Ik bakte bananenbrood

woensdag, juli 29, 2015 |
Er lagen twee bananen nog net niet op het punt 'rot' te worden genoemd. (Ideaal dus om het gewoon te pletten tot een papje en in een bak te gieten.) 'Ga je ze nog opeten of ergens in verwerken of ga je ze daar in de fruitschaal laten rotten?' vroeg mijn mama. Ik ben nu eenmaal de persoon die vol enthousiasme vraagt aan haar papa om een stel bananen mee te nemen van de markt, maar dan vergeet er iets mee te doen.

Ik besloot om dan maar nog een recept van mijn 'to bake list' te schrappen (iemand nog leuke ideetjes?) na mijn cinnamon rolls. Mocht je je trouwens afvragen wat er in die bakplaat zit, dat is bananenbrood (het ging mis bij de bananen, het waren er kleine, haha.)Tijd voor bananenbrood op Britt's wijze. Vind je sowieso lekker hoor(!) Nee, ik heb trouw een receptje gevolgd van het internet, maar het had leuker geweest als ik zelf op het recept was gekomen, zoals Femke onlangs zei.
Doordat ik maar twee bananen gebruikte in plaats van drie, zie je het brood amper zitten en zijn de stukje maar het dubbele van mijn vinger. (Gebruik dus zeker drie bananen.)

Ik ben niet zo'n noteneter dus ik ben zowat de helft van dit recept (een Nederlandse blogger, jee! Alle credits gaan dus naar haar voor dit geweldige recept!) weggelaten en ook al die gezonde dingetjes als dadels heb ik weggelaten. Ik laat in cursief staan wat ik er niet in heb gedaan. (Onthoud, dat als je drie bananen gebruikt, je dus meer bananenbrood zal hebben om op te smikkelen dan het rampzalige ineengekrompen stukje spons dat je op de foto's zit.)


DE INGREDIENTEN 3 (rijpe) bananen
50 gram ontpitte dadels
3 eieren
100 gram amandelmeel (tarwebloem mag ook gewoon)
50 gram havermout
1 ½ theelepel bakpoeder
Handje (walnoten/amandelen/pecan/hazelnoten, etc.)
Zout
Een snufje kaneel (voor de liefhebbers)

ZO GA JE TE WERK
1. Verwarm je oven alvast voor op 175 graden.
2. Pureer je bananen en verpulver in een apart kommetje je havermout tot het een soort meel wordt. 
3. Voeg de havermout bij de bananenpuree. In een ander apart kommetje klop je je eieren.
4. Daarna mag je (zoals ik deed) alle ingrediënten erbij voegen en kan je gaan mixen.
5. Giet het mengsel in een cakevorm en laat het 40-45 minuten in de oven. 
6. Nadat die 40-45 minuten op hun einde lopen, kan je af en toe prikken in je 'brood' om te kijken of 'ie klaar is.
7. Laat hem wel nog éventjes afkoelen, als hij nog een beetje lauw is vind ik hem het lekkerst! (:


Je moet er wel van houden, ik heb hem nu super gezond gehouden (denk ik toch), maar je kan hem lekkerder en zoeter maken met wat suiker, chocolade brokjes,.. Misschien zelfs nog een topping van poedersuiker en wat water? Het is aan jou om hem wat te vormen naar jouw smaak.
Zo in zijn nature vond ik hem lekker, maar mijn broer, mama en papa lieten hem liever staan.

Heb jij ooit al eens bananenbrood gegeten?

Liefs,
Britt

Zijn er vragen op vlak van HTML die ik kan beantwoorden? Ik ga een artikeltje eraan wijden de volgende keer, laat je vragen dus achter! (:

25 opmerkingen :

 1. Bananenbrood maken staat op mijn to do lijstje voor deze zomer!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee, ik heb het nog nooit gegeten! Smaakt het echt naar banaan? Of waar smaakt het naar? De foto's die je hebt gemaakt zijn super mooi Britt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een soort van mengeling vn banaan en de andere ingrediënten. Ik kan het niet goed uitleggen, bak het eens en je weet het. ;) Dankje!

   Verwijderen
 3. Oeh, dat ziet er lekker uit! Ik wil dit ook maken, maar ik ben echt een hele grote kluns wat bakken betreft... Even kijken of wij alles in huis hebben en dan ga ik het gewoon proberen. En leuk dat je een artikel gaat maken over HTML! Ik ben heel benieuwd! Liefs, Klaske

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hm ziet er lekker uit. Ik heb het ooit een keer geprobeerd te maken maar dat mislukte echt heel erg, misschien dat het met dit recept wel lukt.
  liefs. Jonne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jaaa liefde voor bananenbrood! Ik heb het alleen nog nooit met dadels gemaakt. Vind jij dat echt een toevoeging qua smaak?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het is heerlijk! Ik heb eigenlijk nog nooit dadels gegeten, dus k heb geen flauw idee, haha!

   Verwijderen
 6. Awh ik ben ook echt dól op bananenbrood! Bij mij gaat de eerste keer bakken ook altijd mis ahaha. Mijn favoriete recept komt van Power Food van Rens Kroes, een echte must try!

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zal het even opzoeken, misschien maak ik die versie ook eens! Bedankt voor de tip!

   Verwijderen
 7. Klinkt heerlijk, zeker met de dadels lijkt het me lekker. Je recepten zijn altijd overzichtelijk, dat is wel heel fijn! Ik had nog een vraag over HTML, als er nog geen reactie's zijn staat er in mega letters geen opmerkingen, hoe kun je dit veranderen?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik kan gerust een half brood op heerlijk! Het liefst met honing of poedersuiker. Bij mij zakken ze ook altijd in, je hoeft je er dus niet slecht om te voelen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jumm wat lijkt me dit lekker zeg! Ik als zoetekauw zou er wel suiker aan toevoegen of iets anders zoets haha! En ehm ik vraag me eigenlijk af hoe je je profiel in de sidebar zo mooi met foto en tekst hebt gekregen.. Ik kan alleen maar een afbeelding óf tekst toevoegen haha. :') Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb het nog nooit gehad. Vind bananen niet zo lekker, het is zo zacht. Dit ook?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is vrij zacht ja, maar ik vind dat net het lekkerst. (: Is een beetje zoeken naar wat jij lekker vindt.

   Verwijderen
 11. Oeh ik ben benieuwd of ik dit lekker zou vinden, het ziet er wel goed uit, maar ben echt geen fan van banaan haha

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oeh deze ziet er goed uit Britt! Lijkt me heerlijk :) Al vind ik het heel lastig om van mijn bananenbrood af te wijken, omdat die nooit mislukt. Maar misschien toch maar eens deze proberen haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Eerlijk gezegd heb ik het nog nooit gekeken. Maar het lijkt me best wel lekker, misschien moet ik het zelf ook maar eens maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Haha, ik had ook een keer een mislukte spons gemaakt, maar alleen met pindakaas erbovenop was het nog te eten. (;

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik krijg meteen zin om ook een bananenbrood te bakken! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Bananen brood heb ik wel eens gegeten maar nog nooit zelf gemaakt. Misschien leuk om dit recept eens uit te gaan proberen in de vakantie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik heb nog nooit bananenbrood op, maar nu ben ik benieuwd! Ik dacht eigenlijk dat het best veel werk was, maar volgens mij valt het reuze mee en is het best simpel.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Dit is zoooo toevallig! Ik heb gisteren ook bananenbrood gebakken, maar dan met 150 gram suiker, dus dit recept ga ik zeker even opslaan! :) xx

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een schattig plat brood haha! Ik heb nog nooit bananenbrood gemaakt, maar wil het wel snel eens gaan doen! Wel maak ik er graag smoothies, pannenkoekjes en havermoutkoekjes van!

  Heel herkenbaar trouwens, om je bananen te vergeten. Ik koop er altijd te veel ;) Gelukkig zijn ze, als ze goed rijp zijn, perfect om in te vriezen en later door een smoothie te gooien!

  BeantwoordenVerwijderen