Er ging meer dan 20 cm af

zondag, juli 19, 2015 |

'Ben je zeker?' 'Ben je écht 100% zeker?' Dit werd me zo'n aantal keer gevraagd. Hoewel ik al helemaal klaar zat voor 'le moment supreme' en ik uit automatisme gewoon ja zei. Was er toch iets in me dat me deed twijfelen. Was ik wel zo zeker? Wilde ik mijn rapunzel lokken vaarwel zeggen? Ja, want met mijn afgedankte lokken kan ik iemand blij maken. (Hoop ik) En ik ben blij, ja.

Ik beschikte over zo'n bos haar dat het uiteindelijk twee staarten werden, yay. Het is nog steeds wennen dat mijn haar nu net op mijn schouders komt en nog meer 'krult'.  (Dat was hetgene waar ik bang voor was, het moment dat de staartjes eraf gingen en ik zo'n look kreeg alsof ik mijn vingers dagdagelijks in het stopcontact stak.)HET WAS NIET ZO, YES. Ik betrapte mezelf erop dat ik er voortdurend aan zat te frutselen. (Nu nog trouwens)
Ik snap nog steeds niet waarom ik maanden heb getwijfeld. Haar groeit weer aan en als het er slecht uitziet, dan doe ik het in een staartje (oh wacht, dat is nu zo'n fluffy bolletje..) Ik zie er nu verzorgder uit (volgens mijn ouders), het krult een beetje en ja, ik ben er blij meee. Het is veel leuker nu. 

Toen het net geknipt was had ik al de neiging om het nog korter te knippen. Ik zie gewoon zoveel leuke korte kapsels voorbij komen dat het kriebelt er nog een stukje af te knippen. Of het is gewoon iets typisch zomers, haar afknippen. Ik mis mijn lange haar op sommige momenten wel. Nu ziet het er dus véél meer messy uit dan het op de foto is, dat zien jullie ooit nog wel eens. Of ik het ooit nog eens zo lang ga laten groeien, nee, dat denk ik niet. Kort knippen die handel.

Hebben jullie je haar al eens gedoneerd?

Liefs,
Britt

36 opmerkingen :

 1. Wauw, knap dat je dit hebt gedaan! Kort ziet het er ook echt prachtig uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad, haar groeit weer en afwisseling is juist heel leuk! Ben heel benieuwd hoe het er nu uitziet!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt super knap dat je dit hebt gedaan! Het ziet er echt mooi uit zo kort <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw! Supergoed dat je dit hebt gedaan! Het ziet er hartstikke mooi uit kort!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat goed dat je dit hebt gedaan! Het ziet er zo mooi uit! De laatste tijd hoor ik steeds vaker, dat mensen hun haar kort knippen. Zo goed! Fijn dat je er zelf ook blij mee bent! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, ik vind het echt heel stoer dat je het gedaan hebt! Kort haar staat je vast ook prachtig. Het staat ook al lang op mijn 'verlanglijstje', en eindelijk gaat mijn wens ook deze zomer in vervulling. Toch twijfel ik stiekem wel een beetje, net als je deed. Maar ik denk dat ik het gewoon maar moet doen. (: Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Superlief dat je dit hebt gedaan, volgens mij ziet het er heel leuk uit zoals het nu in je dagelijkse leven is. Ik had het ook toen ik mijn haar wat korter knipte dat het ineens heel wat meer ging krullen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super dat je dit gedaan hebt! Er is echt een heel stuk af zo te zien! Ik heb onlangs zelf mijn haar laten kort knippen (ook tot aan de schouders) maar het was nog te kort om het te kunnen doneren. Het is zó'n raar gevoel in het begin! Dat van mij krult nu ook nog meer dan daarvoor, wat ik soms niet zo fijn vind. Maar nu mijn haar korter is experimenteer ik ook wat meer met verschillende kapsels!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het is prachtig! En ik zou mijn haar ook eens willen doneren, maar ja, daarvoor moet ik nog even sparen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat goed dat je je haar doneert. Ik vind kort haar ook heel leuk staan :)
  liefs. Jonne

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Knap dat je het aan durfde, maar met de weddenschap dat je er iemand heel blij mee maakt gaat het misschien ook iets makkelijker. Ik vond je haar al wel een mooi slagje hebben maar zo krult het nog mooier. Ik durf het niet goed meer sinds ik van verschillende heb gehoord dat ik het niet moet doen omdat zij het wel deden en hun haar nooit meer zo lang is gegroeid.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Goed dat je deze stap hebt genomen! Én het staat je goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. jaaaa ik heb het ook laatst gedaan en vind het echt heel erg fijn haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat goed van je zeg! Ik heb laatst ook mijn haar een stuk korter geknipt (niet gedoneerd, daar was het te weinig voor en sowieso veel te dood), en ik ben er ook blij mee! Staat zo lekker fris :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wauw, wat ziet je haar er prachtig uit zo kort! Supermooi vol.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ah echt leuk dat je dit gedaan hebt! Staat je vast heel goed :) En inderdaad, het groeit toch weer super snel aan dus echt goede zaak!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wauwie, lekker bezig Britt! Het is even wenenn, maar staat je heel mooi. En uiteindelijk zijn het maar dode draadjes haar...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ahhh, zo leukkk! Het ziet er inderdaad verzorgd uit zo. Hoewel ik je lange lokken ook mooi vond hoor, dit is toch wat frisser en meer voor de zomer!
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Yay voor kort haar! Wat staat het je leuk (zover ik kan zien)! Lekker fris en zomers en ik denk er nu al weer over om m'n haar volgende zomer weer kort te knippen haha! ;)
  X Emma

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat goed van je Britt!! Het staat je goed en wat had je een bos haar. Misschien kan ik beter niet mijn haar afknippen met mijn haartutorials. Sterker nog ik ben het aan het laten groeien. Maar als ik er ooit iemand heel blij me kan maken, dan ga ik daar zeker over nadenken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een verschil! Lijkt me wel lekker fris voor de zomer

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Aller beste keuze Britt, staat echt leeeuk! Heb je het nu al gewassen? Alles oké dan, haha? En pff ik haat dat echt als mensen blijven vragen of je zeker bent, dan krijg ik echt de neiging om gewoon snel weg te rennen uit die kapperstoel dus doe het maar gewoon aub snel hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik heb het gewassen (ik ben geen tweede Anna Nooshin die haar haar 20 dagen niet hoeft te wassen, haha) en het ziet er best oké uit vind ik! De eerste dag is het pluizig, daarna gaat het wel. (: Jaaaaa, dat had ik zo hard, haha. Ik dacht echt, zet die schaar erin aub.

   Verwijderen
 23. Wat cool! Ik wil stiekem ook een stuk van mijn haar af maar ik durf het niet, haha. Ik vind het echt heel stoer van je!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat gaaf dat je dat hebt gedaan, kort haar staat bij zoveel mensen leuk! Fijn dta je er blij mee bent:)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat goed van je!! Ik vond mijn 12cm al veel haha :P

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik vind het zo knap van je! Het ziet er echt mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. oh wow super gaaf! je hebt echt super mooi vol haar ook <3

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wauw.. Britt.. Zo knap van je, ik wil ook graag m'n haar doneren maar ik weet het niet zeker.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ik vind dat kortere haar zo leuk! Staat een stuk vlotter :) Binnenkort laat ik er bij mij ook weer een stuk vanaf halen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 30. wauw je nieuwe haarlengte staat zo goed, wow meid wat is er veel afgegaan! Maar je nieuwe kapsel staat supergoed, echt heel tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Het staat je goed! En ook nog voor een goed doel. Super!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Het staat je heel mooi! Ik ga het binnenkort ook weer kort knippen maar denk dat het helaas niet genoeg is om te kunnen doneren.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Tof, ziet er goed uit hoor! Ik heb dit laatst ook gedaan, vond het 'doodeng', maar ik ben blij dat ik het heb gedaan :)

  xx Alex

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Ohh wat leuk, Britt! En wat fijn dat je d'r zo gelukkig mee bent! Nu een jaar geleden heb ik precies hetzelfde gedaan, en ik zou het zo weer doen!

  BeantwoordenVerwijderen