Ik zat in een coconnetje...

zaterdag, juni 27, 2015 |
Ik had mezelf de afgelopen dagen opgesloten in een mentaal isolement van stress, spanning en chagrijnigheid. 't Zijn de hormoontjes, zeggen mensen, maar 't is iets wat blijft aanslepen dat ik soms het gevoel heb dat ik mezelf in één of andere dip aan het sleuren ben die ik er niet meer uit zal krijgen. Maar goed, het is vakantie nu, ik moet blij zijn en vrolijk zijn. Komt wel goed hoop ik. (:
Ik weet dat het hier dus héél erg stil is geweest de afgelopen tijd (ik heb twee weken niets gepubliceerd, shiiit), mede door examens en alle stress die daar bij komt kijken. Ik heb soms maar nachten gehad van 5 uur slaap, dat weegt door als je dan leerstof erin moet drammen. En het helpt zeker niet als je dan op je eerste vakantiedag je wekker vergeet af te zetten en gewekt wordt om half 6. #typischBritt

Het probleem is dat mijn hoofd ontploft van de ideeën, dat ik te veel wil doen in deze vakantie. Dat ik mezelf dingetjes verplicht om te doen, dingen die ik nog voor me zou kunnen uit schuiven. De oude Britt van voor de examens is weg, ze is verandert in een hoopje ellende, die nergens zin noch fut voor heeft. Dus mijn hoop ligt in deze vakantie, om mijn baterijtjes op te laden.

Wel heb ik in van die chagrijnige buien mezelf opgesloten in een Lightroom coconnetje en ben ik hopeloos opzoek geweest naar analoge presets (nogmaals bedankt Naomi!), niks gevonden natuurlijk. Dus ik heb zelf wat liggen prutsen met curves en dit is het geworden, hieronder een voor en na foto. (Het trekt op niet veel, nog lang niet analoog, maar ik snap nu wel de kneepjes van het vak op vlak van foto's editten. :)) En een leuk Spotify playlistje op de achtergrond doet wonderen.


IK GA MIJN BLOGJE NU NIET MEER VERWAARLOZEN, BELOOFD.


Voor zij die nog geen vakantie hebben, succes nog, voor zij die wel vakantie hebben, geniet ervan met volle teugen! ♥ En ik hoor graag van 'edit professionals' wat tips om foto's een analoge sfeer te geven. (:

Liefs,
Britt

16 opmerkingen :

 1. Fijn dat je terug bent. Maar leg je jezelf niet te veel druk op door te zeggen dat je blij en vrolijk moet zijn? Dat moet niet, dat mag. Af en toe boos is ook goed, niet alles hoeft leuk te zijn. Een 'gewoon' dagje kan ook goed zijn he?! XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had een beetje hetzelfde soort iets met school enzo.. Maar ja ik heb bijna vakantie! Je hebt wel bewerkings-skills hoor Britt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ondanks dat jij zegt dat het vakantie is, en je blij en vrolijk moet zijn, hoeft dit niet hoor! Gewoon fijne en leuke dingen doen, dan wordt je vanzelf vrolijker zonder dat je het forceert!
  Wat fijn dat je al vrij bent zeg, ik moet nog twee weken, haha. Wanneer moet je dan weer naar school? (omdat je nu al vakantie hebt)
  En wat een verschil tussen die foto's zeg, echt prachtig! Heb je Lightroom gedownload, of echt gekocht?
  Geniet van je vakantie, Britt! (Het komt allemaal wel goed.)
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat je terug bent! Veel plezier met je vakantie! zelf moet ik nog een weekje en dan is het ook niet zo veel meer :D
  Liefs. Jonne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk dat je terug bent Britt!! Ik weet zeker dat het een heerlijke vakantie wordt! Ik vind dat analoge-effect al aardig goed gelukt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow, hoe heb je dat bewerkt?! Ik werk ook met Lightroom, maar zoiets heb ik nog nooit kunnen maken! En vakantie is er om uit te rusten, dat komt wel goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik hoop dat je binnenkort weer opgeladen bent. Ik zou niet weten welke van de 2 foto's ik het mooist vind, ik vind ze beide er professioneel uit zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ah wat fijn dat je terug bent Britt! Ik sluit me helemaal aan bij Karlijn!
  Wauwww meid wat een bewerkingsskills, onwijs mooi<33
  X Emma

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geeft helemaal niets dat je een poosje niets hebt geschreven op je blog. Zo loopt dat nu eenmaal (en al helemaal als je zo veel andere dingen te doen hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat lekker dat je vakantie hebt zeg! Maar hé, vakantie is niets voor niets vakantie hè ;) Geniet ook van af en toe even lekker niets doen, en totaal ontspannen. Dat kan ook nog weleens helpen :) Zelf moet ik nog een weekje naar school (toetsweek help!), maar daarna is het ook voor mij zover! Liefs Anniek

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb mijn blog ook een tijdje moeten verwaarlozen dankzij die 'oh-zo-leuke' examens. Fijn dat je terug bent ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een mooie foto, (beide trouwens) en geniet maar met volle teugen van je vakantie!

  xo N
  Naomi in Wonderland

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hmpff.. Ik heb dit zo gemist! Ik heb al een tijd niet meer op je blog gekeken omdat ik het zoals je hebt gelezen op mijn blog heel druk heb. Wat heb ik dit gemist zeg! Jouw goede stukken die je schrijft waar je zo weer vrolijk van wordt. Waarom weet ik niet, maar ook dit artikel geeft me weer energie. Bedankt Britt!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ah geniet maar van je vakantie! Heb je verdiend! Vind de bewerking van je foto heel mooi, fijn sfeertje weer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mijn hoofd ontploft ook van de ideeën, deze week alleen al ben ik amper thuis geweest. En volgende week zit ook al afgeladen vol. Waarbij ook nog eens het bloggen komt kijken... Stress! Die after-foto ziet er heel leuk uit, maar ik ben geen expert op dat vlak! Geniet nog van je vakantie! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heel herkenbaar, toen ik examens had schoot mijn blog er ook tussendoor. Het is zo lastig om dat samen te combineren! En geniet van je welverdiende vakantie! Rust lekker uit. <3

  Liefs! Evelien

  BeantwoordenVerwijderen