(against the) grain 1.0

zondag, mei 22, 2016 |
Mijn naam mag dan wel letterlijk betekenen dat ik tegen de korrel ben. Eigenlijk ben ik net vóór de korrel. Foto's met een subtiele grain erin, die verhalen vertellen en ondanks dat een korrel net bestempeld staat als iets imperfect zie ik er net het perfecte van in. Een plaatje komt er soms beter uit en daarom dat ik het ook zelf expres doe op mijn foto's. Grain + analoog = Britt haar hartje gaat sneller slaan.

Maar goed, aangezien ik mijn analoge camera zelf echt véél te weinig bovenhaal (want het weegt te veel) heb ik even een mooi overzichtje van foto's met een schone grain erin, die (helaas) niet door mij zijn genomen.
hands, nature, and grunge afbeeldingBij deze; ooit een korrelige foto door een te hoge ISO, gewoon bijhouden. Het is een pareltje.

Liefs,
Britt

21 opmerkingen :

 1. Aaah, wowie, die sfeer van deze foto's is echt zo leuk. En echt wel typisch Britt, hihi. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit zijn nou echt prachtige foto's! Hier word ik ook echt blij van.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo een mooie foto's! Weet je misschien hoe je foto's kan bewerken met dit als resultaat?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De korrel kan je toevoegen via Lightroom! (Dit is wel een betalend programma, maar ik denk dat je ergens wel online een korrel kan toevoegen.) Dat analoge effectje, tja, dat zoek ik zelf nog steeds, met VSCO kan je misschien een beetje spelen?

   Verwijderen
 4. Oh, al die foto's, das gewoon prachtig en ik ben er zeker van dat jouw foto's er ook zo uitzien!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit zijn echt zulke mooie foto's! Vooral die eerste is heel erg gaaf.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind dit ook heeel mooi en lekker sfeervol!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw, wat mooi allemaal! Op st Lucas heb ik een meisje ontmoet dat echt kei mooie analoge foto's maakt, deze doen me wat aan haar denken :) (Ze heeft trouwens een eigen tentoonstelling op dit moment, dus als je nog eens in Antwerpen bent... hihi)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oooh waar? Want ik moet over een paar weken cadeautjes gaan kopen!

   Verwijderen
  2. Oh oei, maar het is alleen dit weekend en dan nog een stukje van volgende week denk ik hihi

   Verwijderen
  3. Oooh, alle, spijtig! Want ik moet echt leren voor examens, een uitje zit er niet meer in. :(

   Verwijderen
 8. Ah, heerlijk dit sfeertje! Ik hou echt van korrels haha :) Zo'n inspiratie-achtig artikeltje moet je echt vaker doen! (ik hoop echt dat die 1.0 betekent dat er ook nog een 2.0 komt. en een 3.0... en... ;) liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tuurlijk dat! Hihi, het is veel te leuk om rond te struinen op Tumblr (misschien maak ik het zelfs wel aan, hihi.)

   Verwijderen
 9. ZO. FREAKING. TOF. Ik hou nog steeds echt superveel van je foto's Britt.... (*droomt weg*) Fijn sfeertje, vooral de foto's die zijn geschoten met / voor / door het raam! Heeft iets moois :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, ik heb ze niet geschoten! Als je wilt weten wie dan moet je even op de foto klikken en dan kom je op hun Tumblr terecht!

   Verwijderen
 10. Wauw, dit is weer zo mooi Britt. Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wauw, wat een mooi effect heeft dat eigenlijk!
  Als ik nog meer van dit soort foto's voorbij zie komen ben ik bang dat ik heel impulsief ook nog een keer zo'n analoge camera aanschaf :P

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ontzettend toffe foto's. Ik ben dol op het sfeertje dat analoge foto's kunnen overbrengen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ik snap precies wat je bedoelt.
  het ziet er prachtig uit, en het geeft een fijne sfeer.

  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Love grain! Gohh, hoe mooi zijn deze foto's dan wel niet?! Goals. Vooral die met die handen, zo diep.

  BeantwoordenVerwijderen