ACAI BOWL • MIJN TWIST

dinsdag, april 05, 2016 |
Of eigenlijk gewoon een smoothie in een kommetje met een fancy patroon aan toppings zodat het er fotogenieker uitziet. Zoiets. Ik zag het zo vaak voorbijkomen op Instagram dat ik haast een lichte frustratie kreeg dat ik het zelf niet kon maken. Want ik wist de naam niet. Tot Katrien een artikel schreef en ik eindelijk te weten kwam hoe het heette. De acai bowl, ik gaf het een twist.

Het kost wel even tijd om het te maken, maar dan heb je ook wat. Want hoe fijn is ontbijten met zo'n kom voor je neus? Mijn chagrijnige humeur verdwijnt. (En vertoeven in de keuken om je eten te bereiden is ook gewoon rustgevend, dus top. Hier sta ik met véél plezier een paar minuten eerder voor op.)


Oké, mijn definitie van een smoothie gegoten in een mooi kommetje, bedekt met perfect gestructureerde toppings zodat het een plaatje wordt, die klopt niet echt. Ik bedoel maar, ik ga er geen acai poeder in gooien. Want ik ben nu eenmaal niet iemand die alles volgens de lijntjes volgt op vlak van eten.


Het recept
Voor de smoothie Twee bananen
Handjevol blauwe druiven
een klein scheutje melk
en het geheime ingrediënt
cuberdon saus
Voor de topping Bananen
druifjes
cuberdonsaus
muesli (of iets anders crunchy)

Eigenlijk heeft dit zeer weinig uitleg nodig. Je snijdt bananen in stukjes en legt ze in de diepvries voor een paar uur (of 's nachts). Je neemt je bevroren banaan en de andere smoothie ingrediënten mixt ze en je giet ze in een kommetje en dan leg je zorgvuldig de toppings erop. (De mijne zonken bijna weg, oeps.)
Mijn geheime ingrediënt, cuberdon stroop. Een echte Belgische lekkernij (de cuberdon dan, natuurlijk). Hey, als dat mijn blog niet dé extra Belgische touch geeft. ; )

Je kan (net zoals deze eigenwijze meid) alles aan je laars lappen en ander fruit gebruiken. Maar iets crunchy is wel een aanrader, anders zit je doelloos een papje op te lepelen, beetje saai. Oh en onderschat de portie niet. Ik ben een grote eter (zo noem je dat, toch?) en ik had het toch best moeilijk om die kommetje op te krijgen.

Ga jij dit fotogenieke ontbijt eens maken en de perfecte ochtend tegemoet gaan? (Ja, ik wil je overtuigen om dit te maken, want je mist wat.)

Liefs,
Britt

(Echt, Katrien haar blog is voor mij een soort persoonlijke up to date op vlak van de nieuwste, hipste eethype's. Lees haar blog en je weet gelijk wat voor eten er zoal wordt aanbeden in hipster land, en op niet-eten vlak is hij ook leuk btw.)

23 opmerkingen :

 1. Oh heerlijk is da! Vorig jaar heb ik ook heel wat kleertjes bananenijs gemaakt. Deze versie ga ik ook echt proberen. Jammer dat je voor een echt açai bowl van dat spul moet gebruiken. ; (

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach, zo echt hoeft het allemaal niet te zijn, toch? Zo is het ook lekker, die poeder beeld ik me dan maar in dat 'ie erin zit, haha.

   Verwijderen
 2. Ik hou echt van je GIF'jes, je maakt ze altijd zo leuk! En je foto's ook hoor hehe. Ik ben meer iemand die een smoothie in een glas doet, naar binnengiet en dan nog een banaan eet haha. Maar je zou het natuurlijk ook gewoon in een kommetje kunnen leggen ;) Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het ziet er super lekker uit. Jammer dat ik thuis geen blender heb dus ik kan dit soort dingen ook niet maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, maar een mixer kan ook gewoon? Zo'n staafmixer zeg maar?

   Verwijderen
  2. Ik heb ook geen blender thuis! Ik gooi vaak wat fruit in de keukenmachine om een smoothie te maken, werkt prima (je smoothie wordt alleen iets minder luchtig geloof ik, maar wel gewoon smooth!). Met een staafmixer kan het denk ik ook wel!

   Verwijderen
 4. Mmmmm. Dit ziet er zo JUMMY uit!! Ik heb nog steeds niet zoiets geprobeerd... Moet ik echt eens gaan doen! Leuk ook, met die GIF'jes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw wat n mooie plaatjes!! Dit receptje ga ik zeker n keertje proberen, lijkt me heeel lekker

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het ziet er echt heerlijk uit Britt. Ik wil het zo opeten. Echt te lekker gewoon. Ik wil dit zaterdagochtend wel eens maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb nog nooit van cuberdonsaus gehoord, maar het zal vast heel lekker zijn! Zo'n fotogeniek ontbijtje zou ik ook eens moeten maken haha, eens wat anders dan m'n Hollandse boterham met Nutella :')

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je in België komt, koop het eens en proef het. (Ik moet wel zeggen dat je ervoor moet zijn hoor, niet iedereen houdt ervan!) Het is jummie! En ja, voila, al is het maar om wat variatie te brengen in het Nutella leven (misschien een acai bowl op basis van Nutella?)

   Verwijderen
 8. Hmm jouw acai bowl ziet er ook supergoed uit zeg! Goed idee om de bananen te bevriezen, misschien dat de volgende keer mijn toppings dan iets minder wegzinken haha. Het klopt inderdaad dat zo'n bakje heel vullend is - maar ook heeeel lekker :) (mooie foto's heb je trouwens gemaakt en toffe gif's!)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Klinkt verrukkelijk! Moet nog maar eens een keer gaan bedelen om een blender...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ohhh ik wil dat NU eten :) Ziet er heerlijk uit. Ik ga het zeker maken. X

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh dit moet ik mijn zusje vertellen (verzot op Cuberdon) ik wist eigenlijk niet dat het bestond, Cuberdonsaus, best gek haha. Wel dat er neuzekesijs bestaat en dat is best wel lekker. Die foto's zijn kei mooi en die GIF-jes zo leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lekkeeer! En leuk, ik ben de laatste tijd ook ineens smoothie bowls aan het maken. Volgens mij is dat dus stiekem ook wat jij doet; een acai bowl, maar dan dus zonder de acai? Hoe dan ook zo'n leuk begin van je dag vind ik altijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Die gifjes!! Hoe leuk! En dit lijkt me trouwens ook echt super lekker, tof gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat ziet dat er heerlijk uit! De combi van blauwe druiven en banaan lijkt ons erg lekker. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oh Britt wat zijn je foto's mooi!! Echt wauw!! Je foto's zijn fotogeniek netzoals je ontbijtje! Dit wil ik ook proberen maar wedden dat ik faal :').

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier kan je niet in falen hoor. Als ik er al niet in faal, haha.

   Verwijderen
 16. Ha, zoals jij nooit had gehoord van de paasstol, heb ik géén idee wat 'curberdon stroop' is! Ik ben stiekem wel benieuwd nu :) Je bowl ziet er trouwens wel erg lekker en profi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. hahah wow well done, first of all! Kost wat tijd maar dan heb je ook zeker wat. Ziet er heeeeerlijk uit - ik voel 't al door m'n keel glijden! Thanks for inspiration en keep up the good work girl!

  XO from Malta,
  www.b-biche.com

  BeantwoordenVerwijderen