoon die druk die op me valt, je mag nu overal in om te gaan feesten (help), legaal drinken mag nu ook, feest (niet dus, grote grap want ik ben er héél zwaar tegen en ik vind het vies). Alleszins, in mijn 16e levensjaar ben ik opengebloeid, heb ik zelfvertrouwen gekregen, heb ik de zeik aan meningen van een ander en doe ik alleen nog dingen die ik leuk vind. Toch nog iets bereikt.

Wat verandert dat getal nu eigenlijk, niks toch? Als ik nog helemaal uit mijn dak wil gaan en dingen wil uitsteken die niet mogen dan doe ik dat lekker toch. Ga nu maar taart vreten (ga ik ook doen), heb je verdient.

Oh en ik ben ook nog eens "niet meer anoniem" geworden. Groot verschil, nu zie je me lachen van blijdschap en niet meer zielig in het gras met een zielige ballon. (Klik voor de zieligste verjaardagsfoto ooit.)

26 opmerkingen :

 1. Gefeliciteeerdd! En wat een leuke foto! (Inderdaad veel vrolijker dan vorig jaar haha :) Maak er een leuke dag van met veel taart <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Danku, haha, wat een evolutie in verjaardagsfoto toch, wauw, hahaha. Ga ik zeker doen!

   Verwijderen
 2. Gelukkige verjaardag!! Eet maar lekker veel taart :)))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke foto! En gefeliciteerd met je verjaardag <3
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van harte gefeliciteeerd! En geniet van die taart :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jeeeej! Gefeliciteerd! Maak er een superleuke dag van!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een hele gelukkige verjaardag gewenst, maak er een super mooie dag van.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ook nog een keertje op je blog (want dat is toch wel leuker): gefeliciteeeerd! ♥ Het gevoel dat je beschrijft over 16 zijn had ik ook toen ik 16 werd in februari, alsof ik niet in dat plaatje paste van een typische 16-jarige (feesten, drinken) Terwijl het veel toffer is om gewoon je eigen ding te doen :) En haha, deze verjaardagsfoto is inderdaad veel leuker! Ik hoop dat je een hele leuke dag hebt vandaag ♥ liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gefeliciteerd! Hoop dat je een leuke dag hebt! (En tja, ik reager eigenlijk nooit op blogs maar ik lees ze wel altijd! (Voor het geval je denkt dat ik een enge creep ben ofoz :,) )

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ooh, ik herinner me die zielige foto nog, haha :) Waarom was de meeting van toen nu weer uitgesteld?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was toen veel te laat om het opeens te doen, ofzoiets. Geen idee eigenlijk, haha.

   Verwijderen
 10. Gefeliciteerd! wordt vast een super dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nog een hele gelukkige verjaardag Britt! Ik hoop dat je er van hebt genoten! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Aah gefeliciteerd Britt! Ik hoop dat je een fijne verjaardag gehad hebt <3 (en zo raar om te bedenken dat jij al legaal alcohol kan drinken (ik moet officieel nog een half jaar wachten (maar heb er niet echt behoefte aan haha yk)))xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa, hij was erg gezellig, hihi. Ja, ik vind het ook nog steeds gek, wetende dat je al vroeger hier soms aan drank kan raken, like what??? (en ik ook niet, het is ranzig).

   Verwijderen
 13. Nog een gelukkige verjaardag, lieve Britt! Hopelijk heb je genoten van deze leuke dag en je frambozen cupcakeje hihi! Xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Nog gefeliciteerd! Ik weet nog hoe leuk ik het vond om 16 te worden, is voor mij alweer 4 jaar geleden. Jeetje, wat gaat de tijd snel haha! x

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Haha, zo zielig is die vorige verjaardagsfoto nou ook weer niet hoor :P En gefeliciteerd nog, ik ben een dag te laat, maar beter laat dan nooit! :)

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Nog gefeliciteerd Britt!!!! De foto is zo leuk hihi. En ik ben nog steeds blij dat je nu je hoofd laat zien. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Een beetje te laat, maar toch nog een gelukkige verjaardag gewenst! Een getal zegt inderdaad eigenlijk niets over hoe je mentaal bent, maar toch brengt ouder worden meer vernatwoordelijkheid met zich mee. Ik ben dit jaar ook 16 geworden, en vind dat eigenlijk helemaal niet erg! Integendeel, legaal drinken ( niet dat ik superveel drink ofzo maar ja) en eindelijk een vakantiejob kunnen doen! Ik werk nu met kinderen op een speelplein en vind het echt superleuk om te doen! Ma bon, alsnog gefeliciteerd Britt! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hihi die foto, zo leuk met die bewegende streepjes! Ik ben blij dat je niet meer anoniem bent, ik zou het me al niet meer kunnen voorstellen! Neem maar weer heel veel mooie foto's dit jaar:D liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Nog een gelukkige verjaardag! Je had vast een leuke dag. En ach, over een paar jaar zeg je: "Pff, was ik maar weer 16." Gewoon van het moment genieten, zou ik zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Gefeliciteerd (sorry wat ben ik laat) maar wat tof dat je nu 16 bent, klinkt gelijk al zo volwassen!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Kijk deze post heb ik dus gemist ): (dat krijg je ervan als je je bloglovin posts op laat hopen..) sorry sorry sorry..

  GEFELICITEERD NOG (VEEL TE LAAT MAAR OKE) <3

  BeantwoordenVerwijderen