Episode bag and three cacti

zaterdag, oktober 17, 2015 |
Ik vertelde hier al over de nieuwe dingetjes die ik had gekocht tijdens mijn swan market & meeting avontuur. Uiteraard kon ik het niet laten om nog een paar prikkelbare vriendjes te kopen (Eentje daarvan heb ik alvast gekocht voor de verjaardag van mijn beste vriendin). Het is zo ontzettend moeilijk om te kiezen tussen meer dan 20 verschillende cactusjes. En met het 'stek avontuur' in mijn hoofd zocht ik naar een cactus die aan die eisen voldeed. (En ja hoor, ik ben al begonnen met stekken, hihi. :))

Britt en cactusjes zijn onafscheidelijk. (Lees; mijn kamer telt er inmiddels 5 of zelfs 6 en op mijn gsm pronkt er een leuk cactus achtergrondje) Mensen verklaren me gek dat ik het leuk vind en vanwaar die obsessie komt, maar ik snak al naar meer. (Als je zelf nog geen enkele catus hebt snap je het niet, koop er dus één.) Samen met Lise en Eva stond ik dus voor dat kraampje (het heet BAM! kei tof concept :) klik klik) te kiezen welke we zouden meenemen en wat hebben we daar lang gestaan, haha. Die cactusjes zijn kleiner dan onze duim, cute of niet?


Vraag me niet vanwaar die hele cactus hype komt, ik ben alleszins kei blij dat het een hype is. Je hoeft nu niet perse naar een plantencentrum te rijden om er eentje te vinden. En je hebt ze in alle soorten en maten. Doordat het zulke kleine mini dingetjes zijn vielen ze eigenlijk zo goed als altijd om en heb ik mezelf een keer een middag beziggehouden met cactussen te verpotten. Modderige vlekken, twintig stekels op mijn vingers en een uur later staat er dus nu eentje te pronken in een glazen potje.

De uiterst linkse cactus ga ik dus stekken en er ligt nu zo'n stukje cactus te drogen en ik kan niet wachten tot er een worteltje aan komt en ik een gratis cactus erbij heb, hihi. 

Genoeg over de cactusjes, nu wat meer over dat fancy zakje van Episode. Lise, Eva en ik zijn er dus één gaan kopen in (hoe kan het ook anders) de Episode. Dit is dus officieel mijn eerst echte duurzame canvaszakje, haha. Aan de binnenkant zit dus één of ander logo gedrukt, maar dat ziet niemand, right? Het is duurzaam en dat vind ik het leuke aan die winkel. (: (Ik ga waarschijnlijk op een dag dat ik niks beters te doen heb, het zakje wat oplappen en ervoor zorgen dat het en wat netter uitziet. Op die manier dat de zijkantjes niet uitrafelen.)

Ben jij ook zo'n cactus freak?

Liefs,
Britt

30 opmerkingen :

 1. Die cactussen! Hoe schattig zijn ze wel niet? Wat is 'stekken' nou precies? Is dat een soort van je eigen plantje kweken? Het zakje ziet er leuk uit, dat duurzaam zijn is een groot pluspuntje, ik wil ook naar die winkel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is eigenlijk het afsnijden van een deel van je cactus. Dat laten drogen, wachten tot er een worteltke aankomt en dat dan in potgrond steken en tadaaa. Daar heb je dan je nieuwe cactus! (: snap je?

   Verwijderen
 2. Ik ben ook echt gek op cactussen. Ik teken ze zo vaak en mensen uit mijn klas verklaren me ook echt gek dat ik zoveel bezig ben met cactussen. Maar wat je zegt is waar als je niet een cactus hebt kun je het inderdaad gewoon niet begrijpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben gisteren bezig geweest met het fotograferen van de cactus die ik kocht, ik blijf het echt een schattig ding vinden, haha! Mijn zak van Epsiode rafelt (nog) niet, voor mij is het ook mijn eerste duurzame canvaszak. Hij gaat nog vaak gebruikt worden! (; Je foto's zijn echt prachtig Britt, ze zien er zo "clean' uit! Waar heb je die marmeren plaat eigenlijk gekocht? (:

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa, maar ze zijn ook gewoon zo klein, haha. Ik dacht eerst dat ik al kleine cactusjes had, maar de cactusjes van Swan Market zijn toch wel écht de kleinste! (: Oh dankjewel! ♥ Ik heb die gewoon zelf gemaakt door een houtenplankje te bekleven met marmer plakfolie. (: Kei simpel!

   Verwijderen
 4. Yaay, cactus geobsedeerde hierzo! Ze zijn zo leuk en schattig, en ik heb ook werkelijk het idee dat ze een soort 'vriendjes' zijn, is dat raar? :') Ik ben benieuwd of het stekken lukt! En oh dat Episode tasje is zo leuk!
  X Emma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het ooook! Het is nog net niet zo erg dat ik er tegen ga praten, het is héél normaal. ;) Ja ik ook, zou echt plezant zijn dat je steeds nieuwe cactussen hebt om de zoveel tijd.

   Verwijderen
 5. Tof dat je een cactus kan 'klonen'! :D Leuke foto's, dat canvastasje is ook echt heel leuk. Vind het ook heel fijn om daarmee rond te lopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ahh, wat een cuties :) Op mijn kamer staan nu 4 cacti, en dat is eigenlijk alleen maar omdat er in de loop van de tijd een paar zijn gestorven. Echt leuk dat je gaat stekken (en slim ook!) Ik hoor graag hoe je het hebt gedaan, lijkt me super op te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ugh... ik ben geloof ik de enige cactusloze blogger haha. Ik wist helemaal niet dat je cactussen kon stekken haha * jaja, ik ben een echte botanicus NOT *

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Aaah, ze zijn nog steeds zo schattig :) Ik hoop dat het stekken lukt! Wanneer ik het over mijn hart krijg een blad af te scheuren ga ik het ook proberen. Waar heb jij een potje gevonden dat niet veels te groot is? Ik vind echt niets dat klein genoeg is, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hé! (: Dat was inderdaad wel efkes een hartverscheurend moment, maar de cactus in kwestie leeft nog, dus ik denk dat alles goed zal gaan. (: Ik heb gewoon de 'echte' cactus in een glazen potje gepland en dat stukje cactus ga ik dan in dat potje doen. Snap je het een beetje? (: Ik heb gewoon van die glazen yoghurt potje gebruikt.

   Verwijderen
 9. Aaaw, die cactussen zijn echt super schattig <3

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat zijn ze schattig die cactusjes. Heb je je nog niet te veel pijn gedaan aan die stekeltjes?
  Ik vind het ook een goed idee van Episode om totebags opnieuw te herbruiken, ze zien er heel leuk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat heb ik al gehad hoor, al erg veel zelfs. ;)

   Verwijderen
 11. Het zijn echt prachtige foto's! En het is zo leuk dat die cactusjes zo klein zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh girl, ik snap je cactusobsessie. Ik ben zelf ook dol op ze en op mijn kamer staan er inmiddels 5 te pronken. Ze zijn gewoon zo leuk en fotogeniek en tja, je snapt het wel, denk ik. Die canvas tas van de Episode is ook tof zeg! Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wauw, je foto's zijn zo mooi! Elke keer weer verbaasd wat je creëert! Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Aah je foto's zijn altijd zo perfect. Leuk dat Episode dat doet met die tasjes, idd heel milieu vriendelijk. Mooie cacti weer! Daar heb je nooit genoeg aan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Cactussen zijn zo leuk :) Mijn kamer staat er ook vol mee haha. Je maakt zulke mooie foto's trouwens, wauw!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Haha, wat grappig: ik lees net het artikeltje van Eva en nu zie ik dat jij precies dezelfde dingen hebt. Vond het eerst raar, totdat ik las dat jullie samen waren, haha. Lekker opgelet, Nienke. Maar heel erg tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Awh die cactusjes! Als je die foto met je cactus in je hand er niet bij had gedaan had ik nog niet doorgehad hoe klein die wel niet moet zijn! Het lijkt me echt leuk om te stekken. Gaat het nu goed met stekken? En ik vind je canvas tasje ook super leuk. Ik wil er ook nog eentje hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Jah cactusjes zijn zo leuk! Ik heb er zelf nu drie, en ik ben er heel blij mee :)
  liefs. Jonne

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Cactussen zijn mijn lievelingsplanten! (ook omdat ze niet veel zorg nodig hebben en altijd groen blijven) Jouw cactussen zijn super schattig! Stekken? Ik wist niet dat je een nieuwe cactus plantje kon krijgen uit een andere cactus! Heel leuk!
  www.homemade-stories.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Aah die cactusjes, TE LEUK! Je hoort het: ik ben toch ook wel lichtelijk cactusfan :) Ik heb er eentje op mijn kamer staan, op een plak hout met een glazen stolpje er overheen. En dat tasje van de Episode is ook tof trouwens! Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. JE FOTO'S ZIJN ZO PRETTY!!! En die cactusjes zijn ook echt heel erg cute! Ik heb er ook drie alleen ik vergeet ze als nog water te geven (go me!). Maar echt Britt, je fotografie skills zijn echt om jaloers op te worden, dus ik ga straks m'n laatste batterij procent besteden aan het herkijken (haha dat is geen woord) aan deze mooie foto's. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen