grijsgedraaide belgische nummers

maandag, juli 04, 2016 |
Plus nog wat andere nummers die ik grijsdraai. Platen die plots langskomen en je meteen dat gevoel van kippenvel geven, de drang om mee te zingen (wat dus niet gaat want je hoort het voor de eerste keer). Plots merkte ik dat van alle deunen die ik al dagenlang neurie van Belgische oorspong zijn. Dus laat ik deze even delen.WOODIE SMALLS champion sound
"vibe to the rhythm"
Dit is echt totaal niet het genre dat ik er meestal bij pak. Maar toen ik deze voorbij hoorde komen was ik verkocht. Ik bedoel, dat eerste deuntje alleen al, please. Zo chill en relaxed.


BAZART   goud
"liever snel naar de hel dan traag naar de hemel"
Ik heb eerst weken meegebrabbelt in het Engels. (Vraag me niet hoe ik dit voor elkaar gespeeld heb want als je het luistert dan hoor je echt wel duidelijk ons taaltje, oeps.) Dit is meer een nummer met een indie vibe. Yesss.


BASTILLE •  the driver
"there was a time where a moment like this, wouldn't ever cross my mind"
Toen ik hoorde dat Bastille gaat touren was ik door het dolle heen en herontdekte ik dit nummer. Dit. Is. Zalig. Echt. (Kan wel zijn dat je het even een aantal keer moet beluisteren eer je het echt zal waarderen.) (Bastille is dus niet Belgisch, haha.)


NETSKY •  leave it alone
"take what you're feeling, what you believe in"
Weer een plaat waar ik nooit nood aan heb als ik muziek luister. Maar bon, ik was nieuwsgierig en dit heeft ook weer iets chills en, ja, raak je niet beu.


Uiteraard heb ik nog véél meer Belgische nummers met zalige deuntjes die dagen in je hoofd blijven steken. Maar ik wilde niet met een ellenlange lijst afkomen, nu kan je het gewoon even snel tussendoor beluisteren. Dus bij deze is Nederland ook weer up to date van het talent dat België bezit, hihi.

Heb je deze nummers al eens voorbij horen komen? Of heb je al eens wat opgepikt over de artiesten?

Liefs
Britt

(Wat een bijpassende foto trouwens. Britt is naar ikea gegaan en wilde even dit grave klokje tonen, daarom.)

9 opmerkingen :

 1. Wat een talenten heb ze in België he? Ze zijn misschien niet zo groots als beyonce of dnce, maar hey hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bastille vind ik echt een mooie groep!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. kende ze allemaal niet.. oeps.
  ga ze zeker luisteren. bedankt voor de tips !:)

  liefs joelle

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik dacht al, huh, Bastille Belgisch? Maar dat zijn ze dus niet haha :) Ik heb al veel gehoord over Bazart, dus misschien moet ik daar toch eens naar luisteren... En ehhhhh, ben je nu gewoon Das Pop en Oscar & the wolf vergeten?? Schande.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zou wel zalig zijn want dan speelden ze vaker in België ( ik wil ze live zien). Oscar & the wolf, tuuuurlijk ken ik die en we hebben ook nog Billie (en K3!!1!1!1)(maar ik zeg het, dan wordt het te lang en luistert niemand elk nummer, haha). Das Pop kende ik niet, oeps??? Maar ze zijn wel leuk.

   Verwijderen
 5. De artiesten kende ik al, maar de liedjes nog niet. Vooral 'Goud' van Bazart vind ik geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bastille! <3 En kende ze allemaal al, maar toch allemaal een beetje van die artiesten die ik een beetje vergeet. Zodra ik ze weer zie ben ik obsessed, dus thanks, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ken er ook geen een maar ze zijn wel tof zeg!!

  BeantwoordenVerwijderen