Het geluksmoment van dampende thee

donderdag, september 24, 2015 |

De laatste tijd is er in blogland in een vibe van rust en ontspanning en meditatie. Ok. Iedereen heeft zo zijn eigen manier om dat te creeëren (grote uitdaging in deze wereld van chaos en drukte). Zelf ben ik al maanden opzoek naar lekkere theesmaakjes. De lijst met smaken die ik probeerde is inmiddels ellenlang en geen enkel heeft mijn hartje doen smelten. Dus ik blijf maar bij het goeie ouwe saaie muntthee versietje. Maar een versie die ik zelf pluk. 

Mijn ouders waren een lange tijd terug een bezoekje gaan brengen aan een plantenwinkel en ze hadden een muntstruikje meegenomen. Niet die typische munt, maar een andere. (Ja, goed uitgelegd...) Die staat dus nu in de tuin en kan ik op elk moment van de dag gaan kaalplukken. Daarvoor moet ik wel eerst een territorium van 5 spinnenwebben (met spin!!!)ontwijken die zich zo strategisch bevinden dat je je in de meest spastische houdingen voort moet bewegen om ze niet te raken. (Die beesten zijn echt luguber.) Om dan binnen te komen met je buit van munt en het gevoel dat een leger van spinnekopjes je op je lijf bevindt. Bleh. 
Tot zover de inspanning. Opzich is dat wandelingetje in de tuin best relaxerend. Soms zie je de dauwdruppeltjes in het gras nog liggen. Hoor je de vogeltjes fluiten en veroorzaken de eerste ochtendzonnestralen je van die flatterende dichtgeknepen oogjes. Van zo'n kopje (versgeplukte) muntthee kan ik echt genieten. (En van de fotogenieke foto's die ik ervan kan trekken.) Oja, en die struik zorgt ervoor dat je een excuus hebt om vele theekopjes te kopen. (En in mijn geval ook weer te laten vallen, haha.)
Onder het genot van zo'n dampend theekopje (waar ik eerst twintig spin-hartaanvallen voor heb gehad) lees ik een boek en luister ik naar wat geplingel op een piano. Met een goed boek kwijn ik weg en maak ik mijn hoofd leeg. 


Ben je een thee- of koffiedrinker?

Liefs,
Britt

20 opmerkingen :

 1. Ik vind munt thee ook erg lekker! Wat leuk dat je zo'n eigen 'plantje' nu hebt! Lekker voor in de winter ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie foto's heb je gemaakt! Wij hebben ook een muntplantje in de tuin en dat is zo fijn, plus veel lekkerder :) Ik ben ook echt een thee drinker dus, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk rustgevend artikeltje dit<3 Ik ben niet echt een munttheeliefhebber, maar het is wel heel fotogeniek inderdaad! Prachtige foto's Britt!
  X Emma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, zeker fotogenieke foto's die je hebt gemaakt, Britt, ze zijn echt ongelofelijk mooi! Ik hou van het sfeertje dat ze meebrengen (ook al kan ik je nu niet precies vertellen wat her is... geslaagd is het in ieder geval! :) Ik ben ook niet zo'n bijzondere-smaakjes-thee-dinker, ik vind de standaard thee -rooibos of earl grey of zoiets- gewoon prrrima! Het enige bijzonderdere smaakje waar ik echt van HOU is Chai Thee, mmmm.... Een beetje met die speculaassmaak erin, dat zal wel de reden zijn dat ik het zo lekker vind, haha ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, wat een prachtige foto's! Je hebt ook je lay-out wat veranderd zeker? Tof gedaan hoor :) Leuk artikel! Ik ben trouwens een thee-drinker, mmm.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, een beetje haha, ik kan er maar niet afblijven, hihi. Dankjewel! En thee is gewoon té lekker, ik hou gewoon niet zo van koffie.

   Verwijderen
 6. Thee is heerlijk! Ik zet tegenwoordig een grote pot thee (met kruiden uit mijn eigen kruidentuin) om op mijn kamer gezellig op te drinken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Thee is geweldig. Je mag drie keer raden wat er op dit moment naast mij staat, haha. Thee zetten met je eigen munt is al helemaal tof. En je foto's zijn zo pretty! Liefs, Klaske

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat heerlijk om te lezen Britt! Thee is ook echt zo heerlijk! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben 100% zeker een theedrinker! Ik hou vooral van afwisseling, zo blijven veel theetjes voor mij lekker smaken. Eigenlijk vind ik alleen zoethout niet zo lekker, en de laatste tijd drink ik thee door het weer vaak op z'n Engels (met een wolkje melk!)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Thee is echt een favoriete drankje van mij, het liefst drink ik het de hele dag door. Vooral groene thee. Leuke blog heb je trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Aah wat een heerlijke foto's! Ik drink meestal 's middags of 's avonds thee, koffie maakt me te energiek, haha. Dus dat drink ik meestal nadat ik met mijn slaperige hoofd uit bed ben gekomen.
  Fijn weekend! ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wauw Britt... Je foto's zijn echt prachtig geworden! Ik wist niet dat een kopje en enkele blaadjes munt zo fotogeniek konden zijn! Ik ben geen koffie of thee drinker, nee het zit gewoon niet in me! Ik vind het echt niet lekker! Maar ik kan me voorstellen dat het wel beter smaakt als je het zelf plukt en maakt! (:

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik hou helemaal niet van thee haha. Ik ben echt de enige op aarde denk ik die niet zo van thee houdt. Wel supermooie foto's <3

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jak, ik vind munt thee zo vies! Ik vind het smaken naar plant (niet dat ik ooit plant heb geprobeerd). Maar de foto's zien er wel weer hartstikke leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Snap ik, ieder heeft zo zijn eigen smaak he! (: Dankjewel!

   Verwijderen
 15. Oeeh ik krijg gelijk zin in thee haha! En meis: wat maak jij prachtige foto's zeg, ben echt zwaar onder de indruk hoor. Keep up doing the good work <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ooh, zo lief dat je dat zegt, doet echt wat met me! Vind ik een erg groot compliment, dankjewel! ♥

   Verwijderen
 16. Weet je wat het is? Alleen van jouw foto's word ik al rustig. Echt waar, prachtig zijn ze. X

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik houd ook echt van thee!! Ik wordt zoals karlijn ook zegt echt helemaal ontspannen van de foto's op je blog :)

  BeantwoordenVerwijderen