En toen stond er een typewriter op mijn bureau

woensdag, augustus 26, 2015 |
Een geur van oud, muf en oud leven vult mijn neus en de ruimte. Enigszins zenuwachtig stap ik de winkel binnen, waar een relaxt sfeertje hangt. Ik wandel de gangen rond, recht op mijn doel af. Probleem is alleen dat ik niet weet waar mijn doel zich bevindt want ik heb geen flauw idee waar ik zou moeten zoeken. Ik kom aan het einde van het rondje dat ik wandelde met mijn mama. Ik zag vazen, kleren, speelgoed. (Allemaal met zo'n tof vintage sfeertje.) Maar geen typmachine.

Tot ik een soort doos zag, uit pure nieuwsgierigheid probeerde ik het open te krijgen. En bam, daar was het. Mijn mama liep een paar meter achter me en ik kon de ontgoocheling al op haar gezicht aflezen. ('Zoiets ligt na een maand toch weer onderin je kast te verstoffen, ik ken je wel.') Ze wist niet dat ik daardoor een tijdje had gezeurd om naar de kringloopwinkel te gaan. (Ik kom er nooit.) Als ze had geweten dat ik daarom naar daar wou, dan had ze nooit meegekomen. Voor vier euries was 'ie van mij. (Ik heb hem zelfs gekregen, yay! :))
Hij kan nog een béétje typen. Lees; ik lig met beide wijsvingers te kloppen op die toetsjes om het laatste beetje inkt eruit te stampen.. Ik ben wel opzoek naar een inktlint, maar ik weet niet hoe je weet dat dat inktlinkt voor je typmachine is (want je hebt verschillende soorten, toch?). Ik heb al gebeld naar mijn oma (de kenner, ze had onderscheiding voor het typen ermee én ze heeft er zelf nog eentje), maar ze weet ook niet waar je die linten kan kopen.
Mijn ouders en broertje snappen er niks van wat ik er zo geweldig van vind. (En mijn vriendinnen vast ook niet.) Maar het geeft nostalgie (die ik nooit gekend heb). Van de eerste letter tot de ping aan het einde. En het staat gewoon leuk. Ik kan niet wachten tot ik een inktlintje heb. En dat ding is echt loodzwaar, til het één keer op en je hebt een work-out voor een hele week gehad. (Voor mijn spaghetti armpjes dan toch, haha.)

Hier nog een gifje, dit vind ik er ook zo cool aan. Kleine Overload aan foto's, om mijn enthousiasme uit te drukken, hihi.


Wat vinden jullie van zo'n typmachine? Zouden jullie het kopen?

Liefs,
Britt

49 opmerkingen :

 1. Ik vind het echt onwijs leuk! Ik hoop voor je dat je dat lint vindt, want er echt mee typen is natuurlijk geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah leuk! Echt heel tof dat je er nu eentje hebt. Ik hoop voor je dat je nog iets van inkt kan vinden :) liefs. Jonne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hihi, ik heb precies dezelfde :) Ik kocht hem van een heel schattig mannetje op de rommelmarkt. Dat lint kan je bijna nergens meer krijgen! Ik heb uiteindelijk een tweede (kapotte) typemachine gekocht in de kringloop, waar nog wel een goed lint in zat, zodat ik dat in m'n eerste kon doen. Is het het zwarte lint dat niet meer werkt? Want meestal kan je omschakelen naar rood, en dat wordt bijna nooit gebruikt. Je kan het lint ook helemaal opwinden tot net in het begin of net op het einde, daar zitten ook wat restjes meestal. Ik voel me zo'n professional nu ik dit allemaal typ haha ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wacht, ik herinner me net dat je ook van dat papier met inkt op kan kopen in knutselwinkels. Dat kan je bovenop je echte papier leggen, en dan komt wordt zo de inkt op je papier gedrukt, dan heb je geen lint nodig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit is echt mega cool! Als ik straks een eigen huis heb zou ik er ook wel eentje willen hebben! Gewoon super tof als accessoire en als eyecatcher! Gaaf zeg, dat je er nog mee kunt schrijven! Ik hoop dat je er snel achter komt waar je de linten kunt kopen :) Dit is toch gewoon een musthave voor iedere schrijfer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een geweldige typemachine en dat voor maar 4 euro! Ik hoop echt dat je nog een inktlint vindt, het zou zo cool zijn als je er echt op kan typen. Ik heb zelf ook twee typemachines van mijn ouders gevonden, maar die zijn iets 'moderner' en dus ook wat minder fotogeniek, haha. En dat gifje is zo cool!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Echt superleuk! Ik ga vandaag ook waarschijnlijk naar de kringloop winkel, ik hoop ook wel voor een typewriter te vinden, maar we gaan met de fiets, oepsi daar gaat mijn typewriter dan :(. Maar superleuk dat je er een vond, en maar voor vier euro, ik hoop dat je je inktlint vind en heel veel kunt gaan typen. Je gifje is ook echt leuk en origineel!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. oooh, wat leuk dat je die hebt gekocht! Hij ziet er echt heel mooi uit, wat een pareltje heb je op de kop kunnen tikken. Hopelijk vind je zo'n lint!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh jaa! De welbekende typemachine. Wat is hij leuk! En dat voor 4 euro??? Ik snap helemaal je enthousiasme dan hoor, hihi. Wat een mooi artikel heb je hier over geschreven. Het maakt me een beetje schuldig dat ik mijn typemachine langs de kant heb laten liggen. Momenteel ligt hij in mijn rommelige ex-kamer in het grote huis waar we nog zoveel uit moeten halen.. oeps. Tijd om die te gaan halen! Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk dat je er eentje gevonden hebt! Wij hebben er thuis zelfs nog twee op zolder staan! Volgens mij zijn die wel gevuld met zo'n inktlint. Ik weet dat ik er vroeger heel vaak verhaaltjes op zat te typen, maar nu zijn ze dus aan het verstoffen op de zolder... Zonde!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ooh! Trouwens, die overload aan foto's vind ik juist leuk! En dat gifje is om bij weg te smelten, als je de linten vind die je wilt, maak je daar toch ook een artikel over zodat we het effect kunnen zien? x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat zal ik doen! Dan moet ik ze eerst vinden natuurlijk, haha. (:

   Verwijderen
 12. Leuk dat je het hebt gekocht! En voor dat prijsje!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ohhhmiii, maar 4 eurotjes. geluk zeg, dat je 'm uiteindelijk wel vond! veel plezier ermee x.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oooooh ik snap dat gevoel JUIST heel goed. Wat een mooi ding. Ik wil er ook al heel lang eentje, maar ik zou stiekem dan ook weer niet weten wat ik ermee zou schrijven. Zeg maar. Hij is echt heel mooi. Heel veel plezier ermee! Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oooh, ik wacht nog áltijd op het moment dat ik zo'n typmachine tegenkom. Het ziet er alleen al leuk uit! Vier euro, wowow, lucky you.. Geweldig gifje ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat ontzettend mooi! Ik ben wel jaloers ik ben al een tijd opzoek en als er ik er een vond reageerde de verkoper niet... Naja misschien is het niet de juiste en vind ik er ooit nog een. De foto's zijn weer fantastisch! Ik hoop dat je inktlinten vind, lijkt me leuk als er dan een artikel komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Het is echt een prachtig ding en ik begrijp helemaal dat je 'm wilde! Dat sfeertje is heelmaal waar. Hopelijk ben ik ook ooit nog eens zo'n lukcybird :)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Jaaa voor vier euro maar, geweldig! Oh en ik raak altijd zo geobsedeerd door gif-jes haha, superleuk! Pas ging ik ook naar de kringloop, maar ik vond niets. Geen typewriter, vintage spijkerjasje, tassen of dr. martens. Alleen maar troep hehe... Ik ben niet voor het geluk geboren, misschien moet ik dat maar gewoon accepteren ;)
  X Emma

  BeantwoordenVerwijderen
 19. AAAH! Wat gaaf, Britt! Wow, maar vier euri's en dan zo'n mooie!! Ik heb inkt voor mijn typmachine bij Dijkgraaf, een grote kantoorboekwinkel, gescoord. Ze hadden er nog een paar liggen (van vroeger gok ik) dus ik had geluk! Als je er gewoon op googled krijg je volgensmij ook veel resultaten (wel ook even op het model dat je hebt zoeken). En wauw, wat een mooie foto's! Je foto's worden gewoon met de post mooier, ik meen het! En dat gifje is gewoon briljant, ik hou van gifjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wauw, ik zag zoiets ook staan in de kringloop bij mij in de buurt... ik denk dat ik hem toch ga halen nu ik jouw prachtige foto's bewonder!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Oeh leuk leuk leuk! Mijn zus heeft er ook een staan waar ik ook zo jaloers op ben. Ik zou hem ook meenemen als ik hem ergens in een kringloopwinkel oid zag, dus snap je helemaal :)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Aah, wat een tof ding zeg! Hij is echt onwijs mooi, het zou ook gaaf zijn als 'ie nog echt kan typen. Misschien dat je op internet (marktplaats?) nog wel zo'n inktlint kan krijgen?

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Tof! Mijn moeder had er vroeger toen ik klein was er ook één. Lijkt mij nu ook wel weer geweldig om zoiets te bezitten. Volgens mij wil ik dan de hele dag wel doortypen.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik heb ook een typemachine staan.. ik vind ze geweldig! Dus ik begrijp je helemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wauw wat ontzettend gave eyecatcher voor op je kamer! En dat voor maar 4 euries! Heel erg mooi <3

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ohhh wauw ik zag al prachtige foto's op insta voorbijkomen :) haha echt nostalgisch dit zo cool om te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Een typerwriter is zo een authentiek ding, ik vind het heel mooi. Je gaat er veel plezier van hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat leuk! En ik ben benieuwd naar de verhalen die je gaat delen - geschreven op je typemachine. ^^ X

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Hij is heel erg pretteyyy! Ik zou op Ebay gaan kijken voor de inkt, en dan gewoon het nummer/de naam van je typmachine erbij zoeken. Succes:)

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wauw, die typmachine is gewoon PERFECT! en dat voor 4 euro!!!! Dan kan niemand hem laten liggen! Ik heb ook een oude van mijn moeder, alleen met moderne toetsen snap je? Hij is een stuk minder mooi dan die van jou. Helaas is mijn inkt ook op, dus als je weet waar ze (goedkope) inkt verkopen, laat het me weten! En nog iets Britt, hoe perfect kunnen je foto's zijn!? ZE ZIJN ZO MOOI!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Ziet er echt super leuk uit! Ik zou er ook wel eentje willen maar dan vooral om gewoon naar te kijken ipv te gebruiken haha

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Echt een leuke aanwinst, lijkt me! Dat is ook nog echt iets wat ik gewoon moét hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Wat leuk dat je er eindelijk eentje hebt weten te bemachtigen! Mooie foto's heb je er ook van gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Voor vier euro? Wauw! Niet te geloven, maar wat een ontzettend tof ding

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Super gaaf, geweldig zeg. Veel plezier ervan

  BeantwoordenVerwijderen
 36. WAUW! Ik vind hem echt prachtig, staat zo gaaf op je kamer. En wat een leuk gifje!

  Liefs! Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Ik ben ook helemaal weg van mijn (of eigenlijk onze, maar ik heb hem een beetje geclaimd) typemachine. We kregen laatst de opdracht om een brief te schrijven voor Spaans. 'Getypt graag'. Dat moest ik uiteraard op de typemachine doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Wat een mooi ding zeg, en zo goedkoop! Jammer dat het typen nog maar een beetje kan. Hopelijk vind je snel een inkt lint. Oh dat gifje is geweldig trouwens :)

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Voor vier euro? Wooow, top!! Lijkt me echt geweldig om een typmachine te hebben. Ik denk dat ik binnenkort ook eens langs de kringloopwinkel ga ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Wow, wat een koopje! Ik vind zo'n typmachine eigenlijk wel wat hebben, ook super gaaf als "vintage item" voorop je kamer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Oooh I LIKE! Voor 4 euro waaat. Hopelijk vind je snel waar je dat inktlint kan kopen (heb zelf ook geen idee..). Maar gewoon als decoratiestuk in je kamer ziet het er ook leuk uit haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Oh wauw, wat ziet hij er nog mooi uit! En dan zó spotgoedkoop. Love it :) Ik weet ook dat mijn oma er nog eentje heeft, misschien is een keertje naar vragen, hehe.
  Je maakt echt hele mooie foto's, maar hoe maak je zo'n gifje?

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat heb ik vrij simpel gemaakt via gifmaker.me! Gewoon je afbeeldingen invoegen en de rest wijst zichzelf uit. Ja he, zeker eens naar vragen want het geeft echt een erg leuk gevoel om erop te typen!

   Verwijderen
 43. Super mooi & je foto's zijn ook prachtig! Ik heb zelf ook een typmachine maar die is niet zo 'vintage'-achtig, die heeft namelijk gewoon een stekker eraan.

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Wat een leukerd! Ik heb er zelf een op de IJhallen gekocht voor vijf euro, ook een koopje dus. Ik ben er nog niet aan toegekomen om een lint te kopen, maar hij staat ook gewoon ontzettend leuk op mijn bureau. Superleuk dat giftje!

  BeantwoordenVerwijderen