Zo was Amsterdam

donderdag, augustus 20, 2015 |
Het was iets waar ik maanden naar uitkeek. Hetgene dat ervoor zorgde dat het niet snel genoeg augustus zou zijn. (Hoewel ik eerder zo'n type ben dat liever heeft dat juni erg lang duurt.) Het tripje naar Amsterdam met een paar vriendinnen en de mama van één ervan. Het was daar zo mooi en zo relaxt. Ik voelde me op en top toerist. Alleen 'vergat' ik foto's te maken van de grachten en stonden er enkel kiekjes van hotels en gebouwen op mijn cameraatje. (Hoe kon ik zo dom zijn?)
Ik nam mezelf voor dat ik duizenden foto's zou nemen. Maar uiteindelijk kwam ik op 10 minuten voordat we de prachtige stad gingen verlaten tot de conclusie dat ik mijn camera niet eens had bovengehaald. Ik baalde zo! Het is iets waar ik me overheen moet zetten, dat ik gewoon mijn camera boven moet leren halen, ookal zouden mensen je aangapen. Just do it.


Dus die 10 minuten voor het naar huis gaan ben ik random foto's gaan nemen van alles wat ik om me heen zag. (Al wandelend of in de auto, want ik wilde niemand ophouden, dus de kans dat ik ergens zou tegenlopen was érg groot, maar niks gebeurd, yay.) En die random foto's mag je wel erg letterlijk nemen, want het was vaak dat ik per ongeluk een close-up had genomen van iemand, doordat ik niet eens door het zoekertje keek. Ik heb dus hier een aantal kiekjes verzameld die er nog door kunnen. (Vraag me niet wat ik ermee gedaan heb met het bewerken, 't ziet er niet uit.)

Blijkbaar was Mascha (van Beautygloss) ons voorbij gelopen, maar ik was te onoplettend met mezelf te focussen om tegen niemand aan te lopen dat ik het niet zag. #typischBritt Ik kwam thuis zonder foto's van grachten (deels doordat ik mezelf niet ben met zo'n hitte, het was 30°, en ik wilde zo snel mogelijk in de schaduw). Dus voor prachtige grachten foto's moet je op Google kijken. :( Oh en 'het' bankje heb ik ook niet gezien want dat was blijkbaar weg.

Ik weet het hoor, deze ziet er super onscherp uit, maar doordat mijn camera dus scherpstelde op de voorruit van de auto, heeft het zo'n analoog sfeertje, vind je niet? (:

Ben jij al eens een keertje in Amsterdam geweest?

Liefs,
Britt

30 opmerkingen :

 1. Wat een mooie foto's Britt! Zonde dat je geen foto's hebt gemaakt van de grachten maar je hebt alsnog mooie delen van Amsterdam laten zien, niet? Ik ben nog nooit in Amsterdam geweest! En hoe toevallig dat Mascha langs liep. Als ik haar zag zou ik uitstappen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om te lezen wat jij van Amsterdam vindt! Ik kom er vaak maar ik heb het nooit zo bijzonder gevonden. Voor wat snelle foto's vind ik ze wel heel goed gelukt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben nog nooit in Amsterdam geweest. Foto's zien er erg mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind de foto's juist iets bijzonder hebben, ookal zijn ze niet van de grachten. Ikzelf ben nog nooit echt in Amsterdam geweest, maar het moet daar ontzettend mooi zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vergeet soms ook de camera uit mijn tas te halen, dat is altijd even balen! Maar soms laat ik de camera ook bewust in mijn tas zitten, zodat ik alles niet door mijn lens zie en ik vol op kan genieten! Je foto's zijn alsnog super leuk, weer eens wat anders dan de typische grachten foto's :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Grappig, ik was gisteren nog in Amsterdam voor Sail. Was ontzettend leuk :) Wat een prachtige foto's heb je toch nog gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het is niet erg dat je niet zoveel foto's hebt gemaakt, dat is een teken dat je je goed hebt geamuseerd ;). Maar de foto's die je hebt gemaakt zijn hartstikke mooi! Ook wel spijtig dat je Mascha bent voorbij gelopen, maar dat zou mij ook wel geboren hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha wat grappig, ik was eergisteren nog in Amsterdam, ik vind het echt een heerlijke stad! Ik bedacht me juist nog op het laatste moment dat ik nog wel graag wat typische foto's van de grachten wou maken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Er zitten toch nog een aantal prachtige foto's bij! En ik hoorde dat 'het' bankje verplaatst was ofzo? Amsterdam is een geweldige stad om doorheen te lopen of te shoppen<3
  X Emma

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hè, zonde dat het bankje weg is! Ik maak ook echt altijd lopende weg talloze foto's. Mooie foto's tho xx.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mascha ken ik eigenlijk niet, maar ik kan me best voorstellen dat het achteraf spijtig is als je weet dat je zo iemand voorbij bent gelopen. Je hebt alsnog leuke foto's gemaakt hoor! En je verslagje was ook leuk om te lezen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. & nu heb je onmiddellijk ook een excuus om nog eens terug te gaan ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Alsnog mooie foto's Britt, en die grachten kent iedereen toch al ;) Wat fijn dat het zo'n leuk tripje was, Amsterdam blijft een bijzondere stad.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. ik kom redelijk vaak in Amsterdam en vind het een super leuke stad! Leuk om te lezen hoe jij het vond en ik vind vooral die ene 'analoge' foto super mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik ben nog nooit in Amsterdam geweest. Maar het staat wel op mijn lijstje van de stadjes die ik écht wil bezoeken. En ondanks je maar foto's van gebouwen en hotels hebt gemaakt, zijn ze echt heel erg mooi! Hoe bewerk je ze eigenlijk? Echt superleuk dat je eindelijk naar Amsterdam kon! Xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik bewerk ze gewoon met Lightroom! Het is een beetje spelen met curves etc. En je moet er écht eens heen gaan!

   Verwijderen
 16. Super mooie foto's heb je genomen! Ik zou echt zo graag eens een keertje naar Amsterdam willen gaan ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Nee, ik ben nog niet in Amsterdam geweest maar als ik deze foto's zie wil ik er wel eens naar toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Amsterdam blijft leuk! Ik vind je foto's alsnog goed gelukt hoor. Leuk om naar te kijken en om te horen dat je een leuke dag hebt gehad (ondanks de hitte)!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Leuk fotoverslagje, Britt. Ja, ik ben in mei naar Amsterdam geweest maar zou er alles aan doen om terug te kunnen gaan. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Leuke foto's! Ik ben ook al eens naar Amsterdam geweest en het is er inderdaad erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Deze vakantie ben ik ook naar Amsterdam geweest :)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Leuke foto's! Ik vind Amsterdam een geweldige stad!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. wauw wat leuk ik wilde er ook nog graag heen maar nog niet van gekomen..

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik ben er nog nooit geweest maar ik zou er wel eens heen willen gaan. Je foto's geven er een mooi beeld van, nu is de verleiding groter om er naartoe te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat heb je een gave blog zeg! Mijn complimenten. Oh ik hou echt van dwalen langs de Amsterdamse grachten, de winkelstraten en de hele sfeer met toeristen in Amsterdam. (ik ben dan zelf ook van Nederland haha!)

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Het is juist goed dat je niet zoveel foto's hebt gemaakt. Dat betekent dat je je niet hebt bezig gehouden met je camera maar met genieten :D En daar was het reisje voor bedoelt! Ik vind het altijd grappig om in Amsterdam te zijn al zou ik er niet kunnen wonen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, zo dacht ik er ook over uiteindelijk! En ik precies wel, al is het maar om elke dag te verdwalen langs de grachten, haha.

   Verwijderen