7 non cliche autumn favourites

donderdag, november 26, 2015 |
*two weeks later* Daar ben ik weer, een verhaal, mondelinge examens en een resem aan toetsen later. (→ school nam het even over (alweer)) Alleszins ik heb in de tussentijd blogjes gelezen en het viel me op dat het een overvloed was aan herfst favoriete dingetjes. Allemaal goed en wel maar ik ben die cliché dingetjes beu. Dus, ter verandering deel ik mijn persoonlijke (hopelijk) non)cliché dingen waar je jezelf toch nog een béétje in herkent. (Ik kon het alleen niet laten om het cliché herfstdrankje thee te fotograferen.)
Blaadjes hier, blaadjes daar
Cliché: Ja. Het bos is mooi en hoe rot het weer ook mag zijn, het geeft me een gelukkig gevoel als ik er rond mag huppelen. (En stiekem nog mag gooien met de blaadjes.) 
non-cliché: Maar, het toffe vind ik het meesmokkelen van de mooie najaar kleurige bladeren, ze drogen en bijhouden.
Gouden filtertje
Je kan het niet meer aanhoren geloof ik, maar toch ga ik het héél even vernoemen. De vroege gouden filter bij een rondje lopen of als je naar school vertrekt. Of eigenlijk is die gouden filter als je geluk hebt gewoon de hele dag rond deze tijd van het jaar. Alleen heeft 'ie in de ochtendglorie en in de avond zo zijn hoogtepunt.
Say bye to melkflessen
Want die kan je lekker schaamteloos verstoppen onder een nylonkous. (En dat is dan nog is 1835 keer warmer dan een jeansbroek.)
Cinnamon
Kaneelrolletjes, chai chocolade melk, pepernoten, banaankoekjes met havermout,.. Wat anderen hebben met pompoen heb ik met kaneel. Het ruikt én smaakt onwijs lekker. Het snuifje dat je in een gerecht doet maakt ZO'N verschil, jum.

Atmosfeer van sprankelende lichtjes
Ik weet het, misschien is deze best cliché, maar ik word er best vrolijk van als ik de kerstverlichting de lucht in zie gaan. Het liefste had ik nu al sterrenschijters aangestoken, waarom wachten tot nieuwjaar?
De walmen van thee
Koffie heb ik onlangs geproefd maar bleh, niet mijn goesting. Thee daarentegen kan ik met liters drinken. Met mijn neus boven het kopje en de dampende geur die ik opsnuif, hmm. Heerlijk om jezelf op te warmen na een helse schooldag. En hoe mooi is het als die kruiden oplossen in het water. (Zie het gifje. :))
Fluweelzacht
Handcrème die nu écht deugd doet. Ik smeerde vroeger ook gewoon door tijdens de zomer maar nu heb je er veel meer genot aan, net hetzelfde als lippenbalsem. Die twee dingen samen zijn een fijn ritueeltje. (:

Nog een gifje. (Het is ergens fout gegaan denk ik..)

20 opmerkingen :

 1. Echt heel leuk om te lezen!! Super mooie foto's en je schrijft heel fijn :). Bij ons hangen ook al kerstverlichting in de straat (we wonen aan de hoofdweg soortvan) en ik word er helemaal blij van. Net zoals de blaadjes natuurlijk, al zijn ze nu al wel weer een beetje aan het verdwijnen....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En toch is het gifje leuk haha :) Mooie onderwerpen en foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is oprecht gezegt de leukste most cozy herfst post tot nu toe gelezen. En you are sooo right love it

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hou ook heel erg van kaneel! Binnekort deze DIY eens uitproberen: http://www.completelydelicious.com/2012/11/homemade-cinnamon-ornaments.html

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hou zo enorm van kaneel. De geur is gewoon gezellig ( kan een geur gezellig zijn haha? ) en yummy... Waar komt die handcrème vandaan? Ziet er namelijk heel leuk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij komt van http://o-lijf-care.com/ ! (: Ja, het geeft mij trouwens ook altijd zo'n gezellig gevoel hoor. (:

   Verwijderen
 6. Zo leuk! Hihi, koffie is ook niks voor mij, veel te bitter, ik hou het (voorlopig.... hoop ik ;) bij thee! Ik heb ook niet zo veel met pompoen. is-wel-lekker, maar meer dan weer niet, maar kaneel, heerlijk! Met appel en rozijnen, in een apeltaart, in m'n thee, in een cinnamon roll, allemaal zo lekker! Ik wordt ook gewoon oprecht gelukkig van kerstverlichten. want het is gezellig. dus tja.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik hou van het geluid van regendruppels. Vooral als ik zelf lekker binnen zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh, dat kon ik nog gedaan hebben! Bladeren drogen en achteraf inkaderen ofzo! Helaas zijn de meeste blaadjes al van de bomen gevallen... Wie weet vind ik er nog enkele geschikte! Lippenbalsem wordt in de winter ook bij mij een vast ritueel (in mijn pennenzak zit er altijd eentje, bye bye droge lippen!). Leuk om eens wat andere herfstdingen te lezen, je foto's erbij zijn ook echt prachtig! (:

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk artikeltje, ik krijg gelijk een gezellig en warm gevoel bij je foto's. Heel tof

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ahhwat leuk! De handcrème lijkt me heerlijk, de verpakking is ook super leuk! En ik pak in deze tijd van het jaar ook altijd de mooiste blaadjes van de grond. Ik vind het zo leuk om ze dan te drogen! :)

  - Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat leuk! Ah dat sfeertje van je foto's alleen al, prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Geweldige sfeerfoto's, ik denk dat iedereen wel van die cliché dingen houdt maar dat maakt de herfst net zo leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een fijne post dit<3 Zo fascinerend inderdaad, een theezakje die het water kleur en smaak geeft. En alle lichtjes die er alweer hangen voor Kerst, heer-lijk!
  X Emma

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh wat een zalige blogpost! Het geeft me echt zo een fijn gevoel om te lezen en naar de foto's te kijken. De herfst is inderdaad heel fijn, en wat leuk dat je niet zo een typische autumn favourites hebt gedaan ;) xx

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oh, wat een super leuk artikel! Heerlijke foto's ook :-D

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heel leuk om te lezen. Ik ben gek op het warme en knusse gevoel van de herfst, dat zet je met deze blog echt briljant neer. Je maakt prachtige foto's! XO

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Echt weeral zo leuk om te lezen Britt! Je bent zo creatief, zou ik af en toe eens wat van je creativiteit kunnen lenen, hihi xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ah, altijd leuk om zo'n post te lezen! En dan ook even weg kwijlen bij de je mooie foto's.. Ik ben ook dol op thee, vooral 's morgens als ik wat extra tijd heb, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen