Bought an analog camera

zaterdag, december 19, 2015 |
Ik bewonder al een tijdje de prachtige fotografie van Aline, van die foto's met een analoog sfeertje die écht een verhaal vertellen, snap je? Toen ik Lise haar analoge camera zag op de meeting was ik NOG meer verkocht en begon ik officieel met mijn zoektocht naar een analoge camera. 
•••
Ik zat relaxed te genieten van mijn laatste moment vóór mijn laatste examen. (Wie mij kent weet dat dit eigenlijk niet klopt, want examens = non-stop stress.) Toen plots (alweer) de deurbel ging. Ik begon me alvast in te beelden hoe perfect de camera in mijn handen zou passen en zag alles voor me in analoge kiekjes. Tot mijn mama zei dat het pakketje op haar naam stond. Teleurgesteld gingen mijn gedachten weer naar het examen waar ik voor moest leren. 'Ah, toch niet. Het is voor jou!' Ze haalde de camera boven.

Ondanks dat mijn ouders er een beetje tegen waren (want ik heb nog niet eens een jaar die dure investering van een spiegelreflex gedaan), hebben ze me toch laten doen. (Anders had ik waarschijnlijk doorgezeurd hoor, ik moest hem hebben.) Het begon allemaal al goed toen ik rolletjes had gekocht en dolenthousiast naar mijn opa en oma reed. (De camera kwam namelijk vanuit 'hun tijd'.) Het lukte niet met het rolletje. Toen liet ik het mijn papa en mama nog eens proberen. Ook niet. Na veel gepuf en gezeur is het gelukt. (Er zit dus echt wel een logica achter hoor, haha.
Maar, probleem was dus dat ik dat rolletje zoveel had uitgerokken dat ik het verprutst had, er zaten krasjes op etc. (Best logisch als je het op plekken steekt waar het niet hoort??) Dus ik weer hup naar Kruidvat voor een nieuw. Ik kan je vertellen dat ik nu dus officieel net mijn eerste foto heb genomen. YAY!
Wat is dit leuk, oh, voor alle fotografie junkies, koop je er eentje. Zo tof om te prutsen met alles. (Voor mij als controle freak een beetje beangstigend om niet te weten of die instellingen wel juist staan.) Maar zo leer je ook wat toch? Geef toe, dat cameraatje alleen al ziet er onwijs fotogeniek uit? Ik ga proberen het rolletje asap vol te schieten en dan toon ik het resultaat! (als alles niet gewoon overbelicht is, uhum.)
(KIJK, dat stukje plant dat je ziet is getrokken door de lens van mijn spiegelreflex DOOR de lens van mijn analoge camera. :))
//Misschien ben ik iets te enthousiast geweest met de foto's, maar ik zat even in zo'n vibe door mijn enthousiasme, hihi.

Wat vind jij van analoge fotografie?

Liefs,
Britt

39 opmerkingen :

 1. Wauw, wat een mooie! Ik wil ook nog wel een analoge camera, maar ik wil zo veel hé ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige foto's heb je gemaakt! Dat belooft voor je analoge camera, hihi, ik ben super benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, wat een mooi model ook! Ik ben heel benieuwd naar je foto's. Ik vind die foto's ook altijd prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jij en andere bloggers maken me zo jaloers met die mooie cameraatjes! Eerst nog een nieuwe lens kopen en dan eens verder kijken. :) Hele mooie fot's heb je ervan gemaakt trouwens. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Whaaaa dit is geweldig! Wat een leuke camera! (ik denk dat ik ook maar eens ga beginnen zeuren (en blijven zeuren))

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ah zo gaaf! Ben benieuwd naar de foto's die je er mee gaat maken :) X

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Omg zooo gaaf!! Al die foto's die je ook hebt gemaakt van je analog camera.. Zo mooi! Ik wil er ook gewoon eentje al voor de sier.. Maar ik denk echt niet dat ik met die instellingen om kan gaan :')

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh echt fotogeniek!! Ik denk niet dat ik er eentje zou mogen (vorig jaar een spiegelreflex, dit jaar een polaroid) Maaar het ziet er wel ongelooflijk schattig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een suuuupergave foto's! Ik wil ook zo graag een analoge camera, maar ik kan nooit een leuke vinden :( Lijkt me echt geweldige om te prutsen met alle instellingen enzo haha. Ik ben benieuwd naar het resultaat als je het rolletje vol hebt geschoten!<3
  X Emma

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb ook een analoge camera, en ben enorm bang dat alles overbelicht of zwart Is !

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een beauty! love analoge camera's <3

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hij is zo leuk! Ik ben benieuwd naar de foto's :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat mooi! Ik heb er ook 1, het rolletje is bijna vol, dan kan ik de resultaten zien! SPANNEND. Liefs, Elbrich

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wauw, Britt, wat is dit een tof ding! Heel gaaf dat je hem gewoon gekocht hebt. Als je het écht graag wil kan je ook niet meer anders inderdaad :) Ik ben heel benieuwd naar wat voor foto's je er mee gaat maken! Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Een anologe camera maakt altijd zulke mooie foto's, wauw. Veel plezier ermee!
  Liefs,
  Elles

  BeantwoordenVerwijderen
 16. AAHH nu ben ik wel een beetje jaloers hoor. Mischien moet ik de vakantie maar gebruiken om zo'n camera te zoeken :) En wat heb je toffe foto's van je camera gemaakt, ze zijn echt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik vind het super gaaf! Mijn droom is nog altijd een polaroid.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ohhh, wat een plaatje is het <3. Ik ben ook echt dól op analoge fotografie. Heb pasgeleden een Nikon F80 gekocht en ben daar ook net mee aan de slag gegaan. Love it! Het begon ooit met wegwerpcameraatjes op festivals en nu vul ik al een aantal jaren fotoalbums. Dit is mijn eerste echte meer professionele analoge camera. Helemaal met je eens: analoge fotografie is veel echter en sfeervoller. Jouw camera ziet er echt prachtig uit. Daar ga je vast veel plezier aan beleven - gelukkig is het gelukt om het rolletje erin te krijgen. En wat een mooie foto's ook <3. Ik kwam trouwens je Instagram profiel tegen, daar volg ik je nu ook :).

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Woooow, wat een prachtige camera! Echt super dat je deze gekocht heb :) Wil ook best wel zo'n camera :)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Oh, wat een prachtige camera! En ik vind alle foto's enorm tof hoor; absoluut niet teveel, kan er eeuwig naar staren hahaha!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Je maakt me jaloers, alweer. Je hebt echt een prachtige analoge camera uitgezocht. Ik kan niet wachten op je foto's hiermee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ohhh wat een toffe camera!! Jammer dat je een rolletje hebt verprutst haha, maar dat mag de pret niet drukken. Wat een toffe foto ook, zo door de lens heen!! Ben benieuwd naar alle foto's die je hiermee gaat maken :D

  - Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wauw, je hebt echt super mooie foto's gemaakt! Zo'n camera lijkt mij echt geweldig :) X

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik ben dol op oude camera's, maar ik spaar ze vooral. Als ik voor elke camera die ik ondertussen al heb een rolletje moet kopen ben ik binnen de kortste keren blut, haha! De foto's die je van je camera maakte zijn echt prachtig, wauw! Ik ben benieuwd naar je analoge foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ha, dit wil ik dus misschien als kerstcadeau voor mijn broer kopen, deze blogpost komt dus precies op tijd! :) X

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Zooo gaaf!! Dat gestruggle met die camera zou ook echt iets voor mij zijn, maar dan is het wel nóg leuker als het uiteindelijk lukt. Ik wil er ook eentje! Hoeveel kost zo'n ding eigenlijk? X

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Hij ziet er fantastisch uit! Heel erg benieuwd naar het resultaat. :) Veel plezier met het volschieten van je eerste rolletje, hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat tof zeg :-D Veel plezier!

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ah wat een mooi ding! Echt hele mooie foto's ook weer, ben benieuwd hoe dat met deze gaat worden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wauw, die ziet er superleuk uit!
  Leuke blog, ik volg je!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Oh super gaaf zeg! Heel erg veel plezier ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Jaaaaa zo awesome!! Ik heb er ook eentje, maar die van mij ziet er lang niet zo fancy uit als die van jou... Die van mij is niet écht super oud. Maar wel analoog, en dat is het belangrijkste! Ik heb gisteren toevallig voor de eerste keer mijn net ontwikkelde foto's opgehaald :) Er zijn een paar echt flink mislukt, maar dat heeft ook wel z'n charme. Heel erg veel plezier ermee, maar ik ben er van overtuigd dat dat geen probleem gaat worden :) (en SUPER mooie foto's, as always).

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Ahh wauw, wat tof! Hij ziet er heel mooi uit, mooi gefotografeerd ook! Ik ben benieuwd naar de foto's die je ermee gaat maken :)

  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Waaaauw super mooie foto's en super leuke camera!!! Meeeeega benieuwd naar hoe de foto's van je camera er gaan uitzien X

  BeantwoordenVerwijderen