plantenfestijn

vrijdag, september 11, 2015 |
Vraag me niet vanwaar ik het heb gekregen, maar dat ik het goed te pakken heb is wel zeker. Ik heb de laatste tijd zo'n 'OH ZONNEBLOEMEN!!!' of 'JAAA CACTUS!!' virus. Echt die typische hipster dingen, ik weet het. (Ik heb een hekel aan dat woord en ik wil het ook niet zijn, maar het is nu eenmaal zo dus ik leg mijn kop er maar bij neer.) Alleszins, ik zag onlangs dat er weer vetplantjes verkocht werden in de buurt en ik croste naar de winkel. (O wee als ik er geen meer had.) 


Twee oude (ze leven al een half jaar, hoera!) cactusjes waren maar eenzaam vond ik op mijn kamertje en ik moest mijn kleine plantenfestijn uitbreiden. Dus kocht ik deze grote joekels. Het is een beetje als beloning voor mezelf dat ik de cactussen al een half jaar kan laten leven. (Ze zijn zelfs onwijs hard gegroeid, echt gek. Wie had dat ooit gedacht dat ik daarin in staat zou zijn? Komt vast door de vele liefde die ik ze geef. Lees: nét op tijd drinken geven en smeken dat ze het overleven.


Ik wil dan met deze twee reuzen kleine plantjes kweken. Het heet blijkbaar stekken (ooit gehoord tijdens biologie aantal jaar geleden). En dan kan ik dus honderden mini versie's maken. HOE TOF IS DAT?! Van één plantje naar twintig, ofzo. Als het lukt. Ik houd jullie zeker op de hoogte van mijn nieuwe experiment. Al lijkt het wel luguber om zo'n blad af te snijden van een plant.. 

Ben jij ook zo'n plantenfreak?

Liefs,
Britt

31 opmerkingen :

 1. Stekken, wat een goed idee! Succes dan maar he. Vetplantjes zijn wel enorm leuk x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jaa stekken is leuk :) Je foto's zijn mooi! Ze hebben van die warme kleuren, ookal zijn de kleuren niet typische warme kleuren. Ze geven zo'n gezellig gevoel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk die laatste in dat kistje! Ik ken het, plantjes zijn verslavend. Bij ons kunnen er echt geen meer bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk, en mooie foto's! Ik krijg er zin van om weer nieuwe plantjes te kopen voor mijn kamer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jajajajjajaa plantjes! Mijn obsessie begint ook echt real te worden, haha... En hoe gaaf dat je ze wilt gaan stekken, ik ben benieuwd!
  X Emma

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ooh, wat een leuk postje! Ik hou daar ook wel van ja ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben ook echt gek op planten. Wat maakt het nou uit dat het hipster is, ik word er suuuper vrolijk van :) Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Aaah wat zijn ze leuk Britt! Mijn oma en opa kweken ook plantjes! Ik vind je planten echt zo gaaf en cute! Ben benieuwd of je twintig plantjes gaat krijgen :). En oh, je foto's zijn zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Stekken, echt een grappig woord! Ik ben ook dol op planten, zeker nu ik mijn eerste cactusje heb bemachtigt! Zo'n vetplantjes vind ik echt prachtig, ik ga er zo zeker nog kopen! (:

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zo leuk, die twee in een kistje, ziet er echt geweldig uit! (komt vast ook doordat de foto's zo leuk zijn!) Heee, ik heb dezelfde tactiek qua 'liefde geven' bij mijn vetplantjes. Zo heb ik een keer een cactus vermoord... Ik moet nodig eens een bezoekje brengen aan het tuincentrum en weer een nieuwe dosis groen inslaan :) Stekken, ook een goed idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb zelf ook een beetje het cactusvirus, cactussen zijn zo schattig en ze staan zo mooi ter decoratie. Je hebt weer hele mooie foto's getrokken! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooie planten! Ik dacht eerst dat ze kleiner waren maar ze zijn een stuk groter dan ik dacht. Ik heb in mijn moestuin ook uit een plant meerdere gekweekt en het is vrij simpel.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Toffe foto's! Volgens mij heb ik het cacktus virus ook al te pakken. Wat zijn ze toch leuk he? Heb je nog goede tips waar ik er nog een kan kopen? Bij Hema zijn er wel leuke, maar de laatste tijd zijn de mooisten al uitverkocht :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Goh, ik koop ze meestal in het tuincentrum in de buurt, bij Ikea kan je ze ook kopen (erg goedkoop daar met een potje erbij!) Ik wist niet dat je ze bij Hema ook kon kopen, bedankt! (:

   Liefs,

   Verwijderen
 14. Mooie foto's zeg! Misschien moet je ook maar mee gaan doen met Urban Jungle Bloggers!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik heb ook zo een plantenobsessie hoor, alleen ben ik nooit in staat om er nieuwe te kopen, ik zoek de juiste nog. En doe voor mij ook maar plantjes die je niet al te veel water moet geven, want dat vergeet ik altijd en mijn cactu leeft nog steeds (bij mij groeien ze ook, ik verschiet er altijd enorm van, want toen ik ze kocht had ik er géén idee van dat een cactus kon groeien.)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Haha, ik durf echt geen planten te nemen. Ik zie die arme wezentjes al verdroogd in de vensterbank staan. Misschien een oersterke cactus?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Super leuk! Bij mij gaan alle planten dood, maar misschien moet ik maar eens een cactus nemen! X

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oh. Mijn. God. Ik hou ook van plaaantjes <3 :D Heb me even geleden 3 kleine cactusjes aangeschaft wauw zo leuk :) Jij zet ze kn een houten kist, mooi idee! Ga ik ook doen hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ze zijn echt mega leuk! En je hebt er prachtige foto's meegemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Oeeh, nu ben ik erg benieuwd of je experimentje gaat lukken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik vind cactusjes echt zo leuk! En boeiend dat iedereen het hipster vindt en dat je het nu overal kunt vinden, als jij het leuk vindt, is het leuk! Ik ga binnekort ook cactusjes kopen voor op mijn kamertje!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik houd van plantjes en deze zijn echt super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Yay, wat leuk dit! Ik hou ook van plantjes. Mijn liefde voor cactussen is groooot. Echt gaaf dat je gaat stekken. Ik ben benieuwd!!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Oh wat is dit leuk! Ze zijn echt zo lief! En grooooot! Ik ben echt dol op je foto's. Je hebt ze weer prachtig gemaakt! Zoals altijd, want jij hebt daar echt een talentje voor hihi! Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Dat klinkt wel echt cool om meerdere planten te kweken of "stekken". Ik vind zulke plantjes erg leuk staan in een kamer.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ah ben benieuwd of dat stekken lukt!! Zag ook al zoiets voorbij komen op Pinterest, lijkt me wel interessant om te proberen! Ben benieuwd :)

  ♥♥♥ Saskia

  BeantwoordenVerwijderen