DIY • Marmer organising jewelry box

dinsdag, augustus 11, 2015 |
Hoi! Ik weet niet hoe vaak ik al impulsieve DIY's heb verzonnen om mijn juwelen op te bergen. Ik kan je zeggen, vaak vond ik ze toch niet zo handig en leuk. Tot nu, ik heb iets gevonden dat ik écht leuk vind en mooi! Marmer is ook gewoon iets dat iedereen leuk vind, toch? (: Het leuke is dat je hem volledig kan aanpassen naar hoe jij het wil. Of je doet het met een ander leuk kleurtje.

This is what you'll need
schoendoos (of een andere doos) in een kleurtje dat je leuk vindt
meetlat
marmer plakfolie (ik kocht de mijne in Blokker voor 5 euro)
dun karton (bv. het karton achteraan een cursusblok)
een naald
een tandenstoker/prikkertje
schaar
Meet de breedte en lengte van je doos. Adhv die afmetingen kan je kijken hoe groot je de 'hokjes' wilt waar je je juwelen in gaat opbergen. Ik heb de mijne 4 op 4 gemaakt (mijn doos was 16 breed en 30 lang). 'Ieder nadeel heb ze voordeel' want doordat de lengte niet overeen kwam met een viervoud, heb ik een deel open gelaten, daar pastte mijn horloge in. (Snap je het nog?)
 Ik heb hierboven even aangeduid hoe je je stroken kan knippen ivm de afmetingen. (: Ik hoop dat het hiermee duidelijk is! Je moet dan even wat uitrekenen hoeveel stroken je precies nodig hebt. Je moet er sowieso van elk twee extra maken. (Voor de zijkanten van je doos.)Dit is een beetje een lastig klusje, en een beetje stressvol. Doe dit dus zeker op een moment dat je erg veel tijd hebt en niet gehaast bent. Als je het niet goed doet; kun je bobbeltjes krijgen. Ik vind het het makkelijkste om te doen met een vodje (niet natmaken!).

Nu moet je dus om de zoveel cm (naargelang de lengte die je wou voor je hokjes, bij mij was dat 4 cm) een streepje. Dan deel je je hoogte door twee en tot door knip je, niet verder!
Nu is het enkel nog de stroken in elkaar schuiven!

Met een naald prik je gaatjes in de hokjes waar je je oorbellen graag wilt. (Je kan bv. een hokje langs alle kanten vol prikken met oorbellen.) Ga er daarna door met een tandenstoker. (Zo krijg je geen plakspul op je oorbellen.) Als je oorbellen hebt met een hanger, kan je ze er gewoon aan hangen.
Hier zie je dat ik een ruimte heb vrijgehouden voor mijn horloge. Je kan dus ook een ruimte vrijlaten voor een statement ketting etc.

Mijn ringen hang ik voorlopig nog op dit kroontje van Flying Tiger. Ik ga hier nog over brainstormen om hier ook een marmer gerelateerde DIY van te maken, haha.

Zoals je ziet heb ik me wel een béétje geïnspireerd door The Life Factory van hun marmer opbergdozen DIY artikel. Alleen heb ik met het doorprikken van de oorbellen iets erbij gedaan dat ik zelf al een hele poos heb gedaan met een kartonnen strookje. Maar dit straalt een groter classy gehalte uit, haha.

Ga jij deze DIY uitvoeren?

Liefs,
Britt
•Doordat ik dus blauwe muren heb in mijn kamer, hadden alle foto's een blauwe gloed, ik heb geprobeerd het een beetje op te lossen.•

28 opmerkingen :

 1. Flying Tiger!! Ik heb zowat al hun notitie/schetsboekjes gekocht, hihi :) Dit is een heel leuke diy! Ik moet dringend van dat plakspul gaan kopen, het ziet er mooi uit (en ik wist niet dat je er zoveel mee kon!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaa, we kopen daar echt alles, van scharen tot badmutsen, haha. Ik schrok er ook van, want ik kocht het met de gedachte om het te gebruiken als ondergrond.

   Verwijderen
 2. Ah wauw Britt! Ziet er mooi uit! Vind hem erg leuk dus denk dat ik hem wel na ga maken (als ik genoeg tijd nog heb) haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een super handig, makkelijk en leuk idee zeg! En ik zie de blauwe gloed nauwelijks! x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw! Tof idee! Echt onwijs mooi! Ik vind trouwens het kroontje ook erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een superleuke diy! Eigenlijk zo simpel, maar zo mooi! Deze ga ik zeker eens uitproberen. Liefs, Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk ideetje, Britt! Dat marmer is zo leuk en inderdaad, wie houdt er niet van? Ik zoek ook altijd nieuwe manieren om m'n sieraden een plekje te geven. Het kettingenprobleem heb ik opgelost, maar ik struggle nog met m'n armbandjes... Heb je toevallig nog meer briljante ideeën zoals deze om een stuk of 30 armbanjes op te bergen?:)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar zal ik (naast het ding met de ringen) ook eens over nadenken! (:Ik heb maar weinig armbandjes, dus vandaar dat ik er nog niet over had nagedacht! Dankje!

   Verwijderen
  2. Daarvoor gebruik ik altijd zo'n armbandenhouder, ik heb hem zelf gemaakt :) Maar voor minder dan 4 euro kun je 'm ook kopen bij de Xenos! Ik denk alleen niet dat er 30 armbandjes op kunnen, haha.

   En wat een leuk idee met dat marmer!

   Liefs

   Verwijderen
 7. Dit is echt leuk! Was al van plan om zo'n marmer plakfolie te kopen, want je kan er toch erg veel mee doen (en lekker creatief zijn zoals jij). Ik moest eigenlijk ook nog iets vinden om mijn juwelen in op te bergen, dus denk ik dat dit het gaat worden! Met dat 'marmer' is het nog eens extra leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Waah wat tof dit! Heel mooi resultaat. Ben gek op marmer.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk! Ziet er mooi en handig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wow, wat ontzettend tof! Echt súperorigineel en goed uitgewerkt.Het resultaat mag er zeker wezen...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dit ziet er super mooi uit! Ik denk dat ik deze DIY echt ga maken, want mijn sieraden liggen allemaal op elkaar in een la en in doosjes. Die manier is niet handig en dit ziet er super leuk uit! De blauwe gloed over de foto's valt mij helemaal niet op, de foto's zijn zoals altijd super mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ooh super leuk en mooi uitgewerkt! Looovv marmer, die plakfolie kan je gebruiken als kaftpapier toch? Want dan weet ik waar ik mijn boeken voor volgend jaar al sowieso mee in ga pakken, wauw haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa, dat kan je gebruiken als kaftpapier! (: Ik dacht er ook aan, haha

   Verwijderen
 13. Wauw wat leuk bedacht Britt, zeker zo met die marmer print :) En dat kroontje trouwens, ooook super cute!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Waauw, creatief! Ziet er superleuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ah, wat een onwijs tof idee zeg, echt gaaf! Zelf heb ik mijn sieraden aan allemaal stokjes gehangen die ik in de muur heb geboord, maar stiekem ga ik deze DIY misschien wel gebruiken om al mijn snoeren op te bergen. Het worden er steeds meer, en ik raak er helemaal in verdwaald, haha! Leuk gedaan! Liefs Anniek

  BeantwoordenVerwijderen
 16. dit is zo'n leuk idee! en ook heel handig om bijv. sieraden in op te bergen inderdaad! Ik kom net terug van mijn vakantie uit parijs ;)
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Echt super leuke DIY. En vooral dat je hem helemaal zelf hebt bedacht! Echt erg leuk gedaan. Je blog is echt tof!
  Liefs <3

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Echt super leuke DIY. Vooral dat je hem helemaal zelf hebt bedacht! Je blog is erg tof! liefs, <3

  BeantwoordenVerwijderen
 19. wat een gaaf idee! ziet er super mooi uit. en ook nog eens een goedkope manier om alles zo uit elkaar te houden.

  BeantwoordenVerwijderen