diary utrecht

woensdag, augustus 03, 2016 |
Afgelopen zondag is er zo eentje die voor lang in mijn geheugen gegrift zal staan, een trip naar Utrecht zonder verantwoordelijkheden (zonder ouders) met blogvriendinnetjes Eline en Lise. Ik moet me inhouden niet te veel te vertellen, over een dag als deze zou ik jaren kunnen doorpraten. Niet alleen om het feit wat ik gezien heb, de cultuurverschillen van België en Nederland, maar vooral dat ik dit kan doen. Dankzij zo'n pietnullig ding als een blog. Ben elke dag nog dankbaarder (en als bedankje ga ik nu zwijgen en jullie laten mee kijken, hoe ik Utrecht heb gezien). (+anekdote's, over stoten die alleen ik kan meemaken).
Eline had een heuse route uitgestippeld (waar ik meestal een hele plattegrond voor nodig heb, kende zij ze allemaal uit haar hoofd). Surprise, we zijn niet verdwaald. (In Antwerpen was dat heel wat anders hoor, KLIK.) We passeerden een roze (!) huisje. (Foto's van Lise) 
Het hoogtepunt was toch wel de Dom tuin. Waar zuilen een waar schouwspel aan schaduwen vormen en het voelt alsof je je waant in een ander tijdperk. Kortom, Britt (de urbex freak) voelde haar helemaal thuis.

"Oh willen jullie even daar staan? Dankje! OOOOH dit is ZO mooi, wauw, ga ook eens hier staan?" aldus de veel te enthousiaste Britt in volle glorie.

Inmiddels werden we hongerig van al dat moois (wat wil je met zo'n omgeving). We trokken richting Hutspot, een gezellig winkeltje + eettentje (?). Ik had zeker niks op tegen mocht ik daar ooit moeten werken (want shit da's daar schoon).

Ik moest naar de wc en ik denk dat ik daar wel een goeie 5 minuten heb staan wachten omdat ik de deur niet openkreeg (en er dus vanuit ging dat er iemand op zat). Raad eens, er zat niemand op. Goe bezig.
Al trippelend lokte een kat onze aandacht, wij stormden er natuurlijk op af (wie niet?). Toen Eline en Lise te druk bezig waren met iets anders, ontfermde ik me over de pluisbal. Ik werd op een gruwelijke wijze gebeten door dit mormel. (Ik overdrijf hoor)
Geen idee hoeveel we hebben zitten schreeuwen tegen Eline voordat we tevreden waren. "Ga eens daar staan! Nee, bijna! ... Ja, nee, een beetje terug!" "Oh britt, je zit onder de lichtvlekjes, wacht. Ja, Eline ga eens staan waar Britt stond!"

Tot zover het fotogenieke tuintje met de kat. We liepen verder richting de Oude Hortus.

Hier kunnen geen woorden omschrijven hoe mooi het daar was. Een soort doolhof bedekt met glazen panelen, midden in het centrum van Utrecht. (Zorgde voor een lichte mindfuck.) Een waar paradijs voor een plantenliefhebber als ik. En het had ook gewoon een erg fijne sfeer.

De dag bereikte langzaamaan zijn einde dus gingen we een frietje eten.
"Voor mij eentje met ketchup! Of wacht, nee, met curry alsjeblieft! Maar is dat dan curry curry of curry ketchup?"
Even voor de duidelijkheid, in België zeggen we curry ketchup tegen curry. En curry in België is dus echt curry curry, dat gele sausje. (Eén van de grootste flaters, oeps.)


Een heleboel foto's zijn door Eline en Lise genomen, maar ik ben zo'n chaoot dat ik niet meer weet welke, sorry!

24 opmerkingen :

 1. He maar curry is bij ons rood ja, haha. Tof dat je helemaal gewoon naar ons land gekomen bent! En zulke fijne foto's met dat grain. Leuk ook zo die stukjes tekst met die bolletjes eromheen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het was zo'n fijne dag <3 De foto's die je gemaakt hebt in Hutspot zijn zó mooi geworden trouwens! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige foto's! Haha geweldige anekdotes :) klinkt als een hele leuke dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ene prachtige fotootjes allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klinkt als een heel fijn dagje! En wat een mooie foto's hebben jullie gemaakt zeg, heel tof! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De foto's zijn allemaal zo prachtig! En ben ik de enige die de puntzak van de friet onwijs leuk vind?! Haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo leuk dat je in Utrecht was <3. Ik woon daar ook, ha :). En wat heb je een prachtige foto's gemaakt, heerlijk om de stad zo mooi op de foto te zien staan. Leuk dit!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk om te lezen dat jullie het gezellig hadden. Maar dat kan je ook wel zien aan de mooie foto's. Jullie hebben echt prachtige foto's genomen van elkaar en de omgeving! Ow, wat jammer dat die kat je aanviel. Hij ziet er eigenlijk best wel lief uit, maar dat is camouflage zeker? haha! Heel erg leuk om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ahhh jij hebt ook al van die fijne plaatjes gemaakt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hihihi, het heeft echt uren geduurd om aan mijn moeder uit te leggen wat voor frietjes we hadden gegeten, en in wat voor zak die zaten :) Zo leuk gedaan Britt, met die stukjes in die kaders!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zo een mooie foto's!! Ik krijg zin om naar Utrecht te gaan. Ik heb je ook genomineerd voor de Liebster award, als je wilt meedoen kan je de vragen op mijn blog zien :)

  https://sealoffashionsofie.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dankje! oh maar ik heb de liebster award al eens gedaan dus ik sla hem over! ik zal wel even je vragen bekijken (da's altijd leuk).

   Verwijderen
 12. Ik ben echt overdonderd door de mooie foto's die jullie hebben gemaakt! Dat was vast en zeker een top dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ja, de tuin van het Universiteitsmuseum in Utrecht is echt een bijzondere ervaring. Wat een rust, midden in de stad Utrecht. Mooie foto's ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zo leuk om te lezen, en heerlijk gewoon die klunsacties die ik precies hetzelfde zou hebben ;) Wat een geweldig mooie plaatjes heb je geschoten, love it<3

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ahh ziet eruit als een heerlijk dagje! Echt mooie foto's Britt! De hortus is zoo leuk! Ik moet ook echt eens naar de domtuin, looks very very pretty! (en wow, die frietzak is echt geniaal, met dat aparte vakje voor je curry ketchup :) (haha, dat zal ik echt nooit vergeten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een leuk verslag! Ik heb al veel goede dingen over Utrecht gehoord en gelezen, maar dit heeft me overtuigd dat ik er ook maar eens heen moet!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Je mag echt heel trots zijn op je kleine blogje. je doet het zo mooi, zo ontzettend leuk en vol passie, dat voel je gewoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. je maakt altijd enorm mooie foto's!
  fijne sfeer

  liefs joelle

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ooh wat een mooie foto's Britt! Jullie outfits zijn ook zo tof allemaal, haha. En zo leuk dat jullie in Utrecht waren! Ik wil Utrecht echt nog een keertje bezoeken, en België ook trouwens, lijkt me leuk om die verschillen op te merken :) xx

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hele mooie foto's ! Ik ben pas geleden ook in Utrecht geweest met een aantal bloggers, maar helaas zijn we niet op deze plekken geweest. Iets om te onthouden voor de volgende keer dus! x

  BeantwoordenVerwijderen