Golden Hour

donderdag, november 12, 2015 |
Goeiemorgen! Ik zit hier vrolijk op mijn laptop te tokkelen, vroeg (kuch, het is 10 uur) in de ochtend. Geen idee wat ik vandaag op dit schoolvrije dagje ga doen, maar ik zie wel. Ik was dus een week geleden naar een soort groot natuurreservaat geweest met mijn mama en papa. (We hebben daar echt een uur lang rondgewandeld.) Als een sprinkhaan huppelde ik rond en ik wrong me in de meest ondenkbare poses om dit mooie golden hour tafereel vast te leggen. Wie mij héél aandachtig volgt die weet gewoon dat ik dit al ontzettend lang wilde doen. En toen, toen we net naar huis gingen (het was 3 uur geloof ik) passeerden we deze mooie plek in het voor mij onbekende dorp. Ik had het al gauw gezien in dat gebied want 'ik wilde naar een bos, da's leuker met vallende blaadjes en daar zie je de gebroken zonnestralen door de bomen fonkelen. In dit gebied zie je niks.' 

Uiteindelijk viel het heus mee. Je had een landelijk uitzicht waar je naar kon turen van een goeie kilometer. (Of ik overdrijf nu, kan ook.) Met in het midden een flinke plas water waar ik mezelf al op zag schaatsen in de winter. Zoals ik dat vroeger ook deed in mijn dorp (tot het illegaal werd, want gevaarlijk). Ik had geluk, de zon had zich genesteld op een punt waar alles de gouden gloed kreeg.  De dag van mijn dromen om dit tafereel vast te leggen. Maak het gezellig, wikkel je in een deken en wandel mee door dit prachtige gouden wereldje. Bij deze, dit is de 'gelukte' golden-hour-vastleggen-missie waar ik hier oversprak. Ik denk dat ik best tevreden ben. Tot hier mijn gebabbel. Geniet. (:


Zijn jullie ook zo verliefd op dit effect?

Vele gouden groetjes,
Britt

38 opmerkingen :

 1. Mmm, mooie foto's hoor! Je hebt inderdaad geen bos nodig om mooie foto's te nemen :D Leuk dat je dat van je lijstje kon afstrepen, hihi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik houuuu ervan, het zonlicht is dan zo perfect! Ik dacht bij de titel al: hé was Britt het niet die altijd al foto's wilde maken tijdens golden hour? Ja dus,haha. Het is je iniedergeval ontzettend goed gelukt! Liefsss

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat mooi! Ik zou soms willen dat ik ook zulke foto's kon maken...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, zo mooi! Ik vind het efffect echt prachtig inderdaad, je hebt er oog voor!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. BRITT JE FOTO'S ZIJN ECHT OM TE KWIJLEN!! Okay wacht, misschien niet letterlijk (stiekem ligt nu op mijn toetsenbord een flinke plas waar we in de winter op kunnen schaatsen, haha :) maar wel heel figuurlijk (ofzo). Ze zijn écht heel erg mooi. Dus, dat wilde ik even kwijt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je foto's zijn echt onwijs mooi gelukt! En wat lekker zo'n vrije dag, mag wel vaker gebeuren.
  groetjes Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ze zijn echt heel mooi geworden de foto's, het golden hour geeft echt een heel leuk sfeertje. Waar zijn deze foto's getrokken als ik dat mag vragen, het is een hele mooie locatie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is in Kallo! Geen idee of je dat dorp kent? Ligtin de provincie Oost-Vlaanderen! Dankjewel! ❤

   Verwijderen
  2. Ik ken Kallo, echt een mooie locatie!

   Verwijderen
 8. Jeej, het is je gelukt! Ik vind je foto's heel erg mooi geworden, echt waar. Ik vind dit eigenlijk nog leuker dan het bos :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw! De foto's zijn prachtig, hoe doe je dat toch weeral? Echt, ze zijn supermooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hihi leuke afsluiting! Ik vind je foto's erg mooi geworden, typische Britt!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wauw Britt! Wat is je fotografietalent toch zo groot! Je kon de natuur prachtig vastleggen, hoedje af! Het effect van de foto's vind ik echt zooooo geweldig!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Yaay het is je gelukt! Ze zijn echt megamooi, juist dat het geen bos is vind ik tof! Zooo jammer dat we die donkere winter weer ingaan, zonder mooie (en late!) zonsondergangen.. :( Geef mij maar zomer haha. Of mooi najaarsweer, zoals vandaag!
  X Emma

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gave foto's!
  Ja, ik ben ook verliefd op dat effect!
  Laatst heb ik de auto nog in de berm gekwakt om foto's te maken. Haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Golden hour zorgt echt voor een sprookjesachtige resultaat! Ik vind de foto's die je hebt gemaakt super mooi <3

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Je foto's zijn echt mega mooi Britt! En die derde rechtse, heb je die bewerkt? Hij heeft als enige zo'n zwarte achtergrond of zie ik dat verkeerd! Aaaah ik ben dol op dat effectje die hebt vastgelegd!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. De natuur blijft altijd zo prachtig. Deze foto's zijn minstens zo mooi als in het bos hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heb je het eindelijk voor mekaar gekregen! Die goal wou je toch al lang he, eindelijk heb je hem kunnen uitbrengen! Fantastische foto's! Je hebt echt fotogeniek talent en schrijf talent en nog zoveel meer talenten, wauw!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. De foto's zijn echt prachtig geworden Britt! Het licht op de foto's is zoo mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Oh Britt! Wat gaaf dat je dit eindelijk hebt kunnen doen! Ik sta echt versteld van je foto's, ze zijn prachtig! Je hebt me overtuigd, dit wil ik ook een keertje gaan doen! Al zal het niet voor vandaag zijn vrees ik, ik moet maar naar buiten kijken en mijn humeur slaat volledig om... Maar je hebt echt talent Britt! ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wauwie Britt! De foto's zijn zo onwijs leuk! Tof dat je het eindelijk van je lijstje hebt kunnen afstrepen. Ik vind dat je altijd van die gave foto's kan maken met een sfeer erom heen, daar heb je echt talent voor nodig. En jij hebt het Britt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. deze foto's zijn echt prachtig geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ohwauw, liefde voor deze prachtige foto's! Zo gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hele mooie foto's! Echt prachtig! De foto's zijn ook zo scherp! Dat vind ik belangrijk aan foto's! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Oh wauw, wat een prachtige foto's! Ze hebben allemaal zo'n mooi sfeertje, vooral de 2 zwart wit foto's en die met die takken, zo mooi! Ik moet nu zeker ook eens met het golden hour foto's maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik geloof dat ik een aandachtige volger ben, want ik weet nog dat je dit wilde doen! En wauw, ze zijn echt mooi geworden! Nog gefeliciteerd met je halfjarige blogbestaan (rare zin maar you get it) Liefs, Luna

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Oooh hele mooie foto's, wauwie! :) En jaaa schaatsen op dat meer, zou zo zalig zijn, ziet er echt zo'n perfect schaatsmeer uit, maar helaas ja. Vind schaatsen in een piste nooit niet zo leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee ik ook niet, dat heeft altijd zo'n geforceerde sfeer, haha. Dankje! <3

   Verwijderen
 27. Wow, je foto's zijn zo ontzettend mooi. Prachtig effect inderdaad! X

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Mooi! Golden hour is mijn favoriete (fotografie)tijd van de dag <3 Mooie plek is dit ook.

  BeantwoordenVerwijderen