Uitstap naar Hulst in mijn eentje

woensdag, mei 27, 2015 |
 Al maanden spookte het door mijn hoofd en het was een week geleden dat ik er echt werk van maakte. Ik had het al een aantal keer vernoemd (om mijn ouders aan het idee te laten wennen) en dan zaterdag was het zover. Ik besloot om zelf, helemaal alleen, een uitstapje te maken naar Hulst. (Ik vertel eigenlijk echt te veel informatie nu.) Het was iets waar ik van droomde. En ook eigenlijk best wel naar verlangde. Hulst ligt op busafstand van hier, we komen er af en toe dus ik kende de omgeving. Er kon niks misgaan. Daar liep ik dan (alweer gewapend) met mijn camera als kleine meisje door de straten te dwalen, al genietend van die mooie Hollandse omgeving. Het heeft wat.


 Het begon allemaal al prima moet ik zeggen. Ik had de hele route berekent, gps'je geïnstalleerd, tot ik plots besefte dat de enige bus in de ochtend over tien minuten aan de halte zou staan. Ik moest mijn fiets nog pakken, tot daar fietsen en dat neemt meestal tien minuten in beslag. Wonder boven wonder. Ik haalde de bus. Slim als ik was, wist ik niet hoe ik tot het centrum zou komen. Slim, heel slim. Uiteindelijk ben ik er geraakt hoor. (: Ik hield me de hele tijd in het achterhoofd dat ik foto's MOEST nemen. Ik dacht dat het vlotter ging gaan, maar ik was té verlegen om mijn camera boven te halen. (Uit schrik dat mensen me zouden aangapen wat voor een hopeloos toeristje daar stond te fotograferen.) Ik heb het toch maar gedurfd -niet in de winkelstraat. En op afgelegen plaatsjes (waar ik op voorhand voortdurend voor en achter me keek, stel dat er iemand zou komen.)
Het doel was om een marmeren plankje te halen bij Blokker (in België hadden ze het niet, dus ik dacht, in Nederland misschien wel?). Nee hoor, ook niet, haha. Ik heb het moeten doen met een plakfolie uiteindelijk. Ik ben wel geslaagd met andere leuke spulletjes, maar dat zien jullie ooit wel eens verschijnen.
Na twee keer in de Hema te zijn geweest -en daar zeker een uur door te brengen- de Blokker, Xenos te hebben bezocht en wat rond te dwalen door plaatjesachtige steegjes. Zag ik dat het tijd werd om de bus naar huis te nemen. En dat ging volledig fout. Ik zag de bus voor mijn neus voorbijrijden. Ik heb echt gerend en geschreeuwd, maar hij reed gewoon, door. Helemaal doorweekt van de regen, begon ik maar als lunch aan mijn stroopkoekjes. Er kwamen nog een aantal lieve oude dametjes langs. Waaronder één die dacht dat ze de bus van 12:28 kon halen -het was twaalf uur. Het was wel schattig hoor, de oude dametjes onder elkaar. (:

Ik kan je vertellen dat dit soort dingen voor herhaling vatbaar zijn -niet voor mijn portefeuille, die is bankroet nu, grapje. Ik las het wel vaker trouwens, dat bloggers op hun eentje ergens 'random' naartoe gingen. De examens kwamen eraan en dit was het beste moment. Ik ben opzch niet super druk, ik ben vrij stil, dus dit soort dingen is echt wel wat voor mij. Om tot rust te komen en alles op een rijtje te zetten. Al miste ik soms wel een moment dat ik even kon kletsen tegen iemand, om overenthousiast te praten over die mooie omgeving. Of gewoon om daar niet zo lonely te moeten rondlopen. Of eigenlijk zijn dit soort dingen typisch voor de bloggende wereld. Waar er zonder schaamte van ALLES kiekjes worden genomen. Volgende missie, een stad ontdekken met bloggers waar ik schaamteloos alles kan vastleggen. Wie voelt zich geroepen?

Dat is waar ik het meeste van genoot, die omgeving, plaatjesachtig, sfeervol en de rust. Echt vakantiegevoel dit.

Ga jij vaak op tripjes op je eentje? Ben jij ook zo'n typisch toeristje?

Liefs,
Britt

18 opmerkingen :

 1. Echt super van je dat je er alleen op uit bent getrokken. Dit wil ik ook wel eens doen, maar ik vind het toch nog altijd leuker met zijn tweetjes, denk ik. Hoewel, dat kan ik eigenlijk niet weten, haha. Ik kan geen foto's van mezelf nemen in het openbaar, maar ik deins er niet echt voor terug om een foto te nemen van een kerk ofzo. Dan lachen ze maar eventjes, maar uiteindelijk ga ik dan wel met mooie foto's naar huis!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lijkt me ontzettend spannend te doen. Ik ken het gevoel van niet plaatjes durven schieten, maar het zijn wel hele mooie foto's geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben nog nooit op mijn eentje ergens naartoe geweest. Wel al alleen ergens naartoe gereisd, maar eenmaal daar aangekomen liepen mijn vriendinnen daar ook al rond. Ik zou het niet echt durven, alleen rondlopen EN foto's nemen! Knap dat je het (half) durfde, ik zou echt constant rondkijken uit angst. Ik kan geloven dat je tot rust kwam op deze plaats, even aan niks denken en gewoon doelloos rondlopen en fotograferen, zalig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, je hebt echt mooie foto's genomen Britt! Zelf ga ik er ook heel graag op uit in m'n eentje. Gewoon alles op je eigen tempo doen, zoveel foto's maken van iets als je wilt zonder je 'hé, gaan we door of hoe zit het?' te horen krijgt. Geweldig! Maar zo eens opstap gaan met andere bloggers, ja, dat zie ik ook wel zitten! Hoe gezellig moet dit wel niet zijn? Lekker praten over dezelfde passies en zoveel foto's maken zonder je inderdaad te schamen. Ik ben voor! Hihi. Liefs, Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mega leuke post en ja ik ga wel vaker ergens anders alleen heen, maar dan hang ik niet de toerist uit dat durf ik niet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie foto's! Ziet er uit als een leuke stad (of stadje?)! En echt knap dat je dit hebt gedaan, ik zou het echt nooit durven, haha. Al lijkt het me wel super, en ook écht iets voor mij, aangezien ik vaak liever dingen in mijn uppie doe (maar het gewoon niet durft, hihi). Foto's maken kan ik dan wel schaamteloos, want ik weet gewoon dat tegenwoordig iedereen veel foto's maakt. Selfies maken in het openbaar, nee, mij niet gezien, haha. Met mede-bloggers een stad bezoeken lijkt mij ook supergaaf! (maar daar heb je weer het probleem, doodeng, haha!)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk dat je alleen naar een plaatsje bent gegaan! Ik weet niet of ik dat zelf nou 1, 2, 3, zou doen! Toch lijkt het me heerlijk, een beetje door de straten zwerven en gaan en staan waar je op dat moment zin in hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oeh wat leuk zeg, maar ook wel een beetje spannend lijkt me, zo in je eentje... Als ik er op uit ga doe ik dat het liefst met m'n zusje, dan kan ik én lekker doen wat ik wil én je hebt toch wat aanspraak haha!
  Enne... een stad ontdekken met andere bloggers lijkt me wel wat! Ontzettend leuk zelfs! ;)
  X Emma

  BeantwoordenVerwijderen
 9. awww echt respect dat je alleen erop uit gegaan bent! Dat vind ik echt heel cool! De foto's zijn supermooi geworden, leuke post!
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hier is iemand die zich geroepen voelt! Ik durf ook nooit foto's te nemen wanneer ik alleen ben... Zo'n bloggers uitstapje lijkt me super!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh echt heel tof dat je alleen gegaan bent! Door dit soort dingen alleen te dken merk je wel hoeveel je eigenlijk zelf kan en daar word je weer zekerder van (ook al is het soms gezelliger met meerdere mensen ). Een dagje alleen uit is ook wel eens fijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. I volunteer!!! Zou het ook echt super fijn vinden om gewoon eens random ergens naartoe te gaan! Jup...dat zet ik even op mijn verlanglijstje want had daar eigenlijk nog nooit aan gedacht... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat goed van je zeg en misschien voelde je je niet helemaal op je gemak met de camera, het zijn echt hele toffe foto's geworden! Mag je trots op zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik vind het ook leuk om ergens in mijn eentje naartoe te gaan. Ik blijf alleen wel altijd dicht bij huis, of ga gewoon een stukje fietsen door een natuurgebied waar ik foto's maak. Ik vind je foto's erg mooi geworden. Het lijkt mij ook echt heel leuk om met bloggers een stad te ontdekken :).

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wauw Britt! Super gaaf dat je in je eentje bent geweest! DAPPERE GUURLL! Ik zou het eng vinden, alleen.. Maar met iemand lijkt me super leuk haha :).

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Toen ik erover las ben ik metéén zo'n marmeren plankje gaan halen bij de blokker haha, ik had de laatste twee; ik denk dat heel bloglezend nederland en belgië er een is gaan kopen ;)

  Maar seriously, wat is het ergste wat er kan gebeuren als iemand je foto's ziet maken? Dan vinden ze je toch maar een toeristje? Ik zou het waarschijnlijk juist tof van je vinden als ik je zou zien staan; ik hou juist van mensen die ergens een passie voor hebben en hoe jonger je begint met oefenen hoe beter je waarschijnlijk wordt! Lekker doen waar je zin in hebt hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Gaaf van je dat je in je eentje dit doet! Ik heb het nog nooit gedaan. Durf het ook niet echt zo denk ik... Haha. En Holland is wel mooi hè! (; X

  BeantwoordenVerwijderen