how to: artistieke schaduw

dinsdag, februari 02, 2016 |


Ik heb van tijd tot tijd mijn persoonlijke uitlaatklep nodig. Fotograferen is er daar eentje van. En onlangs liet ik jullie meekijken in één van die fotoserietjes die ik maakte. (klik) Ik was er vrij beschaamd over, (nu nog steeds, want het lijkt alsof ik me een professional portret fotografe voel, niet dus). Ik kreeg ont-zett-end véél vragen met hoe ik dit nu maakte. Wel, hier is het meest aangevraagste ooit op mijn blog. Het wordt ontmaskerd.
What you'll need 
• een camera
• jij en een aantal expressieve "pose's" in je hoofd
• een dun wit laken
• een raam

Je hangt je witte doek op, (dit vergt soms een heleboel creativiteit, want hoe hang je dit op Britt?) Ik heb mezelf beholpen met duimspijker en meters plakband.

Ik raad je wel aan om dit op te hangen vlak voor een VELUX raam, alleszins iets met véél lichtinval, anders heb je de kans dat je jezelf niet op de foto ziet. Het zou anders vrij zonde zijn.

Belangrijk is wel dat je achter je doek gaat staan, hieronder een schetsje:

hier is je doek → hier is je raam

Ik beschik (voorlopig ;)) niet over een statief, maar stapel een aantal dozen op elkaar en tada! Zet je camera in op timer en rennen maar. Nee, grapje, al raad ik wel aan om minstens 20 seconden te nemen, anders haal je het niet om door te blijven gaan tot je tevreden bent.

De bovenstaande foto heb ik gemaakt met een lange sluitertijd en een iet wat hogere ISO, zodat je dat "bewogen effect" krijgt, daar kan je veel mee spelen, wat je zelf leuk vindt!

Voor de kunstzinnige typetjes onder jullie is dit dus een toffe bezigheid van tijd tot tijd. En het is ook niet zo dat je hier een bepaalde dosis fotografiekennis voor nodig hebt. Of een spiegelrelfex, ik heb ze wel allemaal gemaakt met mijn spiegelreflex, maar ik denk dat dit opzich best mogelijk is met een mobiel of dergelijke. Laat het me weten of het lukte! ;)

Wat is jouw persoonlijke (geheime?) uitlaatklep?

Liefs,
Britt

Sponsored

23 opmerkingen :

 1. Ah zo leuk dat je dit aan ons vertelt Britt! Ik zag je foto's ook al voorbij komen, en vond het er zó mooi uitzien. Ik denk dat ik deze techniek ook maar eens ga uitproberen, lijkt me heel tof om mee te experimenteren. Leuk leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat je het toch nog aan ons laat zien! Lijkt me echt heel ingewikkeld met het laken, maar je foto's zijn zo goed gelukt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wauw, wat leuk Britt! Ik moet dit ook snel eens gaan proberen, want ik vind dit zo gaaf. Fotograferen is ook echt wel mijn persoonlijke uitlaatklep. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waauw wat een leuke how to! Het lijkt me heel gaaf om dit een keer te gaan proberen, jouw foto's zijn zo mooi gelukt. Liefs, Nina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ooh super mooi! Misschien wil ik dit thuis ook wel eens proberen! De foto's zijn echt zo van: Wauw! :) Mijn uitlaatkleppen zijn vooral tekenen, schilderen en vaak ook schrijven. Ik maak echt graag allerlei verhalen en tekeningen over de dingen die me overkomen of opvallen. :)

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En zo doe je dus die mystieke prachtige foto's! Echt heel mooi. Ga het morgen eens uitproberen. Zou het ook lukken met bloemen denk je?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een origineel idee, leuk artikel! Haha, dat je geen statief hebt en dus een doosje gebruikt herken ik ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo mooi gedaan die foto's, ik ga het zeker ook eens uitproberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jaa deze foto's zijn nog steeds zo tof!! Leuk dat je je geheim hebt ontmaskerd, haha. Misschien ga ik dit binnenkort ook wel eens proberen! :)

  - Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind dit er zo tof uitzien, leuk dat je hebt uitgelegd hoe je het gedaan hebt! (Nu ga ik het heeel snel ook zelf proberen :))

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wauw, hoe leuk! Ziet er heel artistiek uit, en goed uitgelegd ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind dit zo vet bedacht, echt heel leuk! Ziet er ook echt pro uit het eindresultaat :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh ik wou al heel erg lang weten hoe je dit gedaan had :) bedankt dus haha, ik vind het nog steeds heel erg bijzonder en speciaal en ik denk dat ik dit effect zelf nooit ga verkrijgen omdat dit echt speciaal is en mooi dat ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ontzettend gaaf Britt, die foto's! Superleuk dat je het 'geheim' ontrafeld haha. Echt een goed idee zeg, zo'n wit doek waar je achter gaat staan! XX

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuk om te zien hoe je je foto's maakt! Lijkt me leuk als je zoiets vaker laat zien :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Deze manier is zo creatief en oh, well, je het resultaat is ook echt de moeite waard! You go girl!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een superleuk effect geeft dit! Zeker leuk om mee te experimenteren! Ik denk dat ik dit ook eens ga proberen.. wanneer ik terug genezen ben wel, haha! Leeeeeuk!! XX

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wauw, dit is echt zo gaaf! Ik ga zeker zoiets een keer proberen. Ik zat hier laats ook al aan te denken, maar dan met heel dun papier of misschien plastic!

  BeantwoordenVerwijderen