3 fotostijlen die ik aanbid

zondag, juni 14, 2015 |
Ik smelt weg bij sfeervolle foto's met drama in, die een verhaal vertellen. Of de tegenpool, foto's waar alles spik en span is. Van die fotootjes waarvan je ze met eender welk bewerkingsprogramma bewerkt, het sfeertje nog steeds niet na kan bootsen. Bij deze mijn drie goals op vlak van fotosfeertjes (ik hoop diep in mijn hart jullie ooit een verzameling te geven van deze drie sferen met mijn eigen foto's.) 

Het was een beetje mijn 'doel' om nooit afbeeldingen van een ander op mijn blog te zetten. Maar aangezien mijn skills op vlak van leuke kiekjes trekken op een erg laag niveau staat (zeker nu met examens), is het onmogelijk om te tonen welke drie fotosfeertjes ik leuk vind. (Ik kan ze alle drie nog steeds niet) Dus ik heb Tumblr eens een bezoekje gebracht. 
 BRON • BRON • BRON • BRON • BRON

Er zijn maar weinigen die over het talent bezitten om van grauwe, emotieloze foto's er wat sfeer en een verhaal in kunnen steken. Ik heb het over dit reeksje van analoge foto's (ik denk toch dat deze foto's dat sfeertje hebben?) Geeft dit je ook niet zo'n gevoel van rust en kalmte? Dit is gewoon echt mijn doel om ooit te kunnen. (Maar dan zal ik eerst uren achter mijn laptop moeten doorbrengen om de curves te snappen..) En vooral dat subtiele korrelige laagje, luf it. Ik smelt hierbij.
BRON BRONBRON

Zie hier, de tegenpool. Dit is een beetje het averechtse. Waar analoog vooral kleurrijk en iets drukker is (meestal) is dit eerder een gevoel van rust. En de iet wat te perfectie. Het ziet er te mooi en leuk uit, snap je? Oh en ik bedoel met cleane foto's niet de overbelichte, die vind ik niet zo... leuk. (Alleszins, het is dus dit sfeertje dat ik maar niet over mijn foto's krijg.) Dit is een kleine selectie, want ik vond geen andere meer. (Weet iemand überhaupt hoe dit noemt, dit stijltje?) Dit noem ik dus Tumblr, de onbereikbare perfectie van een ochtend.


BRONBRONBRONBRONBRONBRONBRON

Ik denk dat het wel o-ver-dui-de-lijk is dat ik vooral een liehebber ben van donkere fotootjes. Dit heeft wat weg van het analoge sfeertje (of ik sla de bal helemaal mis, kan ook, ik heb er te weinig verstand van, haha). Maar dit heet (blijkbaar) moody fotografie. Ik heb ook eens een poging gedaan. (klik) Maar hij is bijlange niet geslaagd. Ik moet erin leren. (: (En dit is ook weer zo'n stijltje waar je ontzettend veel tijd in moet steken voor de hele setting van je foto. Zoals alle drie de stijlen eigenlijk.)

Tot zover mijn gekwijl en gedroom om ooit zulke kiekjes te kunnen schieten. De vakantie komt eraan (hij is nog elf dagen/ 9 examens!!! van me verwijderd, ik kan hem bijna ruiken) dus dan heb ik alle tijd om me ermee bezig te houden. (Mijn blogje ziet er momenteel uit als een bouwwerf, er wordt aangewerkt.) (Ik ga na die marteling van stress ook regelmatiger posten, whoops.)

Ken jij misschien dé truc om een analoog sfeertje over je foto's te toveren? Vertel! (Of is dat een magische toverspreuk die alleen feeën mogen weten?)

Liefs,
Britt

Psst, ik twijfel om Tumblr aan te maken, niet om mijn eigen foto's te delen, maar gewoon, omdat het leuk is. Ik heb alleen geen flauw idee hoe die website dingetjes in elkaar steken.

32 opmerkingen :

 1. Precies drie fotostijlen waar ik zo ontzettend van hou! Alleen fotografeer ik nu veel te weinig en kan ik niet mijn eigen stijl ontwikkelen. Super jammer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb hetzelfde! Ik vind dat jouw foto's net een erg leuk sfeertje hebben, het lijkt alsof je ze niet bewerkt hebt, maar toch hangt er iets over haha. Als ik ze bewerk ziet het er vaak al snel té uit. Maar goed, de vakantie komt eraan nog even doorbijten!

   Verwijderen
 2. Heel leuk om te zien! Ik kan soms ook echt heel lang wegdromen bij mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah heel mooi :) Ik heb er zelf dus totaal geen verstand van, maar kan er bij andere wel echt van genieten als ik dit soort plaatjes zie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aahh zo mooi! Ik houd van zulke fotootjes. Ik verdiep me totaal niet in fotografie, dat stel ik telkens uit, al wil ik wel heel graag zulke foto's kunnen maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, wat een leuke fotostijltjes! Ik ben zelf nog niet heel erg bezig met fotografie, want een goede camera kost geld en ik heb geld nodig voor een laptop en voor mijn studie als ik volgend jaar examen ga doen. Maar ik wil er nog wel heel graag veel mee bezig zijn, want ik vind het wel ontzettend tof... scholierenstruggles, hihi:) Hele leuke blog! Liefs, Klaske

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jaa zoo mooi!! Dat zou ik echt graag willen kunnen! Vooral moody fotografie vind ik prachtig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw, hele mooie collages! Je hebt helemaal gelijk, met dat moody fotografie. Zo mooi! Fotografie is iets dat ik met vlagen leuk vind, maar gewoon niet kan, haha, oeps. Tumblr is erg leuk, ik zou het zeker aanmaken! Maar dat moet je natuurlijk helemaal zelf weten! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh toffe fotostijlen! Ik zit ook altijd in de knoop om de perfecte foto te maken, het lukt me echt nooit. x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jaa, dit zijn echt zo'n mooie stijlen! Love it! Hier kan ik heel de dag naar kijken op instagram! Zelf kan ik het dan ook nooit nastreven, haha jammer! Leuk artikel, Britt! Liefs, Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat heb ik ook, haha! Het blijft oefenen denk ik. Ik begin steeds meer en meer te ontdekken dat fotografie véél méér is dan 'gewoon' een fotootje nemen, het hele bewerken is zo'n gedoe, haha.

   Verwijderen
 10. De eerste serie wilt niet goed laden bij mij, maar die andere twee selecties zijn wel echt supermooi :D Goals, ja!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Erg mooi vooral de 1ste en de. Ik hou van de mysterieuse sfeer!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. AH, hier houd ik zo van! Witte foto's vind ik prachtig om te zien, maar ik ben denk ik net als jij toch meer van de moody photography :) Ik vond je poging trouwens behoorlijk geslaagd! Succes met je laatste examens! (Je blog ziet er trouwens steeds leuker en leuker uit!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa! We hebben dezelfde smaak op dat vlak! Dankje, nu ik hem terugbekijk vind ik hem niet zo goed. Dankje! Oh ik ben er nog laaang niet klaar mee! (:

   Verwijderen
 13. wauw ik houd van die minimalistische manier van foto's maken waarbij de foto zo licht is :) das echt pretty ;)
  mooie voorbeelden!
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wouw, zo iets zou ik heel graag willen kunnen, mar helaas! (Leuk blog, ga je gelijk volgen!) liefs. Jonne

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Gebruik een analoge camera! Haha :) Nee hoor, de dingetjes die ik weet over op die manier bewerken ken jij vast al... Bij de curves de schaduwen lichter maken en highlights wat donkerder, en de kleuren wat warmer maken. Volgens mij vind jij de foto's van deze blog ook heel mooi: http://mynameisyeh.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een fantastische fotostijlen! Ik vind ze alle drie wel wat hebben! Onwijs mooi!
  WritingMonique

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Oh deze zijn inderdaad erg mooi! Ziet er erg tof uit, bedankt voor het delen.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Zo'n grauwe foto's met een verhaal achter zijn altijd leuk om te bekijken, zo geven je zoveel motivatie om dit zelf ook eens te proberen! Succes met je examens nog, ik heb er nog twee te gaan, en jij?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb er nog drie! Dus het einde is in zicht! Ja, ik heb hetzelfde! Vandaar dat ik voortdurend probeer te spelen met de curves!

   Verwijderen
 19. Oooh zo mooi. De eerste collage is ook helemaal mijn stijl. Prachtig. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik ben dus ook dol op dat analoge effect.
  Ik heb echter ook geen idee hoe ik dat kan krijgen.
  Misschien met een 'retro' filter?

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik heb het al een keer gezegd via insta, maar ik wil het nog een keer zeggen: 'Je blog is prachtig!'

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wauwie, ik smelt helemaal weg bij de plaatjes! Zit het analoge effect niet in een app?
  Het bokeh effect vind ik ook zo mooi <3

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Aaah mooi! Dit is ook helemaal mijn stijl! Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Dit zijn inderdaad echt hele mooie fotostijlen! Zelf vind ik minimalistische fotografie altijd heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wauw wat een mooie foto's, ik hou ook echt van foto's met zo'n analoog effect die zijn het allermooist!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Dat donkere stijltje bevalt me ook wel eigenlijk hihi :). Dat lichtere ook. Waar was je ook al weer naar opzoek? Analoge sfeerte, volgens mij heb je dat al..

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ik vind alle drie de stijlen erg mooi! Ik vind je blog er ook steeds leuker uitzien! Succes met je laatste examens! (Misschien ben je al klaar ?) Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen